Huize Lotus Writings 19 | Moe, werken en een pubquiz

De laatste week voor school weer begint… Ik vond het een beetje dubbel allemaal. Bovendien sliep ik bijzonder slecht en viel tijdens de dansles van onze jongste twee dochters in slaap. June zag eindelijk haar opa en oma weer wat langer en we deden een superleuke pubquiz. Nou ja, lees zelf maar!

Huize Lotus Writings 19

Maandag 4 mei

Op 4 mei ben ik altijd een beetje weemoedig. De dag doet me denken aan mijn oma en opa’s die er niet meer zijn, de verhalen die zij vertelden vroeger. Ondanks dat bracht de dag wel genoeg afleiding: de boodschappen moesten worden gedaan, June haalde de knutselspullen voor de moederdagcadeaus op school en Rose en May speelden zo goed en kwaad als het ging buiten.

In de avond herdachten we. Ro keek de indrukwekkende ceremonie op de Dam, ik trok me even terug om toe te geven aan de emotie van de dag.

Dinsdag 5 mei | Bevrijdingsdag en werk

Voor mij verliep de dag eigenlijk niet heel spannend: ik ging aan de slag. Wel merkte ik aan alles hoe fijn het was om weer wat vaker te kunnen werken! Ik heb dit zo gemist. Zolang het niet anders gaat, geeft het niet, maar er stond nog zoveel op mijn lijstje.

Tussen de bedrijven door hing ik dit mooie bijenhotel op, uit de BlogBox voor Moederdag

Rose beleefde intussen de ‘leukste dag van haar leven’ – in haar eigen woorden. Ze ging een stuk fietsen met Ro, dronk samen met hem Fristi bij het tankstation en speelde een potje dammen tegen hem. Kinderhand is snel gevuld, zo mooi! June nam May op haar beurt mee om te gaan fietsen richting de lammetjes op de dijk, verderop. Aan het eind van de dag hadden we drie overgelukkige kinderen en een legere to do list. Geslaagde dag dus!

Woensdag 6 mei | Bakdag (boterkoek) en de eerste dansles buiten

Al rond 4 uur werd ik wakker. Vervolgens kon ik gewoon echt niet meer slapen helaas. Waardoor? Geen idee, ik heb geen grote zorgen of gekke dromen gehad bij mijn weten, maar ik kon de slaap niet meer vatten. Direct gevolg was wel dat de rest van de dag als een soort slaperige roes aan me voorbij ging. Maar goed, gelukkig hadden we nog iets leuks in het vooruitzicht.

Woensdag is namelijk inmiddels officieus omgedoopt tot bakdag. Aten we vorige week nog een heerlijke appeltaart, dit keer was het tijd voor boterkoek! Een van mijn favorieten bij de bakker! Dus toen hij uit de oven kwam, kon ik er maar moeilijk vanaf blijven. Maar goed, het was erg gezellig met de dametjes. Compenseerde in elk geval die gebrekkige nacht enigszins.

Kort na de lunch was het tijd om op te schieten. Rose en May hadden namelijk voor het eerst dansles buiten. Ze keken er zo naar uit! Zeker omdat ze de juf (en kinderen) enorm hadden gemist. In de tijd dat zij lekker stonden te dansen, reed ik de auto naar een parkeerplaats verderop. Het zonnetje scheen lekker in mijn gezicht, het was even stil… En voor ik het wist lag ik in dromenland. Oeps! We sloten de dag iets vroeger af. Zowel de dametjes als ik konden het goed gebruiken: we sliepen allemaal extra lekker!

Donderdag 7 mei | June uit logeren

Voor het eerst sinds weken ging June weer een paar nachtjes bij haar opa en oma logeren. Blijf erbij dat ik dit soort dingen het vervelendst vind aan de hele situatie: dat je niet naar familie kunt en elkaar een beetje moet ‘ontwijken’.

Onderweg keken Rose en May hun ogen uit. We roken de gierwagen, zagen een grasmaaier met tractor ervoor, Beer ging gezellig mee en de velden stonden prachtig in bloei. Hoewel het een klein ritje is naar de carpool, genoten ze enorm van alles! Het doorbrak net de dag. In de avond aten we gebakken aardappeltjes met vegaburger en komkommer/tomaatjes. En toen ze op bed lagen, ploften Ro en ik op de bank met de nieuwste Temptation Island. Blijft toch leuk.

Vrijdag 8 mei | Een feestelijk ontbijt op een feestelijke dag…

De paar gebroken nachten van afgelopen week hakten er meer in dan ik had verwacht. Hoewel ik ’s ochtends rond half 7 kort mijn ogen opende, viel ik daarna per ongeluk weer in slaap. Pas toen Rose me kwam halen om half 9 werd ik weer wakker. Ze was hartstikke trots, omdat ze samen met May het ontbijt had voorbereid.

Op tafel stonden lange vingers in bakjes, Autodrop, boterkoek, appelkoekjes van De Kleine Keuken, maizena koekjes en een thee. O ja, en appels voor het idee. Ze keken zo ontzettend vrolijk dat ik niks anders kon doen dan er maar een feestelijk ontbijt van maken. Wel een les voor mezelf natuurlijk om niet nog eens zo in slaap te vallen, maar ze startten de dag in elk geval vrolijk.

In de avond aten we pizza – hadden we tegoed omdat Rose ook haar stickerkalender vol had vanwege het eten. En als klap op de vuurpijl sliepen ze bij elkaar in bed. Zo schattig! Echt een dag met een gouden randje.

Zaterdag 9 mei | Pubquiz

Na een lange dag hard werken en nadat de kinderen op bed lagen, was het tijd voor onze eigen pubquiz met vrienden. Helaas werkte Kahoot niet zoals gehoopt en was het even puzzelen, maar toen alles op gang kwam, hebben we echt zoveel lol gehad.

hoe maak je een pub quiz

De vragen waren hier en daar echt wel moeilijk trouwens, dus helaas niks gewonnen. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken! Bovendien was het gewoon fijn elkaar te zien en spreken. We hebben zelfs even een digitale kraamvisite gedaan. Zo fijn om hun kindje eindelijk op bewegend beeld te zien – eigenlijk stom dat we hier niet eerder aan hebben gedacht! Alsof we bij elkaar thuis zaten, gingen we laat naar bed met een grote glimlach. Dit gaan we vaker doen dus!

Zondag 10 mei | Moederdag: bijzonder gewoon

Afgelopen weken is me vaker gevraagd wat ik wilde voor Moederdag. ‘Croissantjes als ontbijt,’ was mijn enige antwoord. En zo geschiedde. Verder kreeg ik nog een paar mooie knutselwerkjes van de kinderen, heerlijke bonbons en zelf gebakken cake van June en tekeningen. Het perfecte begin van een verder redelijk gewone zondag.

Ik heb eigenlijk verder vooral veel gewerkt. Ik maakte een nieuw logo voor Bloggen Baart Kunst, verbeterde een aantal pagina’s (inclusief de webshop), schreef nieuwe blogs en beantwoordde wat mails. Rond 17.00 uur was het tijd om te koken: tortellini met spinazie en spekjes, iets waar ik al de hele week trek in had haha. Mooie afsluiting dus! Met de drukte voor de boeg gingen we allemaal op tijd naar bed. Ben benieuwd hoe ze komende week gaan ervaren…

Hoe was jullie week? Fijne Moederdag gehad?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.