Huize Lotus Writings 20 | Drukte en nieuwe stappen

Afgelopen week was er één van uitersten. Aan de ene kant de opluchting dat ze weer naar school gingen, tegelijkertijd ook een boel onrust. Ik merkte dat de kinderen echt last hadden om te wennen aan het nieuwe ritme en zich thuis een beetje afreageerden. Daardoor was ik op donderdag zelf ook compleet overprikkeld. Gelukkig was er ook genoeg leuks! Want dankzij een cursus besloot ik een omslag te maken met mijn bedrijf. En een bundel vol informatie voor bloggers hielp me op een andere manier verder. Zakelijk gezien grote stappen dus! Hoe was jullie week? Ik lees het graag in de comments!

Huize Lotus Writings 20

Maandag 11 mei | Terug naar school!

Al om 8 uur liepen we de deur uit. Niet zozeer omdat ik dolblij was ze eindelijk weer op school te kunnen afleveren, maar omdat ik me had voorgenomen ons ritme erin te houden en niet meer zo laat richting school te moeten hollen. Al snel werd het drukker voor de poort. Allemaal ouders die toch een tikje opgelucht keken.

Ik moet ook eerlijk zeggen dat het wel fijn voelde om weer even in stilte te zitten thuis hoor. De laatste weken waren erg intensief en ik denk dat het voor de kinderen ook belangrijk en fijn is weer naar school te kunnen. Toch anders dan thuis. Maar al snel raakte ik toch wel erg benieuwd. Het voelt een beetje als de allereerste schooldag: wilde graag weten hoe ze het hadden.

Na school beperkte de reactie zich vooral tot leuk, dus veel had ik daar niet aan. We gingen naar de boer voor groente en fruit, de bakker en supermarkt en eenmaal thuis kon ik beginnen met koken. Ik merk dat ze wel wat van slag zijn, dus hoop dat dit niet te veel blijft hangen komende dagen.

Dinsdag 12 mei | Een dagje alleen met Rose

Nadat mijn moeder aardbeien langs bracht, vroeg ze of May misschien mee mocht met haar. Ergens was ik wel opgelucht, want die zat duidelijk niet lekker in haar vel na die eerste schooldag. ‘En misschien kan je ook blijven slapen!’ riep Rose haar enthousiast na – aangezien ze kennelijk wel zin had in een dagje één op één aandacht van haar ouders 😉 Dat plantte een zaadje, want die middag kreeg ik een appje van mijn moeder of ze inderdaad mocht logeren.

Intussen speelden Rose en ik een paar spelletjes, waaronder pesten, bedachten ons eigen kaartspel (Bonsai!) en kletsten wat af. Elke keer dat het zo loopt zeg ik hetzelfde: we zouden dit vaker moeten doen. Even apart met elk kind. Was echt heel gezellig in elk geval. En na het avondeten deden we nog een extra potje Bonsai met Ro erbij. Die houden we erin!

Spelregels Bonsai

Nodig: één kaartspel

Je legt de kaarten gedekt neer in een soort driehoek. De eerste rij 7 kaarten, dan 5, 3, 2 en 1. Om beurten mag je twee kaarten omdraaien. Zijn ze van dezelfde kleur (harten, schoppen etc.) of gelijk getal (allebei vrouw, 7 of 2) dan roep je Bonsai en mag je ze pakken. Daarna leg je vanuit de pot weer twee nieuwe kaarten gedekt neer op de lege plekken. Wie aan het eind de hoogste stapel heeft, is de winnaar! Maar let op: vergeet je Bonsai te roepen nadat je een paar kaarten pakt, dan ben je je hele stapel kwijt.

Woensdag 13 mei | De drukte is terug…

Van wekenlang niks doen naar een woensdag vol activiteiten – ik moet er eigenlijk nog een beetje aan wennen als ik eerlijk ben. Na een ochtend school lunchten we en bracht ik de dames naar dansles. Ondanks mijn goede voornemens om relaxter te reageren, ontkwam ik er ’s middags toch niet helemaal aan ze op te haasten. Oeps!

Terwijl zij lekker bezig waren, tikte ik verderop een nieuw hoofdstuk van het verhaal waaraan ik nu bezig ben. Uiteindelijk hoop ik het hier online te kunnen delen, maar voorlopig nog maar even schrijven. Voor ik het wist, kon ik ze weer gaan halen. Tijd vliegt! Na dansen reden we nog snel langs de bakker en daarna gooide ik de tv maar aan. Even rust! Om die reden aten we ’s avonds lekker makkelijk patat.

Donderdag 14 mei | Een tikje overspannen

Oké. Ik voelde me zwaar overspannen vandaag. Halverwege de dag gromde ik zelfs dat we misschien maar moesten stoppen met school – als dit het effect is van de onregelmatige dagen en halve klasjes. Zowel Rose als May zijn duidelijk uit hun doen. Ze luisteren bijzonder slecht, trekken hun eigen plan, schreeuwen, ruziën continu, klagen, huilen… Dat ik zelf een beroerde nacht achter de rug had, hielp natuurlijk totaal niet mee.

