Huize Lotus Writings 2 (2020) | Zoeken naar meer balans

Huize Lotus Writings 2

Afgelopen week stond vooral in het teken van terug naar school, het ‘normale leven’, hard werken en een druk weekend met bijzonder weinig slaap. Of misschien beter gezegd: opnieuw zoeken naar balans. Want dat was even helemaal weg…

Week 2 (2020)

6 januari | Weer naar school

Mijn voornemen voor wat school betreft, was om strikter op de tijd te letten. Al dat laat komen is geen goed voorbeeld en bezorgt ons hier vooral stress. Ik besloot daarom zondagavond al van alles klaar te zetten, waardoor het maandagochtend wat makkelijker op de automatische piloot kon. Dacht ik.

Rond 7.00 uur hoorde ik vooral woest gekrijs uit de kleuterkamer komen. Ze begonnen de nieuwe schoolweek met ruzie en dat ik vervolgens nog moest douchen, maakte het allemaal niet beter. Uiteindelijk heb ik ze maar uit elkaar gehaald en kleedde mezelf op volle kracht aan, hielp intussen May in haar shirt en kamde Rose’ haar. Daarna ging het beneden gelukkig wel redelijk: ik pakte snel de fruit- en broodtrommels in en om 8.20 zaten beide dames in hun klas.

Thuis kon ik direct aan de slag en eigenlijk begon mijn eerste werkweek van het nieuwe jaar prima. Ik schreef de ene na de andere blog, had inspiratie en kon aan het eind van de dag nog snel verder schrijven aan mijn nieuwe cursussen (voor Bloggen Baart Kunst). Ideaal! Na school was het een verademing dat we niet meer naar zwemles hoefden en namen de meisjes twee vriendinnen mee naar huis. Typisch, net nadat ik een blog schreef over het feit dat het nogal eens lastig is om die speelafspraakjes in goede banen te leiden...

In de avond aten we lekker en lekker makkelijk: tosti van vers desembrood uit de pan met voor de kinderen een kloddertje ketchup ernaast. Niet heel gezond, maar moet af en toe ook kunnen! En het was bijzonder lekker! Kregen er bijna twee kleuters bij cadeau die meteen wilden blijven eten.

In de avond deden we twee potjes 5 seconden. Geloof dat het wel mijn spel is: ik won ook deze keer!

Dinsdag 7 |

Helaas, Junes eerste schooldag dit jaar: ze keek er, zoals het een echte puber betaamt, niet echt naar uit. Terwijl zij zich weer zuchtend boog over verhandelingen in het Frans, schreef ik hard door aan één van de cursussen voor Bloggen Baart Kunst. Het is echt een kleine bevalling, met zo’n 10.000 woorden, maar als hij straks klaar is dan staat er wel iets moois.

Verder bestelde ik een paar kaarten via Kaartje2go omdat ik dat dit jaar vaker wil doen. En omdat ik er nu vooraf erg in had, kwam dat mooi uit! ’s Middags ging ik boodschappen doen met mijn moeder en stond net pasta carbonara te koken (zie foto – zonder uitleg oogt het helemaal smerig), toen ik een berichtje zag. Een goede vriendin van mijn dansdocente was vermist. Er werd een zoektocht op touw gezet via sociale media. Ze leek onvindbaar tot we ’s avonds het bericht ontvingen dat ze was gevonden in de Maas. Verschrikkelijk! Zo jong, getalenteerd, echt een liefdevol mens – van wat ik van iedereen begreep.

Woensdag 8 | Dansen en naar de bieb

Op woensdag merkte ik al snel dat May erg moe was. Ze had eigenlijk helemaal nergens zin in en wilde het liefst thuisblijven. Gelukkig kreeg ze vlak voor dansen toch weer wat energie en deed ze mee aan de les. Intussen maakte ik het mezelf gemakkelijk in de bibliotheek met Verknocht, van Lisette Jonkman. Zo’n leuk boek! Ik las lekker door en genoot van het momentje rust dat ik zomaar cadeau kreeg. Ga ik volgende week weer doen, denk ik.

