Huize Lotus Writings 16 (2020): de verwachte dip

Tja… Na wekenlang jubelen over de lessen die ik leerde van de lockdown, het gebrek aan corona-stress en het intense geluksgevoel dat ik had over zoveel quality time met de kinderen, kon het niet anders dan dat ik ook een dip zou ervaren. Dat was afgelopen week. In dit nieuwe weekoverzicht een verslag van hoe dat ging…

Huize Lotus Writings 16

Maandag 13 april | Een stille Tweede Paasdag

Waar we de afgelopen jaren Tweede Paasdag altijd vierden bij Junes opa en oma (van haar vaders kant) met de nichtjes en de traditionele eierzoektocht, was het dit jaar maar stil. Ik hoop stiekem dat we het op een ander moment nog eens kunnen overdoen. Al is het maar vanwege het grote plezier dat de dames elk jaar weer hebben en de gezelligheid.

In plaats daarvan deden we maandag niet heel veel eigenlijk. Mijn planning (opruimen) en die van Ro en June (een tweede familiespelen met het gezin) vielen een beetje in het water, omdat zowel Ro en ik slecht geslapen hadden. Daarbij moest June gewoon huiswerk inleveren, al snap ik nog steeds niet waarom. Kortom, het was eigenlijk best een saaie dag.

Dinsdag 14 april | Compleet gebrek aan ritme en structuur

Of het door Pasen kwam, ons lange weekend vrij of wat dan ook – het gebrek aan ritme viel toch wat zwaarder dan verwacht en ik kwam er niet echt lekker meer in. Na de boodschappen en een kwartiertje kleuren, besloot ik aan de slag te gaan met een raamsticker op ons zijraam. Die zit er sinds we hier kwamen wonen, maar het afgelopen jaar is hij gaan verkleuren. Inmiddels zag hij donkerrood en onze pogingen hem eraf te krijgen, mislukten steeds.

Tijd voor zwaar geschut! Ik pakte de föhn erbij, verbrandde mijn vingers min of meer, peuterde tot ik een ons woog en trok frustrerend veel kleine stukjes los, maar ik kreeg dat onding eraf. Uiteindelijk kostte de hele exercitie me twee uur en heel veel energie. De rest van de dag viel daardoor ook een beetje in het water, de kleintjes zaten elkaar nogal dwars en ik vroeg me af of het tij misschien gekeerd was – als straf voor mijn optimisme.

Woensdag 15 april | Frustratie en vermoeidheid

Het liep opnieuw moeizaam. Vooral de kleine ruzies en mijn eigen vermoeidheid botsen een beetje. Ik mis de energie die ik vorige week had om lekker aan de slag te gaan met schoolwerk, misschien ook omdat ik merk hoe snel ze er doorheen fietsen. Dat maakt het toch lastig iets te vinden waar ze niet verveeld door raken.

Ondanks het heerlijke weer konden ze ’s middags ook hun draai niet vinden, hoewel ik wel een heerlijk paardenbloemtaartje kreeg. Ik probeer het maar te relativeren door voor ogen te houden dat ze dit gedrag tijdens een vakantie ook vertonen en dat ik dan zelf op een gegeven moment net zo goed tegen deze frustratie oploop. Het hoort erbij. Die acceptatie gaf alweer wat rust; uiteindelijk kan het niet alle dagen feest zijn.

Donderdag 16 april | Weer aan de slag en koekjes bakken

Om het patroon van afgelopen dagen te doorbreken, besloot ik weer wat schoolwerk te doen. En daarna maakten we spritsen. Bleek supersimpel, al lukte het spuiten van de koeken iets minder (omdat ik kennelijk zoveel kracht zette dat de spuitzak halverwege barstte haha). De smaak was er gelukkig niet minder om, te zien aan de blije gezichten toen Rose en May wat deeg mochten snoepen.

De koekjes lukten (en zijn echt superlekker, voor herhaling vatbaar dus), de hoop keerde terug, en die middag ging alles weer zoals vorige week. De kleintjes scharrelden op hun gemak door de tuin, zaten na verloop van tijd onder de modder, en ik had zowaar tijd om een boek te lezen. Richting het eind van de dag was er weinig animo meer om te koken en we besloten onszelf te trakteren op een patatje van Verhage met kipkluifjes en bitterballen. Erg lekker! Wel alleen de dansles vergeten, dus daar baalde ik van. Maar volgende week gelukkig weer!

Vrijdag 17 april | De schoonste oven van Nederland

Vandaag probeerde ik alles anders te doen. Ik merkte dat Rose en June elkaar even iets minder lagen en besloot onze oudste kleuter mee te nemen richting de bakker, terwijl May bij haar zus bleef. Onverwachts kwamen we halverwege onze route mijn vader tegen tijdens zijn dagelijkse wandelroute en hebben uiteindelijk een uur met hem gekletst. Zo fijn! Ik voelde me gelijk weer een stukje beter.

Daarna haalde ik snel wat boodschappen terwijl ze in de auto bleef, reed naar huis en kon vrijwel meteen de lunch neerzetten. Door het lekkere weer konden ze ’s middags fijn de tuin in. En dit keer ging het wel goed. Ze hebben zo ontzettend lief en leuk gespeeld samen, terwijl ik de oven poetste! Hoewel we alsnog niet per se veel deden aan schoolwerk, was het prima zo. Ze hielpen namelijk wel bij het schoonmaken en zo begonnen we de vakantie in elk geval fris.

Zaterdag 18 | Hard aan het werk en eindelijk regen

Misschien gek dat ik zo enthousiast ben over regen, maar ik vind het altijd wel wat gemoedelijks hebben. Zeker als je zelf zit te werken 😉 Het hoeft geen dagen te duren ook, maar het zachte getik tegen de ramen, de geur van de lente en kwetterende vogeltjes… Ja, ik hou er wel van. Bovendien ben ik minder loom en kan ik met dit weer beter doorwerken.

Het ging eigenlijk zelfs zo lekker dat ik meteen alle blogs voor komende week kon klaarzetten. Daarnaast besloot ik bij een molen in de regio wat meel, gist en bloem te bestellen, omdat het bij de supermarkt steeds op is. De spritsen hebben me enthousiast gemaakt en ik wil eens proberen een eigen brood te bakken. Benieuwd of het lukt! Wel spannend trouwens haha, hoop vooral dat het geen bevlieging is…

Zondag 19 april | Werk, opruimen en pannenkoeken

Na een productieve ochtend (zes blogs, mail en wat kleine puntjes op de i hier en daar) merkte ik dat ik best moe was. May was namelijk middenin de nacht tegen me aangekropen en dat voelde ik tegen de middag. Ik besloot even Videoland aan te zetten als welkome afwisseling, waarna ik al snel in slaap viel.

Rond 15.00 uur besloot ik maar weer uit bed te komen en te gaan opruimen. De kledingkast is zomerproof in elk geval. Hoop echt dat ik dit volhoud, dan hebben we aan het einde van de lockdown in elk geval een opgeruimd huis… Half 5 ging ik naar beneden om pannenkoeken te bakken. En hoewel het een kant-en-klaar mix was waar je alleen water aan toe hoefde te voegen, smaakte het eigenlijk prima. Mooie afsluiting van het weekend. Tijd voor de meivakantie!

Hebben jullie al vakantie? En hoe was jullie week?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.