Huize Lotus Writings 21 | Druk, gezellig en veel

Een dagje later dan normaal, omdat ik helemaal vergeten was het weekoverzicht voor te bereiden afgelopen weekend. Dat heeft alles te maken met een nieuw project waar ik vorige week spontaan aan begon en dat alle tijd opslokt. Maar daarover later meer! Eerst neem ik jullie mee in de afgelopen week!

Huize Lotus Writings 21

Maandag 18 mei | Thuis met de kinderen

Eerlijk? Ik ben blij dat de normale weken binnenkort weer van start gaan. Hoewel het ook onwennig is en lijkt of er niets meer aan de hand is, voel ik vooral aan alles dat ik helemaal op ben. Ik vermoed dat ik afgelopen weken gewoon te hard heb door geracet en daar nu de rekening van krijg.

Maandag bestond desondanks uit spelletjes doen, beetje film kijken en nog wat aan mijn nieuwe project werken, terwijl de dames in de voortuin bivakkeerden in hun tent. Het geeft gelukkig wel veel nieuwe energie! De rest komt ook wel weer goed, ik moet gewoon deze week een beetje op de rem trappen en ook af en toe tijd voor mezelf nemen.

Dinsdag 19 mei | Hard aan de slag

De kinderen gingen naar school, dus moest ik hard aan de slag. Vooral omdat school door Hemelvaartsdag vervalt en Ro komend weekend twee dagen moet overwerken. Op zich niet erg allemaal natuurlijk, maar het is even lastig bolwerken met mijn werk. Gelukkig gaat het allemaal steeds meer ergens op lijken. Ik vind het superleuk om te doen, dat scheelt.

Vandaag was ook een nogal productieve dag. Al in de vroege ochtend zette ik de pan tomatensoep op – een idee van Rose en May, die wel trek hadden in een soepje naar eigen zeggen. Grappig! Een jaar geleden had May dit het slechtste idee ooit gevonden, omdat ze soep helemaal niet lustte. Wel fijn trouwens, om het eten zo vroeg voor te bereiden. Zou ik eigenlijk vaker moeten doen.

Woensdag 20 mei | Een beetje te veel

Na een ochtend vol gehannes, ruzie en mijn vermoeidheid, besloot ik ze in de vroege middag naar buiten te sturen om lekker in de tent te spelen voor de deur. Op de een of andere manier lijkt het wel een soort heilige grond.

Zodra ze daar zijn, verandert het gekibbel in gemoedelijk samen spelen. Ik besloot hen de lunch daar te geven. En ik haalde opgelucht adem. Misschien wel iets té opgelucht want een uur later moesten we ineens rennen voor de dansles. Oeps!

Maar goed, het was gelukkig wel een omkeer in de dag. Vanaf dat moment ging het beter en hadden ze samen weer de grootste lol. Zelf deed ik wat werk in de auto tijdens het wachten tot ze klaar waren met dansen en thuis trakteerden ze ons op een fantastisch optreden. Superleuk! En na het eten trakteerde ik op lekkere donuts, ook omdat ik eindelijk de stap durf te zetten die al zolang in mijn gedachten sluimert.

Donderdag 21 mei | Werk en neefje op bezoek

Voor mij stond de donderdag in het teken van één ding: werk inhalen wat de rest van de week niet lukt. Ik heb een monsterlijk lange dag gemaakt van zo’n 14 uur, maar ben zo ver gekomen! Echt een opluchting. Halverwege de dag werd ik verwend met een hele dikke knuffel van ons neefje. Zo fijn dat hij een nachtje kwam logeren, ook voor de dames – die hadden hem gemist.

Dat bleek die avond trouwens ook. Ze bleven ‘gezellig kletsen’ tot ergens na 21.30 uur haha, ondanks dat Ro ze eigenlijk de hele dag had laten spelen in de speeltuin! En ik maar denken dat dat pas zou beginnen als ze ergens rond de acht jaar zijn…

Vrijdag 22 mei | Gezellige chaos

De ochtend begon wat chagrijnig, dus op een gegeven moment besloot ik ze mee naar de speeltuin te nemen. Al snel waren ze alle ergernissen vergeten en speelden ze lekker. We zagen een jong vogeltje zitten. Rose vond het zo bijzonder dat ze ieder kind in de speeltuin vertelde dat ze uit zijn buurt moesten blijven. Schattig! We speelden een paar potjes jeu de boules en sloten af met acrobatische trucjes op het klimrek.

Ondanks dat we tegen die tijd gezandstraald en wel weer neerploften, deden ze een stuk leuker tegen elkaar. Gelukkig! We besloten film te gaan kijken en ze gingen nog even lekker spelen, terwijl ik aan het avondeten begon. Na het eten bracht Ro de kleintjes naar bed, knuffelde ik mijn jongste neefje nog even helemaal plat en toen mijn zusje en zwager met de kinderen weer naar huis waren, werkte ik tot 21.30 uur.

Zaterdag 23 mei | Lekker spelen en eten bij een vriendinnetje

Ro moest werken. In de ochtend begonnen we weer met geruzie en gedoe, tot ik merkte dat het allemaal niet hielp dat ik vermoeid op de bank lag. Daarom besloot ik het roer om te gooien en er maar een spelletjesochtend van te maken. Dat bleek een gouden zet want al snel hadden we weer veel plezier!

Rose en May gingen ’s middags naar een vriendinnetje toe. Ze keken er zo naar uit! Na afloop kwamen ze ook helemaal gelukkig en vol verhalen terug, ze hadden lekker gebarbecued en zelfs aspergesoep geproefd. Voor ze goed en wel op bed lagen, waren we een uur verder. Maar goed, ze hebben een fantastische dag gehad, herhaalden ze maar. En dat telt uiteindelijk.

Zondag 24 mei | Een dagje naar oma

Doordat Ro tot later had doorgewerkt, kon hij nu iets later beginnen. De kinderen waren zo blij! Je merkt dan toch hoeveel ze hem missen als hij er eens niet is – iets dat eigenlijk bijna nooit voorkomt trouwens, maar denk juist daarom. Het weekend is echt hun tijd samen.

Na een goede start van de dag bracht ik ze naar oma. Weer veel plezier natuurlijk; ze konden niet wachten en waren het liefst al om 7 uur gegaan geloof ik haha. ’s Avonds mochten ze ook nog blijven eten en kookte June spontaan voor ons, was echt heel erg lekker.

Kortom, afgelopen week was echt heel fijn. Druk (behoorlijk druk zelfs), maar tegelijkertijd gezellig en een liefdevolle chaos – zoals ik het maar noem. Hoe was jullie week?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.