huize lotus writings

Huize Lotus Writings #19 | Chaos met een gouden randje

Voor de vaste lezers van mijn weekoverzicht (al zijn dat er niet heel veel haha, toch leuk dat jullie er zijn!) valt het vast op dat de naam is veranderd. In onze wereld gaat vanaf nu door het leven als Huize Lotus Writings. Ook omdat het voor mijn gevoel iets beter bij de naam van mijn blog past. Ook de indeling verandert iets (ik schrijf boven elke dag een korte samenvatting). Zelf heb ik het idee dat het zo iets frisser oogt, maar mocht je het helemaal niet met me eens zijn (of juist wel), hoor ik dat graag!

28 Zaterdag: Mom Blog Awards Vlaanderen 2017

Ik publiceerde natuurlijk laatst al mijn verslag van de Mom Blog Awards. Ga jullie er dus niet te veel mee vermoeien, maar wil nog wel een keertje kwijt dat het echt heel gezellig was. Uiteindelijk kwam ik pas na 00.00 uur thuis – eigenlijk precies wat Ro vooraf voorspeld had. Alleen niet omdat ik zoals altijd veel te lang bleef hangen. We gingen namelijk nog een patatje halen, reden een stukje verkeerd en ik had vooraf een compleet verkeerde inschatting van de tijd gemaakt – dat is dan weer niet zo heel verrassend 😉 Al was ik met de wintertijd natuurlijk al iets na elven thuis…

Hun dag was trouwens ook erg geslaagd. De kleintjes mochten mee naar het voetballen van papa en opa en vonden dat natuurlijk fantastisch. June bleef onverwachts bij haar oom, tante en neefje slapen en ging koekjes bakken.

29 Zondag: goodiebags uitpakken en relaxen

Mijn oude lichaam is al dat late opblijven helemaal niet meer gewend. Dus toen ik om half 9 mijn bed uitkrabbelde voelde ik me alsof ik tot in de vroege uurtjes was gaan stappen. Maar we hadden iets om naar uit te kijken. Dankzij de Mom blog awards lagen vier goedgevulde goodiebags op me te wachten om uitgepakt te worden. En twee wilde peuters die razend nieuwsgierig waren. Wat zijn we verwend, ik kan niet anders zeggen. Er kwam een enorme hoeveelheid bruikbare spullen tevoorschijn uit de tassen. Echt geweldig! Verder hebben we trouwens niet heel veel meer gedaan, een beetje pyjamadag die we afsloten met pannenkoeken.

30 Maandag: canelloni

Met de pastasaus uit de goodiebags kon ik vandaag een heerlijke pastasaus maken. De kinderen aten hem met farfalle, Ro en ik met canelloni. Smaakte goed! ’s Avonds keken we de finale van Holland’s Next Top Model. En hoewel ik eigenlijk de afgelopen maanden alleen maar steeds de laatste paar minuten zag had ik wel een favoriet: winnaar Montell. Toch altijd leuk als je het goed voorspelt – beter dan mijn voorgevoelens bij Wie is de mol haha.

31 Dinsdag: onverwachts Trick or treat’en

Halverwege de middag kreeg ik een ontzettend leuk berichtje: of June zin had om met een vriendinnetje van haar oude school de buurt rondwilde voor Halloween. Na enige twijfel (want wat moest ze aan?) besloot ze er gewoon voor te gaan. Met mijn beperkte schmink-capaciteiten ging ik toch de uitdaging aan om haar een eng gezicht te geven. Het lukte – dat is dan weer het voordeel als je pogingen zonder uitzondering niet worden wat je hoopte. Ze kwam met een flinke buit weer thuis en, het allerleukste van alles, ik mocht de Bros opeten!

1 Woensdag: voorbereiden op Kreadoe en tv kijken

Mijn energielevel lag nogal laag. Ik had weinig zin om iets te doen en dus besloot ik de tv maar lekker aan te gooien. Rose en May vonden het prima en keken het volledige ochtendprogramma van Telekids, afgewisseld met knuffels van mij, Duplo’en en de verkleedkist. Intussen besloot ik me maar wel vast voor te bereiden op de beurs van morgen. Dus visitekaartjes in de tas, accu van mijn fotocamera in de oplader (om hem dit keer wél te kunnen meenemen) en wat betaalde opdrachten vast afwerken in de avond, toen Ro aan het trainen was (voetbal).

2 Donderdag: filerijden, heel veel zelfmedelijden en Kreadoe

Toch wel heel bijzonder om je naam zo op een bord te zien staan!

Jullie konden al lezen hoe de Kreadoe was, maar voor wie het heeft gemist een korte samenvatting. Alles leek mis te gaan, ik liep over van zelfmedelijden en uiteindelijk kwam het toch nog goed. En dat allemaal dankzij een paar uurtjes Shadowpainting®. Kan het werkelijk iedereen aanraden! Uiteindelijk zat ik bijna meer in de auto dan op de beurs zelf, want door de files reed ik zo’n vierenhalf uur rond. Het was het wel waard trouwens, volgend jaar ga ik weer!

3 Vrijdag: werken en neefje op bezoek

Volg je me al op Instagram?

Ons neefje kwam op bezoek. En dan is het toch wel lekker als je thuiswerkt dat je af en toe even naar beneden kan gaan om te knuffelen. Hij leek ook tante te zeggen, dus ik was helemaal verguld. Mijn dag kon niet meer stuk, of hij het nu echt zei of niet. Werk ging, ondanks de drukte, lekker. Ik schoot goed op en barstte weer van de ideeën. Bovendien staan er veel leuke dingen op de planning. Richting het eind van de maand kan je van alles winnen voor in de zak, dus hou Lotus Writings vooral in de gaten!

Hoe was jouw afgelopen week?

Lees hier Huize Lotus Writings 18 en Huize Lotus Writings 20

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings #19 | Chaos met een gouden randje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.