Pas richting het einde van de middag keerde de rust terug. Ik voelde mijn hoofd inmiddels bonken en was doodop, maar de kleintjes speelden gemoedelijk. Alsof ze nooit anders doen… Weet je wat het is? Je weet dat het komt door de veranderingen en dat ze niet goed kunnen uiten hoe lastig ze dat vinden. Maar dat maakt het niet makkelijker. Zeker niet als je eigenlijk gewoon geen energie hebt. Om die reden besloot ik de eerste dansles buiten, waar ik eigenlijk veel zin in had, af te zeggen en bestelde pizza toen iedereen op bed lag. En hoewel fastfood heus niet alles beter maakt, was dit even precies wat ik nodig had.

Vrijdag 15 mei | Lekker rustig aan en alleen buitenspelen, maar ook: werk

Toch best een luxe. Nu de weken anders verlopen, blijven de kinderen op vrijdag twee uur langer op school dan normaal. Dat gaf me net wat meer tijd om te werken. Ik merkte dat die nacht slapen me echt goed deed, ik voelde me vandaag zoveel beter dan gisteren. Mocht ook wel trouwens.

Na school kwam oma langs om Rose te halen en samen fietsten ze weg. May bleef jammerend achter, maar herpakte zich gelukkig en ging buitenspelen terwijl ik toekeek met een bakje fruit. Na een tijdje kwam het overbuurmeisje buiten met haar zusje en vroegen ze of ze naar de speeltuin mochten. En in een opwelling besloot ik dat May dan best alleen kon meegaan. Tikje spannend toch wel, maar het ging goed. Na drie kwartier kwamen ze terug en speelden verder voor de deur en kon ik beginnen aan het avondeten: noodles met groenten en zoetzure saus.

In de avond besloot ik toch nog wat aan mijn werk te gaan doen. Het lijkt wel alsof ik de slag weer volledig te pakken heb en ik neem het er maar van. Wat wel helpt is dat ik begonnen ben met een cursus Marketing Strategy Mastery van de Vlaamse Stephanie Smolders. Die kwam op het juiste moment op mijn pad: met Lotus Writings was ik al heel lang zoekend naar een nieuwe vorm en misschien zelfs een nieuwe naam. De eerste modules hielpen me al meteen. En hoewel ik er momenteel nog niet te veel over kan zeggen, gaat er van alles veranderen. Zo blij om en mee! Hou jullie op de hoogte als ik meer kan melden.

Zaterdag 16 mei | Werk, werk en… werk

Nadat ik mocht uitslapen tot maar liefst half 8 ging ik meteen aan de slag met de Boost je Blog & Business Bundel: een verzameling van ruim dertig papers die je kunnen helpen met je blog en bedrijf, zoals de naam al zegt. Ik werkte eraan mee en besloot om meteen alles te lezen. Een deel kon ik sneller doorlezen, omdat ik die kennis al had. Maar er vielen toch weer behoorlijk wat puntjes op de I. Ook leerde ik veel bij over social media. Handig, want daar ligt nu niet bepaald mijn eigen expertise.

In de middag verraste Ro me met een Johnny Cake. Hoewel, verrassen… Ik wist al een halve week dat hij er na de kapper eentje voor me zou meenemen en zat er stiekem al de hele dag naar uit te kijken. Zo lekker! Daarna ging hij met May door naar mijn ouders om Rose te halen en bakte na thuiskomst de hamburgers voor die avond. Zo fijn! Zeker omdat ik helemaal gaar was na al het lezen en opdoen van nieuwe kennis. Toen de kleintjes sliepen, keken we de film Coffee & Kareem – een komische, nogal absurdistische actiefilm. Aanrader!

Zondag 17 mei | Werken en vervelend nieuws

Omdat ik gister een nieuw trucje ontdekte van Facebook, besloot ik de komende week vast te plannen. Het kostte eigenlijk maar een uurtje, dus ik geloof dat ik dit gewoon veel vaker moet gaan doen. Voor ik het wist was het alweer bijna lunchtijd, toen ik een appje kreeg.

Omdat het persoonlijk is, ga ik er niet helemaal op in, maar we kregen vervelend nieuws over een familielid dat dichtbij staat. June besloot daarop dat ze er voor haar familie wilde zijn (wat ik echt zo mooi vind) en ging die middag naar oma en opa toe. Ontroerend ook wel, zo spontaan als ze daarin haar hart laat spreken.

Ik werkte door, al liet het nieuws me niet helemaal los. Je hoopt toch snel wat beter nieuws te krijgen. We sloten de dag af met pasta, ik las de kleintjes voor uit ons nieuwe boek van Beatrix Potter, we planden de week vooruit in onze Home Work Time planner (die we nog altijd zo fijn vinden) en Videoland.

Vinden jullie kinderen het ook even schakelen nu ze weer naar school gaan? Of hadden ze de slag snel weer te pakken?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 20 | Drukte en nieuwe stappen”

  1. Genoeg nachtrust doet echt zoveel met een mens.
    Het vraagt veel van jonge kinderen, al die veranderingen en regels. Aan de ene kant willen ze wel graag, maar aan de andere kant kost het ze moeite. Heel goed om het dansen nog even uit te stellen.
    Voor mijn dochters start ik sport en spel ook gefaseerd weer op. Turnen is er zelfs helemaal af. Ik merkte dat daar nog te weinig belangstelling voor was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.