Huize Lotus Writings 18 | Een bijzondere Koningsdag

De tweede week van onze meivakantie besloot ik vooral lekker toe te geven aan mijn behoefte aan rust. Ongemerkt ga je toch maar door steeds. En het was heerlijk. Even geen schoolwerk, opruimen of schema’s, maar gewoon aanrommelen en niksen. Hoe gaat het bij jullie? Ook even een pas op de plaats kunnen maken of ervaar jij de vakantie juist als druk?

Huize Lotus Writings 18

Maandag 27 april | Koningsdag 2020

De vreemdste Koningsdag ooit, kan ik wel zeggen. Hier in het centrum was het stervensdruk met allemaal mensen die op tijd een oranje tompouce wilden scoren, op straat zag je overal kinderen spelen met elkaar en de vlaggen wapperden als nooit tevoren. Op die intense drang naar tompouce na allemaal heel gemoedelijk eigenlijk. Je ziet toch dat dit toch ook weer een mooie kant bij mensen naar boven haalt.

Voor ons was Koningsdag echter niet heel anders dan normaal. Toevallig stond de buurvrouw, superlief, met ballonnen voor de deur voor de kleintjes. En die kwamen mooi van pas: mijn vader was namelijk ook jarig. In de middag gingen we met een trosje ballonnen naar hen toe om het te vieren. Zo fijn elkaar te zien! De kinderen (en de oudste van mijn zusje) hebben lekker buiten gespeeld, terwijl wij in de tuin kletsten. We bestelden Grieks en daarna keerden we weer moe, vol en voldaan richting huis. Perfecte dag zo!

Dinsdag 28 april | Even helemaal niks

Het kleine nadeel van zo’n vrije dag aan het begin van je – toch al minder gestructureerde – week is dat ik de rest van de dagen een beetje achter de feiten aan liep. Ik geloof dat ik me er dinsdag wel vier keer aan moest herinneren dat het geen maandag was. In de ochtend haalde ik samen met Rose brood en beleg in de wat drukke supermarkt. De rest komt morgen wel.

Door het druilerige weer zat buitenspelen er niet in en brachten we de rest van de dag een beetje hangend voor de televisie door, afgewisseld met spelen, ruziën en nog meer relaxen. Ik merkte dat we allemaal nogal moe waren, dus het was wel even prima zo.

Woensdag 29 april | Langs de boer en appeltaart bakken

Iets wat al een paar weken op mijn lijstje staat: een appeltaart bakken. En nu het meel weer binnen is, was het tijd om de daad bij het woord te voegen. ’s Ochtends maakten we met zijn vieren vanille-ijs, in de middag haalde ik appels bij de boer. Junes tante had haar inmiddels opgehaald om naar oma te gaan en met de kleintjes besloot ik te beginnen aan de taart.

Ze mixten heel lief samen het deeg, luisterden goed en stonden natuurlijk vooraan toen we moesten testen of het allemaal wel lekker was. Al met al was het echt een geslaagde dag, zeker toen de taart uit de oven kwam! Na het avondeten kwam de taart op tafel met een bolletje ijs – echt, zo lekker. Hoewel May het niet echt proefde: die wilde namelijk wel appeltaart, ‘maar dan zonder de appel’ haha!

Het recept van de appeltaart en ijs deel ik komende vrijdag op mijn blog.

Donderdag 30 april | Oeps, de aangifte!

Ieder jaar neem ik me voor om op tijd te beginnen aan de Belastingaangifte. En ook even consequent vergeet ik het ieder jaar tot de deadline bijna verstreken is. 2020 was daarop geen uitzondering. Uiteindelijk torpedeerde het onze avondplanning, want het kostte allemaal iets (lees: veel) meer tijd dan ik vooraf voor ogen had. Maar het zit erop!

De rest van de dag bestond trouwens opnieuw uit luieren, relaxen, armbandjes maken, knuffelen en een beetje niksen. De kleintjes zaten niet helemaal lekker in hun vel en waren blij toen ze eind van de middag even naar buiten konden. En eerlijk gezegd ik ook haha. Ze zijn gelukkig heel vaak heel lief, maar op een gegeven moment zaten we allemaal een beetje tegen elkaar te chagrijnen. Dan is het zo’n luxe dat je de achterdeur kan openzetten en zij weer wat meer lucht krijgen.

Vrijdag 1 mei | Mail van school

Hoewel het 6 mei pas allemaal bekend hoeft te zijn en veel bekenden nog geen bericht hadden van school, was ik toch erg benieuwd naar hoe het gaat lopen straks. De zorgen die ik nog een beetje had, zijn wel weg na een goed gesprek met mijn zusje Sophie – die zelf ook voor de klas staat. Maar ergens was ik toch nog bang dat de kleintjes op verschillende dagen zouden moeten.

Ongegrond gelukkig: de mail kwam binnen en het rooster bleek perfect. Kunnen we ons in elk geval gaan voorbereiden op de terugkeer naar school. De kleintjes waren heel blij dat ze hun vriendjes en vriendinnetjes straks weer kunnen zien en de juffen natuurlijk, ook die hebben ze erg gemist. En voor mij geeft het toch ook weer wat lucht. Kan ik eindelijk iets meer werken (en geld verdienen). Opluchting dus!

Zaterdag 2 mei | Hard werken en lekkere lasagne

Waar ik afgelopen week steeds al moe aan de dag begon, was zaterdag gelukkig anders. Ik sliep uit tot half 8 en had daarna volle energie om aan de slag te gaan met mijn werk. Zo fijn! Zeker omdat ik al een paar zaterdagen achter de rug heb waarop ik halverwege de dag eigenlijk al geen motivatie en puf meer had. Niet bepaald handig met een eigen bedrijf…

Aan het eind van de dag was er nog genoeg energie over om een flinke schaal lasagne te maken. Geloof dat er wel twee kilo aan groenten in ging, maar wat was het lekker! May had het uitgekozen: afgelopen weken gingen ze steeds vaker tijdens het eten van tafel en moe van de strijd trokken we de stickerkalender maar weer uit het stof. Bij een volle kaart mochten ze uitkiezen wat er gegeten zou worden. En May koos voor lasagne, omdat ze tegenwoordig helemaal dol is op groenten. Wie had dat gedacht toen ze een paar maanden terug nog met vies gezicht de uitjes en paprika uit haar bord pasta viste!

Zondag 3 mei | Werk en pannenkoeken

De week moest natuurlijk wel goed afgesloten worden. Niet helemaal gezond, maar wel erg lekker: pannenkoeken met een speciale mix van de molen. Enige nadeel was dat ik het zakje onverhoopt moest weggooien omdat de buitenkant nat was geworden en ik per ongeluk niet had gekeken welke verhoudingen ik moest gebruiken. Lekker handig haha! Ik heb ze dus maar op de gok gemaakt, met de verhoudingen die ik normaal ook gebruik. Gelukkig werkte dat ook. Het waren de lekkerste pannenkoeken ooit volgens iedereen – dat je dan toch niet voor niks een uur in de keuken staat😉

Hoe was jullie week? Hoe vierde jij Koningsdag?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.