huize lotus writings

Huize Lotus Writings #21 | Chaos met een gouden randje

Onze Chaos met een gouden randje was dit keer nog iets chaotischer: neefje J. bleef logeren, we gingen naar Amsterdam voor een heel tof event van Hema en sloten af met een gezellige verjaardag vol heerlijk eten. Lees je weer mee? 

11 Zaterdag

Ons neefje logeerde bij ons. Dikke pret dus, zowel voor de kleintjes als voor ons. Hij is zo lief, je hebt eigenlijk geen omkijken naar hem. In de ochtend heeft hij bijna heel de tijd bij Ro gelegen en met zijn nichtjes gespeeld. Ik werkte nog een klein beetje ’s ochtends (tussen de bedrijven door) en begon aan het wegwerken van die eeuwige was.

Ro moest voetballen ’s middags. In eerste instantie wilde ik even langsgaan, vooral omdat het zo dichtbij was, maar het begon te regenen en May bleef echt heel erg lang op bed liggen. Ze was blijkbaar doodop. Na het voetballen aten we lekker makkelijk, gingen de meisjes naar bed en wij keken ‘Oh wat een jaar’. Toch wel één van mijn favoriete programma’s van het afgelopen jaar. Komende week komt 1996, iets waar ik als 90’s kid heel erg blij van word! Tijdens &Chantal vielen we al snel in slaap op de bank en werden pas na twaalven weer wakker. Vind ik trouwens wel een crime hoor, eenmaal boven ben je dan vaak weer klaarwakker. 

12 Zondag

Zo doen wij dat hier! Pannenkoeken voor een weeshuis 😀

Wat een luie dag! Echt een pyjamadagje en we hebben weinig gedaan, behalve dan dat we ’s avonds een enorme stapel pannenkoeken hebben gebakken. Zulke dagen mogen er ook zijn! Rose mocht me lekker helpen en die vond het prachtig. Ro keek tussendoor mee hoe ik het precies maak (op gevoel, dus best nog lastig over te brengen). Maar het lukte en ze smaakten goed. Omdat hij het niet echt avondeten vindt, at hij weinig en bakte later wat patat – waar ik natuurlijk een paar van meepikte. Ach ja, lijnen komt van de week wel weer.

13 Maandag

Workshop Cymbdium schikken
Nog even aan het nagenieten van onze prachtige bloemen van de workshop vorige week vrijdag!

In de avond, na een lange werkdag waarbij bijna niks leek op te schieten, overleg voor de eindavond. Het begint echt al vorm te krijgen: er staan een aantal scènes, ik herschreef een lied… Bijzonder, want ergens had ik niet verwacht dat het ons zou gaan lukken. Maar zo langzamerhand groeit het vertrouwen en lijkt het toch een succes. Dit smaakt naar meer in elk geval! We sloten op tijd af dit keer, waardoor ik Ro nog kon zien voor het slapen gaan. Ik praatte hem snel bij en daarna viel hij in slaap haha, ik was dus nog net op tijd!

14 Dinsdag

Het Sinterklaasjournaal is weer begonnen, dus daar wordt uitgebreid naar gekeken! Ook in de (honderdduizendste) herhaling!

In de vroege ochtend kwam June nog even bij me liggen. De kleintjes sliepen en Ro was al naar zijn werk. Zo’n bijzonder, gestolen momentje. We praatten niet, maar knuffelden vooral heel veel. Ouders met tieners weten dat dit soort waardevolle ogenblikken steeds sporadischer worden als kinderen ouder zijn, dus ik genoot driedubbel. Het deed eigenlijk de hele dag goed. Ik was in een heel goed humeur en we hielden het gevoel de hele dag vast. Ro maakte rijst met Angus stoofvlees, iets waar ik al een paar weken naar had uitgekeken. Dus #genieten.

15 Woensdag

Rond een uurtje of 10 begon ik met de voorbereidingen. Om 14.00 uur werden we in Amsterdam verwacht voor de introductie van het nieuwe Sint assortiment bij Hema. Op zich zou het allemaal prima te doen zijn, ware het niet dat Rose en May constant B deden waar ik A van ze vroeg. Daardoor zaten we pas om 13.45 uur in de auto en konden we het eigenlijk alleen nog maar halen wanneer we in één keer goed reden. Tja… Need I say more? 

We werden goed in de watten gelegd met allemaal lekkers!

Gelukkig kwam het daar wel goed. We waren laat, maar het programma van Hema was geweldig geregeld. We zagen de nieuwe producten voorbij komen en verder legden ze ons in de watten met een heerlijke high tea. De kinderen werden intussen vermaakt met kruidnootjes bakken, chocoladeletters versieren, kleuren en snoepen.

Daar ging de letter… Al voor ze hem versieren kon 😉

De feestvreugde voor May was compleet toen ze haar handje in de gesmolten chocola plantte en verheerlijkt haar vingers aflikte. Kind van haar moeder 😉 De terugrit naar huis was een kleine ramp, dus ik besloot mezelf thuis maar te trakteren op pizza. En daarna heb ik helemaal niks meer gedaan, moet ik vaker doen!

Slecht, slechter, slechtst… Maar zo lekker!

16 Donderdag

Terwijl we naar school gingen, June en Rose wandelend, May en ik op de fiets, moest ik onverwacht uitwijken voor onze oudste peuter. Het gevolg was dat ik mezelf met een rare draai moest proberen op te vangen en op mijn knie belandde. Hilarisch natuurlijk om te zien. Alleen jammer dat ik kennelijk al op een leeftijd ben dat zelfstandig omhoog komen niet meer ging. Ik had er geen kracht meer voor. Gelukkig ging het daarna beter, al kwam er van werken niet veel terecht. Alles kostte extreem veel tijd, waardoor ik rond 16.00 uur het gevoel had weinig gedaan te hebben.

Zo zat ik erbij: verkleumd en doodop, maar toch hard aan het werk

’s Avonds ploften Ro en ik op de bank voor een avondje Expeditie Robinson. Ik zag met lede ogen aan hoe mijn favoriete vrouw naar huis werd gebonjourd door Soundos en Roeland (echt, kan iemand die twee naar huis stemmen?) Blijft spannend. Kijk jij ook? Met oog op de drukke dag morgen gingen we bijtijds naar bed. Met spierpijn trouwens, ik voelde het nu al in mijn bovenbeen.

17 Vrijdag

Helemaal helder was ik niet bij het opstaan. Ik riep June een paar keer en raakte wat geïrriteerd dat ze niet reageerde. Volkomen vergeten dat ze bij opa en oma logeerde. Gelukkig verliep het vanaf dat moment beter. Ik schreef de blogs voor komende week en pakte een aantal betaalde opdrachten op. Ro was op dat moment met de kleintjes en J. in de dierentuin. Kreeg de geweldige foto hierboven toegestuurd, geweldig toch? Ze hebben echt een paar uur rondgelopen, vertelde hij later, en ze vonden het prachtig.

Toen ze thuiskwam, gingen June en ik lekker tutten. Ik mocht haar haren bij hoge uitzondering doen en een beetje opmaken. Kleine blik in de toekomst: ze zag er meteen jaren ouder uit. Confronterend, maar ook mooi. De verjaardag was heel gezellig, we hebben heerlijk gegeten en waren best laat thuis – tot groot plezier van Rose en May natuurlijk.

Heerlijke zelfgemaakte saoto-soep!
Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 20 en Huize Lotus Writings 22

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Huize Lotus Writings #21 | Chaos met een gouden randje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.