Huize Lotus Writings 14 (2020) | Relaxen en bezoek

Het voelt eigenlijk een beetje gek om nog steeds een weekoverzicht bij te houden, omdat het gevoelsmatig toch vervalt in:

  • Maandag waren we thuis
  • Dinsdag gingen we de deur niet uit
  • Woensdag waren we nog steeds thuis
  • Donderdag ging hetzelfde…

Nou ja, dat een beetje. Maar als je dan zo zit te schrijven, blijkt het eigenlijk best mee te vallen. Uiteindelijk heb ik eigenlijk geen spectaculair sociaal leven zonder corona en dan houdt het me kennelijk ook niet tegen om weekoverzichten te schrijven 😉 Lang verhaal kort, dit was onze week!

Huize Lotus Writings 14

Maandag 30 maart | Oeps, verbrand!

Echt, ik kom straks gewoon topfit en lekker bruin de intelligente lockdown uit! Elke ochtend sporten, elke middag in het zonnetje.. Al ging het vandaag dus even mis. Want terwijl de kinderen zich heerlijk vermaakten in de tuin en ik onderuit gezakt genoot van een goed boek, merkte ik niet hoe mijn huid langzaam de kleur van een goed gekookte kreeft kreeg. Oeps!

Maar het was wel lekker verder om zo buiten te zijn. Ik heb het vaker gezegd hoor, maar wat dat betreft hebben we echt mazzel met dit weer. Het lijkt wel vakantie. Bovendien kunnen ze elke dag lekker naar buiten, wat voor hun energielevel en vitamine D gehalte natuurlijk een stuk beter is.

Dinsdag 31 maart | Dé persconferentie

’s Avonds keek ik voor het eerst sinds deze periode naar een persconferentie. Daarvoor deed ik het met de samenvatting of de uitgeschreven versie. Live maakte het toch meer indruk. Het gaf me vertrouwen de premier zo te zien spreken. Het feit dat bijna iedereen de voorschriften inmiddels serieus neemt, maakt toch dat ik me er veel beter bij voel. Neemt niet weg dat het een tikje onwerkelijk is soms, maar wel fijn dat we de curve kunnen afvlakken met zijn allen. Dat maakt dat we nog steeds een wandeling kunnen maken buiten en niet helemaal aan huis gekluisterd zijn. Gelukkig!

Dat we tot eind april (en met de kinderen tot na de meivakantie) thuis zitten, verwachtte ik al. Het zou ook raar zijn als we nu wel ineens weer massaal uit eten mogen en de kinderen op school moeten brengen, terwijl je niet mag samenkomen in grotere groepen tot 1 juni. Ik vind het ook niet erg. We hebben het bijzonder goed met een dak boven ons hoofd, eten in de kast en de mensen van wie we het meest houden bij ons, en ik probeer dat elke dag te blijven beseffen.

Woensdag 1 april | Kikker in je bil

Eigenlijk de eerste dag dat het minder weer was. Dat deed niks af aan de pret: sinds onze kleuters doorhadden dat het 1 april was, bleven de grappen komen. Er zaten krokodillen onder de stoel, vlekken op ons shirt en kikkers in onze haren… Halverwege de ochtend droogde de stroom aan flauwe mopjes op en hebben we uit voorzorg maar niet zoveel aandacht meer geschonken aan de datum 😉

Ik oefende met Rose op klokkijken en vormen. Vooraf gaf ze aan dat te willen leren. Maar al snel merkte ik tijdens het oefenen dat haar aandacht alle kanten op vloog, behalve de mijne. Misschien ben ik doorgeslagen in het homeschooling proces? Ik besloot het maar neer te leggen en de rest van de week maar een stapje terug te nemen. Uiteindelijk is deze periode al vreemd en ongrijpbaar genoeg voor ons, laat staan voor twee kleuters.