Na de les zochten de meiden ook elk drie boeken uit en met een grote stapel gingen we weer op pad. We besloten even langs oma te gaan, omdat ik nog iets moest halen geloof ik (al heb ik nu, op het moment van schrijven, werkelijk geen idee meer wat dan precies). Ik kreeg vervolgens de kleintjes natuurlijk nauwelijks nog mee naar huis, maar we moesten wel: we gingen lekker zoete aardappelpatatjes eten! Zo lekker. Keek er stiekem al een paar dagen naar uit. Later die avond kregen we het verontrustende nieuws dat het met het meisje dat gevonden was slechter ging.

Donderdag 9 | Werkdag – soort van – en boek uitgelezen

Weet je wat ik altijd zo frustrerend vind? Dat je dan een hele dag tot je beschikking krijgt, zelfs langer dan normaal, om eens echt goed door te kunnen werken. En dan zit je eindelijk goed, blijft die cursor vooral heel irritant in beeld knipperen. Er gebeurde gewoon niet zo veel. Ik was doodop, had al mijn kruit verschoten in de voorgaande dagen (denk ik) en moest me door 10.000 woorden heen worstelen.

Uiteindelijk besloot ik de laptop maar gewoon dicht te klappen en me te storten op mijn boek. Dat lukte gelukkig wel. Intussen was Rose bij een vriendinnetje, June en May bij mijn moeder en zou ik de quiche voor die avond voorbereiden, maar ik had geen puf meer. Uiteindelijk maar wat broodjes in de oven gegooid. Iedereen blij. ’s Avonds gedanst. Ben blij dat ik toch ging, want het geeft dan toch blijkbaar weer energie.

Vrijdag 10 | Filmmiddag

In de ochtend ging het erg lekker, in tegenstelling tot gister dus. Ro was bovendien vroeg klaar met zijn werk en ik kon nog even wat werk doen. Aan het eind van de middag deed ik mijn best op de quiche, maar net als de spaghetti carbonara van afgelopen dinsdag verdiende hij niet bepaald de schoonheidsprijs. Een hoopje hartige taart met wat gevulde eieren ernaast en geroosterd brood met knoflookboter voor het idee. Was wel zó lekker gekruid allemaal dat we er nog een week van kunnen nagenieten haha!

We sloten de dag af met The Voice, waarin we toch enigszins als echte ramptoeristen wachtten op dé ruzie tussen Anouk en Lil Kleine. Nou ja, mocht geen naam hebben (wat we ervan te zien kregen althans), maar verder wel een goede afsluiting van de week.

Zaterdag 11 | De babyshower die geen babyshower was

Vorige zondag appte Erwin me of ik de uitnodiging had gemist. Even schrok ik en dacht dat we verstek hadden laten gaan op de babyshower, maar gelukkig was dat niet het geval: die was namelijk vandaag. Hij wilde alleen even weten of we kwamen.

Nou ja, babyshower is misschien een groot woord. De aanstaande moeder wilde absoluut geen spelletjes‘, dus het was vooral gezellig samen zijn en de zwangerschap vieren. Nou ja, en gezellig was het zeker! Leuk om iedereen weer te zien en even bij te kletsen. June en Erwins nichtje klikten weer als altijd en maakten foto’s van iedereen. En ook de kleintjes vonden aansluiting bij neefjes en de kinderen van vrienden.

In de avond zaten we natuurlijk klaar voor Wie is de mol? Zit je trouwens nog niet in de poule en wil je er graag bij, DM dan even je gebruikersnaam, dan voeg ik je gezellig toe! Spannend weer! Zo fijn dat het weer begonnen is (en dat ik al mijn punten nog heb).

Zondag 12 | Première Dolittle en werk

Hoewel ik over de film nog weinig kan loslaten, kan ik je wel melden dat we naar de première van Dolittle zijn geweest en dat de review komende week online komt.

Bij thuiskomst ben ik maar meteen achter de laptop gekropen om de review uit te tikken en dit weekoverzicht. Veel spannender dan dat werd het eigenlijk niet. Rose en May speelden bij de overbuurmeisjes, June werkte hard door aan haar boekverslag en ik ging vroeg naar bed met Netflix en een goed boek.

Ik merkte toch dat afgelopen week er best wel heeft ingehakt. Ook het nieuws van Aart Staartjes… Het raakt me. Waar ik voorheen zou doorgaan en mezelf zou dwingen nog iets van de avond te maken, besloot ik nu te accepteren dat dit het is en niet veel meer gaat worden. En dat is oké, denk ik dan maar.

Hoe was jullie week? Laat je het me weten in de comments?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.