Huize Lotus Writings 13 (2020) | Iets meer ritme in week 2

De tweede week zit er inmiddels ook op. We vinden steeds beter ons ritme en leren hoe we moeten omgaan met de kinderen in de corona-periode. Althans, er lijkt een bepaalde balans te zijn. Heel spannend is zo’n verslag van een weekje thuiszitten natuurlijk niet, maar we geven jullie graag een kijkje in ons leven! Hoe gaat het met en bij jullie? Ik lees het graag in de comments!

Huize Lotus Writings 13

Maandag 23 maart | Klaar voor week 2!

De eerste week zit er officieel op! Dat maakte ook dat deze week iets soepeler liep. We hebben een soort ritme wat begint te werken en de balans in huis is ook steeds beter. De dames weten wat ik van hen verwacht en andersom merk ik dat het enorm scheelt als ze dagelijks even in de tuin gaan spelen. Kunnen ze alle energie kwijt.

Squla werkt trouwens ook eindelijk een stuk beter en we zetten soms Schooltv op met Koekeloere. Ook leest de juf nu een paar keer per week voor uit Pinkeltje. Vinden ze heerlijk! Ik zet het filmpje aan en ze luisteren ademloos met zijn tweetjes. Echt heel fijn. Bovendien is de juf dan toch nog een beetje bij ze, denk dat het iets van troost biedt.

Dinsdag 24 maart | Disney+

Na onze gebruikelijke routine (Nederland in Beweging, knutselen en tekenen), besloot ik een puzzel van 1000 stukjes uit de kast te trekken. Die lag er eigenlijk al een tijdje en nu leek me het uitgelezen moment om aan de slag te gaan. De kleuters reageerden zowaar enthousiast en hielpen best een tijdje mee. Daarna puzzelde ik verder met June en we hadden hele goede gesprekken, terwijl de kleintjes aan de slag gingen in hun keukentje.

In de middag, na het buitenspelen, zetten we Vaiana op. Eigenlijk zonde dat ik die film nooit eerder heb gezien, want wat is hij mooi! Het voordeel van minder televisie kijken, is trouwens ook dat we er bewuster van genieten. Merk je meteen hoeveel tijd we eigenlijk hiervoor besteedden aan de tv… We aten gelukkig lekker makkelijk: rijst met chicken tonight. Ideaal! Snel klaar. Na het eten maakte ik de puzzel af met June. Op twee stukjes na trouwens, maar die bleken gelukkig de dag erna onder de bank te liggen.

Woensdag 25 maart | Puzzelen in je bikini

Eén van de opdrachten op de bingokaart van school is het sturen van post. Die besloot ik erin te houden! Deze week verrasten we opa en oma met o.a. een getekende paashaas (omdat opa in de ogen van onze kleuters de ‘echte’ paashaas is), kaart, briefje en nog wat kleine tekeningen.

Nadat Rose en ik de envelop in de brievenbus hadden gegooid, gingen we fruit eten en spelen. ’s Middags na de lunch gingen we naar buiten. Al snel renden Rose en May achter elkaar naar boven en kwamen schaterend terug in hun bikini. Omdat het in de achtertuin echt heerlijk was (gevoelsmatig ver boven de twintig graden) liet ik het maar zo. Ze poetsten hun step, sprongen uren op de trampoline en deden een skippybal-parcours, terwijl ik heerlijk toekeek vanaf mijn loungestoel. Er zijn ergere dagen, zeg maar 😉

Donderdag 26 maart | De tijd vliegt

De week lijkt voorbij te vliegen. Het is alweer donderdag. Ik denk wel dat het heerlijke weer daaraan bijdraagt: we genieten echt elke dag van het zonnetje en zijn relatief veel buiten. Bovendien werkt een ritme denk ik ook goed. Ik kijk niet meer na elk halfuur gedeprimeerd naar de klok, balend dat er nog maar zo weinig tijd voorbij is haha. Dat was vorige week soms wel anders.

In de middag liet ik ze lekker met hun step de straat op gaan. Gelukkig is het verder nog steeds redelijk rustig in de buurt en konden ze echt hun gang gaan. Het lijkt me toch lastig wanneer je bekenden tegenkomt en de kinderen moet gaan vertellen op afstand te blijven – zeker zolang May nog verkouden is. In de avond keken we een teleurstellende aflevering van Temptation Island. Ik twijfel of we het seizoen wel moeten afmaken… Vooral het geklooi met de beelden vind ik een beetje storend: als er niets gebeurt, doe dan niet al zeven afleveringen lang of het spannend wordt!

Vrijdag 27 maart | Het hele gezin thuis

Eigenlijk ging het de hele week wel prima. Waar ik vorige week woensdag kort een dip had en de situatie me plots heel erg aanvloog, viel dat deze week eigenlijk wel mee. Ik haal meer plezier uit de situatie en heb geloof ik iets meer rust, omdat we onze draai beter hebben gevonden.

Het nieuws dat we waarschijnlijk langer thuis zitten, kwam niet helemaal uit de lucht vallen gelukkig. Ro en ik hadden daar al vaker en eerder over gesproken, waardoor het minder heftig is. En verder gaan we het allemaal wel zien. ’s Middags speelden de kinderen veel buiten en renden alle energie eruit in een wedstrijdje tegen elkaar. Ik nam de tijd op en zij leefden zich uit – goede verdeling haha! Rond half 5 brachten opa en oma een grote bak pasta voor ons langs, zo onwijs lief!

Pas ’s avonds merkte ik dat ik helemaal op was. Rond 19.30 uur viel ik uit tegen Ro om helemaal niks en besloot niet veel later maar naar boven te gaan om daar te gaan liggen zwelgen. Een goede beslissing (voor Ro ook haha, had hij nog iets leuks aan zijn avond). Ik geloof dat ik voor 22.00 uur al lag te slapen en pas rond 6 uur weer wakker werd.

Zaterdag 28 maart | Hard aan de slag

Hoewel ik het heel fijn vond doordeweeks had ik toch ook behoefte weer te gaan werken. Om 6 uur opende ik mijn ogen, terwijl de rest van het huis nog in slaap was. Heb er een uurtje van genoten en wat ideeën opgeschreven voor mijn blog. Kon ik meteen uitwerken!

Wel besefte ik ineens dat we vanavond weer overgaan naar zomertijd. Gek! Door die hele toestand vergeet je andere dingen gewoon een beetje. Op Instagram zag ik dat de meerderheid van mijn volgers hier ook last van heeft. Enige geluk dat we nu hebben, is dat het voor de kinderen volgende week niet zo uitmaakt om pas rond 8 uur ’s ochtends wakker te worden en de meesten van ons iets meer ruimte hebben om uit te slapen.

Zondag 29 maart | Werk en rust

De eerste dag deze week dat het eigenlijk iets minder lekker was buiten. Ro zat met de kinderen, ik werkte boven nog verder. Toch fijn om echt wat te kunnen doen.

Het was verder nogal een rustige dag. Ondanks het uurtje vooruit sliepen ze al om 19.00 uur. Blijkbaar zijn ze toch wel moe. Wij keken Weet ik veel en daarna #Blijfthuis van Beau. Erg leuk!

Hoe was jullie week? Vond je het makkelijker in week 2 of juist lastiger?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.