Donderdag 2 april | Even een mindere dag

Op de één of andere manier ging alles mis. Ik had te weinig geslapen, was flink chagrijnig, de kinderen daarentegen druk, dwars en continu klaar voor een nieuwe ruzie… Kortom, we botsten flink. Gelukkig nam Ro ze even mee naar buiten voor een wandeling met de steps en reden ze een flink eind. Nadat de berg energie eruit was, kwamen ze weer redelijk relaxed terug. En ik had intussen ook de tijd gehad om mijn goede humeur te hervinden.

In het uurtje dat ze weg waren, vond ik de eindmusical terug van June. Ik besloot hem samen met de kleuters te gaan kijken, die het geweldig vonden om hun zus op het podium te zien. Voor het eerst sinds twee jaar zag ik wat voor werk we eigenlijk in die tijd hebben verricht. Zo bijzonder! Ik heb echt als een trotse moederkloek met brede grijns zitten kijken, van begin tot eind.

Vrijdag 3 april | Zusje op bezoek

In de ochtend kwam mijn zusje wat spullen brengen, samen met de neefjes, en ze bleven spontaan iets langer hangen. De kinderen genoten intens van elkaars gezelschap en wij bleven als volwassenen wel enigszins braaf op anderhalve meter afstand. Maar wat was het fijn! De eerste keer in een maand tijd geloof ik? Videobellen is een prettig alternatief hoor, maar dit is zoveel beter.

Het voelde wel een beetje gek. Aan de ene kant ben je namelijk zo bezig met afstand houden van zo’n beetje iedereen en maak je bijzondere, ontwijkende manoeuvres in de supermarkt. En aan de andere kant gebeurde dit. Nou ja, hoe dan ook: ik ben echt heel dankbaar voor dit moment. Kunnen we er weer even tegenaan!

Verder was de dag eigenlijk niet heel spannend. We deden wel twee afleveringen van Nederland in Beweging, waardoor ik me topfit voelde. En verder liet ik de boel een beetje de boel. Ik denk dat het schoolse wel even goed is geweest voor de dames; ze hebben vooral lekker gespeeld vandaag en film gekeken. Heerlijk!

Zaterdag 4 april | Werk en een lekkere verrassing

Over mijn werkdag kan ik eigenlijk kort zijn: die was niet heel spannend. Wel leuk, was dat Ro de kleintjes meenam voor een wandeling langs het water en naar de speeltuin. Ze hebben genoten van het heerlijke weer en kwamen heel blij weer thuis. June plofte halverwege lekker bij me neer om te kletsen voor ze naar opa en oma ging om te logeren.

Zelf merkte ik rond een uur of 16.00 dat ik er eigenlijk wel weer klaar mee was. Er kwam weinig meer uit mijn vingers, ik voelde me een beetje moe en had geen inspiratie meer. Ik besloot Assepoester te gaan kijken op Disney+, de ‘echte mensen’ versie. Echt heel mooi! Heb er echt van genoten. Als klap op de vuurpijl had Ro vervolgens spareribs besteld en hadden we dus extra lekker avondeten.

Zondag 5 april | Werk en relaxen

Ook zondag stond weer in het teken van werken. Wel met een heerlijk zonnetje buiten: wat is het fantastisch weer dit weekend! De kinderen vermaakten zich vooral samen. Het lijkt wel alsof het thuiszitten hen helpt beter en rustiger met elkaar om te gaan. Ze maken minder ruzie en lossen onenigheden iets makkelijker op. Hopelijk houden ze dit heel lang vast!

Zelf maakte ik een aantal belangrijke samenwerkingen af, schreef de komende week vooruit en voelde me voldaan toen ik om 16.00 uur de laptop dichtklapte. Intussen waren twee van de favoriete klasgenootjes van de kleuters langs geweest aan de deur. Ze waren zo blij! Fijn dat we op deze manier, weliswaar op afstand, toch contact kunnen hebben.

Hoe was jullie week? Heb je ook naar de persconferentie gekeken en hoe ervoer jij het? Laat je het me weten in de comments?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.