huize lotus writings

Huize Lotus Writings #20 | Chaos met een gouden randje

Afgelopen week stond vooral in het teken van June, die ziek thuis bleef. Verder hadden we het tienminutengesprek, hielden we een speciale reünie en ging ik bijzonder bloemschikken bij Riviera Maison. 

4 Zaterdag Foto’s maken en kleine reünie

In de ochtend maakte ik wat foto’s van nieuwe Drs Leenarts producten. Binnenkort maak je kans op een fijn verzorgingspakket, dus hou Lotus Writings goed in de gaten! Kan je vast verklappen dat ze je huid heerlijk zacht maken.

Mijn zusje Sophie en ik groeiden op met drie zusjes. We waren de beste vriendinnen en hebben door de jaren heen toch altijd wel contact gehouden. Inmiddels hebben we allemaal kinderen (in aantocht) en vandaag spraken we voor het eerst met zijn allen af. Leuk, omdat één van hen precies op dezelfde dag beviel als ik. De kinderen klikten eigenlijk onmiddellijk en wij praatten honderduit. Het was echt heel erg gezellig en voor herhaling vatbaar!

Ro had gevoetbald in de tussentijd en opgeruimd toen ik thuiskwam, zo fijn! June had hem inmiddels gebeld, omdat ze niet helemaal lekker was. Ze ging ook maar extra vroeg naar bed met paracetamol, in de hoop dat ze dan zondag mee kon met het feestje van een vriendinnetje.

Topfavoriet bij May! Ze wilde hem het liefst weer mee naar huis nemen

5 Zondag Pyjamadag

In zo’n pyjama is het helemaal leuk toch? (H&M)

June bleek behoorlijk beroerd en werd ’s nachts drie keer wakker. In de ochtend bleef ik daarom iets langer liggen, zodat ik wat kon bijslapen. Overdag ruimte ik op en maakte meteen haar kamer maar lekker schoon toen ze beneden was. Verder maakten we er maar een lui pyjamadagje van.

6 Maandag Een zieke in huis (en Puk op bezoek)

Puk at lekker een boterhammetje mee

June bleef ziek thuis. Ze had koorts, spier- en hoofdpijn, was misselijk en at bijna niks. Haar gezicht zag ook ongewoon bleek en ze sliep heel veel in de ochtend. Gelukkig leek het ’s middags weer wat beter te gaan. Ze kreeg praatjes en speelde even met haar Fashion Maker. En er was gelukkig afleiding in de vorm van mijn grote vriend Puk 😉

Ro en ik gingen ’s avonds naar het tienminutengesprek op school. Waar ik vooral heel blij mee ben is dat de juffen June echt kennen. We spraken natuurlijk over het voorlopig schooladvies en het ambitiegesprek dat ze begin van het jaar hadden. Het blijft afwachten welk uiteindelijk advies eruit komt, maar we zitten in elk geval op één lijn. En dat is volgens mij het belangrijkste. Met een goed gevoel keerden we weer naar huis, waar June nog even lekker met oma lag te knuffelen. Niet veel later bracht Ro haar naar bed, waar ze toch ineens weer 39 graden koorts bleek te hebben.

7 Dinsdag Ruziedag

Op de één of andere manier hebben die dames op dinsdag vaak ruzie. Ze willen constant wat de ander heeft, vechten om een duplo-poppetje of zeuren over zo’n beetje alles. Vandaag was geen uitzondering. Zelfs Puk kon ik niet inzetten als pedagogische redding. Het feit dat hij hoofdpijn kreeg van hun gegil en geruzie weerhield hen er niet van helaas. Nou ja, soms moet je het maar gewoon even uitzitten allemaal. In de middag bracht ik May vroeg naar bed. Dat bleek geen verkeerde zet. Ze was echt doodop en sliep al binnen enkele minuten, iets dat ze tegenwoordig niet vaak meer heeft. Rose parkeerde ik op de bank met haar nieuwe wereldatlas van Tiptoi. Verder was de dag niet heel spannend. Ik werkte wat, mijn moeder kwam even langs en de rust keerde tijdelijk terug. Nadat ze op bank lagen, keken we Barbie en Michael, wond ik me vooral heel erg op over zijn gebrekkige ouderschap (voor zover je kan oordelen over geknipt en sensatiebelust geplakt montagewerk natuurlijk) en maakte een artikel af.

