Huize Lotus Writings 15 (2020) | Een rare week

Een enerverende week waarin zo’n beetje alle emoties voorbij kwamen. Ro ging weer aan het werk, we zaten veel buiten en lietn het schoolschema maar even voor wat het was.

Huize Lotus Writings 15

Maandag 6 april | Huiswerk halen op school

Het voordeel van boodschappen op maandagmorgen om 8 uur is dat de supermarkt dan nagenoeg leeg is. Hoewel het eigenlijk een beetje gek is natuurlijk dat je ineens intermenselijk contact zo enorm mijdt nu; ik moet er nog steeds aan wennen buiten de deur.

Weer thuis vertelde Ro dat ze hadden gebeld van zijn werk: hij mocht weer aan de slag. De rest van de week stond juf Merel dus weer alleen voor de klas 😉 In de middag mochten we op school een tasje vol huiswerk halen. Ben alleen gegaan; het leek me wat verwarrend voor de kleuters als ze de juf slechts op afstand konden zien en met niemand zouden mogen spelen.

Omdat het weer zulk heerlijk weer was, brachten we de middag verder vooral door in de achtertuin tot een uurtje of 15.30. Ik zette de film Up! aan en ben gaan koken, terwijl Isabelle en Fayah met Ro lekker even bijkwamen. We sloten de avond af met The Big Escape.

Dinsdag 7 april | Weer alleen aan de slag

Het voordeel van ons redelijk strakke rooster is toch dat je het gemakkelijk uitvoert – of je nu samen bent of alleen. Hoewel ik Ro miste, omdat hij dus weer aan de slag was, vloog de dag eigenlijk voorbij. We ploffen eigenlijk elke middag in de tuin; dit keer nam ik mijn boek mee en kon zowaar honderd bladzijden lezen terwijl de kleuters in de tuin scharrelden.

Ik koester deze momenten wel. Uiteindelijk moet je toch op de een of andere manier ook zelf ontspannen om met die energie de rest van de week door te gaan. Het thuis les geven in combinatie met het intensieve samen zijn, vergt toch het uiterste van je ouderschap. En hoewel ik er zeker van geniet, heb ik ook mijn momentjes nodig.

Woensdag 8 april | ‘Studiedag’ en even helemaal niks

Alles ging een beetje anders. Ik werd rond half 5 wakker en voelde me eigenlijk hartstikke moe. Toen Rose en May opstonden, besloot ik ze even naar Peppa Big te laten kijken zodat ik nog een uurtje kon slapen. Tegen de tijd dat we allemaal klaar waren met douchen, aankleden en eten, was het alweer bijna tijd voor fruit. Ik besloot er maar een studiedag van te maken en ons vrij te geven.

De rest van de dag verliep een beetje in de vakantiesfeer. Het heerlijke zonnetje, de hoge temperaturen en de kinderen die in een geweldige bui waren – zo mag het elke dag wel! Na het eten besloten June en ik een rondje te maken voor wat foto’s. Uiteindelijk fietsten we een stukje door en werd het een tochtje van bijna acht kilometer. De heerlijke bloesemgeur, een zacht briesje onderweg, goede gesprekken en de warme, ondergaande zon… Echt een hele fijne avond!

Donderdag 9 april | IJzer prikken op een wel heel vreemde manier

Om de zoveel tijd moet ik mijn ijzer laten controleren, omdat ik in het verleden een paar keer flink last had van bloedarmoede. Best bijzonder. Bij aankomst kreeg ik een vragenlijst die ik daarna nog eens moest beantwoorden. Iedereen droeg mondkapjes, handschoenen en stond op gepaste afstand. Vervolgens moesten we buiten wachten op onze beurt. Logisch, maar heel vreemd om mee te maken.

Thuis nam ik Rose en May mee richting de bakker, omdat June moest bellen voor school. Ze moesten weliswaar in de auto blijven zitten, maar het ging gelukkig goed. Toen ik even later binnenstapte bij de Dirk baalde ik dat ik nog enkele boodschappen nodig had: wat een drukte! En iedereen stond minutenlang stil bij zo’n beetje elke boodschap die hij nodig had. Op zich niet erg natuurlijk, maar ik liep toch een beetje op hete kolen door de winkel.

Gelukkig zaten de dames keurig in de auto te wachten. Ook omdat ze iets lekkers kregen, vermoed ik, maar toch. Thuis deden we nog wat aan beweging en school en tegen de tijd dat we klaar waren, scheen de zon buiten weer. Niet heel spannend: we brachten de middag door in de tuin. June kwam op een gegeven moment ook gezellig bij ons zitten tot ze moest dansen (via Zoom). In de avond deed ik ook een les mee. Best even wennen, maar fijn iedereen weer te zien en om te dansen!

Vrijdag 10 april | Goede Vrijdag: vrije dag

In eerste instantie wilde ik gewoon aan de slag tot ik besefte dat een vrije dag ook gewoon vrij moet blijven. We speelden een paar spelletjes, dansten, knuffelden en keken wat televisie. Iets dat we de afgelopen tijd zoveel minder doen trouwens. Is misschien ook de leeftijd, maar heb het idee dat we ook gewoon veel meer samen doen. Herkenbaar? Of juist andersom bij jullie?

Daarna knutselden we iets voor Pasen (iets waar ik trouwens echt zo hard om heb zitten lachen: het kuikentje van May sneuvelde en mijn pogingen hem te maken, liepen op niks uit – echt tranen over mijn wangen). En – verrassing – ploften weer in de tuin. Nog even van genieten!

Zaterdag 11 april | Hard aan het werk

Al vroeg ging ik naar boven om te werken. Er vloeide echter maar weinig uit mijn vingers. Toen daar nog een heel verdrietig bericht bovenop kwam, besloot ik de laptop en mijn werk maar te laten voor wat het was. Andere dingen zijn nu even belangrijker.

Omdat we eigenlijk geen van beiden nog zin hadden om te koken, bestelde Ro als verrassing pizza voor iedereen.

Na het eten mochten de kleuters logeren bij hun grote zus. Eén groot feest natuurlijk. Ze waren zo enthousiast dat ze pas rond 21.00 uur in slaap vielen, maar ze vonden het gelukkig wel gezellig.

Zondag 12 april | Eerste Paasdag

Wat mij betreft is het zoeken van paaseitjes en een uitgebreid paasontbijt de leukste traditie die er is. Heeft waarschijnlijk ook wel te maken met de berg chocola die erbij betrokken is 😉 De dames zochten hun eitjes en schoven daarna aan.

Helaas duurde de ontspanning en gezelligheid niet heel lang want na het ontbijt moest ik weer aan de slag. Ik kwam niet echt vooruit met schrijven en moest nog drie artikelen klaar zetten. Maar goed, doordeweeks is er geen tijd, dus ik moest wel.

Merk wel dat het toch lastig is enige balans te hebben en houden als je aan de ene kant vijf dagen heel intensief bezig bent met opvoeden en in de weekends moet werken. Bij Ro precies andersom. We hebben weinig tijd voor echte ontspanning. En hoewel die er tussen de bedrijven door zeker wel is (in de vorm van boeken of een goede serie), blijft het toch zoeken.

Hoe gaat het met jullie? Heb je je draai gevonden? Vind je het ook weleens lastig om te ontpannen of gaat dat juist wel goed?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.