8 Woensdag Spelletje spelen bij opa

Junes laatste dag thuis. Ze voelde zich nog steeds slap en had wat verhoging. Rond een uurtje of half 11 vertrokken de kleintjes en ik naar mijn opa, waar we een spelletje speelden, Rose en May hun Pietenpak aantrokken en allerlei capriolen uithaalden, terwijl wij bij kletsten. Fijn om hem te zien! Was alweer te lang geleden door vakantiedrukte, verkoudheid, griep etc. Hij genoot en wij ook.

’s Middags haalde ik lekker vers brood bij de bakker en lunchten uitgebreid. Eenmaal thuis leek June al een stuk opgeknapter. Maar goed ook, want ze werd zelf ook gek van het thuiszitten. Met de post kregen we drie gehaakte octopusjes van Karin, winnares van de Kreadoe winactie. Zo ontzettend lief! De dames zijn er heel blij mee en ze gaan zelfs mee naar bed.

In de avond aten we lekker gefrituurde aardappeltjes met kippenpootjes, bracht ik de kinderen naar bed en ging Ro voetballen. Toen hij weer terug was deden we een monsterbestelling bij Radbag voor Sinterklaas. Zitten zulke leuke en grappige cadeaus bij, ik kan eigenlijk niet wachten tot ze worden uitgepakt!

9 Donderdag Egel met armpjes

Klein geluksmomentje: Puk mocht weer naar school en alles was nog compleet. Mijn eerste echte werkdag sinds vorige week vrijdag, alle kinderen zaten op school en ik tikte alsof mijn leven er vanaf hing: in drie uur tijd schreef ik vier blogs en stuurde mails uit. Zo fijn! Rond vijf voor twaalf fietste ik snel weer naar school om ze op te halen en ze hadden de schattigste egeltjes gemaakt van klei. Die van Rose had zelfs armpjes en een glimlach.

May was weer behoorlijk moe en ze sliep al snel. In de middag deed ik nog wat werk en na schooltijd kwam een vriendin langs met haar dochter (klasgenoot van June). De meiden speelden lekker op zolder, terwijl wij konden kletsen over onze plannen voor het afscheid van groep 8 (we zitten allebei in de eindejaarscommissie). Behalve nuttig was het vooral ook heel gezellig. Nadat ze weg waren, besloten Ro en ik dat we lekker pizza wilden eten en gaven de meiden gezonde pasta. Verborgen houden voor June ging niet, aangezien iets na half 9 de bezorger voor de deur stond en luid: ‘Alstublieft, twee pizza’s’ riep. Oeps! Maar goed, wel lekker om te eten tijdens Expeditie Robinson (en te beseffen hoe ongeschikt we allebei zouden zijn om mee te doen).

10 Vrijdag Bloemschikken

Per ongeluk werd ik 5 uur wakker en kon vervolgens niet meer slapen. Ben dus maar vroeg opgestaan en zat rond 6 uur alweer te werken. Je kan maar op tijd beginnen. En dat kwam goed uit: normaal gesproken ga ik nooit op mijn werkdag naar evenementen, maar dit keer maakte ik een uitzondering.

Ik mocht op uitnodiging gaan bloemschikken bij Riviera Maison met cybidium orchideeën. We kregen daar eerst een rondleiding door de zaak, waarbij toparrangeur en winnaar van Masterchef 2015 Gary Loen ons vertelde welke bloemen hij waar had gebruikt en waarom. Prachtig! Vervolgens verzorgde hij onze lunch en we sloten af met een workshop bloemschikken. Hij deed het zo makkelijk lijken, maar het viel in de praktijk nog best een beetje tegen. Binnenkort laat ik het eindresultaat zien in een blog.

Eenmaal thuis werkte ik nog wat door en genoot ik van de aanwezigheid van ons kleine neefje, die voor de eerste keer bleef logeren. Hij is zo lief geweest! En de meisjes vonden het even fantastisch als Ro en ik. Rond 10 uur begonnen mijn oogleden te zakken, ik was zo moe…

Hoe was jouw week?

Lees hier Huize Lotus Writings 19 en Huize Lotus Writings 21

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Huize Lotus Writings #20 | Chaos met een gouden randje

  1. Wat een leuk overzicht en wat een drukte. Ja, dan valt ineens een hele planning in duigen als je kindje ziek is. Gelukkig voelt ze zich wat beter (toch?). Wat een ontzettend lieve gehaakte poppetjes! En wat leuk van Riviera Maison! Dat lijkt mij niet makkelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.