Huize Lotus Writings 11 (2020) | Verkouden en hamsteren?

Afgelopen week stond in het teken van griep en de Corona-hysterie (die later toch terechter bleek dan ik vooraf dacht), maar ook genieten van de kinderen, goede gesprekken en natuurlijk de finale van Wie is de mol 2020! Ik heb niet heel veel foto’s dit keer, dus het is wat dat betreft een karig verslagje, maar ik neem jullie graag weer mee in onze week!

Huize Lotus Writings, week 11

Maandag 9 maart | Rustig aan

Overdag deed ik eigenlijk niet zo heel veel, behalve brood halen in het zonnetje. Ik kwakkel nog steeds een beetje. De ene dag heb ik echt meer energie dan de andere; dus het is gewoon per dag kijken hoeveel zin ik heb om de laptop aan te zetten. Na wekenlang hard doorwerken, besloot ik er toch maar helemaal aan toe te geven. Hopelijk helpt dat!

Na school ondernam ik een poging om boodschappen te doen met onze jongste twee (b)engeltjes. Ze maakten onderweg echter zoveel ruzie dat ik voor de deur van de Lidl besloot rechtsomkeert te maken en thuis gefrustreerd de televisie aan deed. Uiteindelijk haalden we maar patat bij Verhage; allebei geen zin meer om te koken.

Dinsdag 10 maart | Een dagje thuis met twee zieke kleuters

De ochtend begon erg vroeg met May die ziek was. En omdat Rose ook al een paar dagen aan het snotteren was, besloot ik ze lekker thuis te houden om bij te komen en uit te zieken. Zo’n bedje op de bank was natuurlijk heel interessant 😉 En ze zaten al snel in pyjama naar hun favoriete dvd van Ernst en Bobbie te kijken. Ze sliepen verder weinig, maar merkte wel dat het hen echt goed deed.

Intussen besloot ik de kast eens flink op te ruimen. Ik gooide alle kleurboeken weg die vol waren en/of flink beschadigd, ruimde andere troep op en sorteerde alles weer. Uiteindelijk kon ik verder toch weinig aan mijn werk doen met twee zieke kinderen en zij pakten na afloop toch weer nieuwe spullen uit de kast. Dus ook in die zin was het nuttig.

Opnieuw mislukte ons vegetarische voornemen van deze week. We verplaatsen de Week zonder Vlees wel naar komende week… June kookte voor ons: spaghetti met een heerlijke saus. Ze heeft alles zelf gedaan, van begin tot eind. Ik vind het zo knap! Dat zijn dan toch weer de voordelen aan een puber in huis ook 😉

Woensdag 11 maart | Naar Blijdorp

De dag thuis had beide dames goed gedaan. Al vanaf ’s ochtends vroeg vlogen ze door het huis heen en stonden te trappelen om weg te gaan. Maar goed ook dat ik vooraf al had bedacht om met ze naar Blijdorp te gaan. Ze hebben allebei een abonnement, maar eigenlijk gaan we nauwelijks.

Eenmaal daar nam ik meteen een karretje mee (ook met oog op May, die liever niet te lang loopt en anders nog weleens wil gaan zeuren) en dat bleek een schot in de roos! We zagen zo ongeveer de complete dierentuin, ondanks dat er best een paar dingen waren afgesloten. Onderweg aten we ons fruit en brood op en we sloten af met iets lekkers in het restaurant.

Vervolgens ging ik met twee blije meisjes naar dansen toe die op de één of andere manier nog vol energie zaten, zelfs na afloop. Rose bedacht dat stamppot wel lekker zou zijn als avondeten, May vond vooral de rookworst een goed plan en zo zat ik rond 16.30 uur heel huiselijk de aardappels te schillen. En na het eten kwam eindelijk de vermoeidheid boven: ze sliepen heel snel.

Donderdag 12 maart | Aan het werk!

Rond 4 uur ’s nachts zwaaide de deur van onze slaapkamer open. Met haar kussen in haar handjes geklemd stond May daar – een beetje zoals een oude Westernfilm – klaar voor haar eigen missie. Ze wilde naast me slapen. En nu vind ik dat op zich geen ramp, zeker omdat we de eerste anderhalf jaar van haar leven toch al aan co-sleepen deden, maar het blijft enigszins funest voor je nachtrust. Om het halfuur maakte ze me wakker voor een kusje, om daarna weer verder te slapen. Wel lief…

Rose bleek uitgeput door de dag ervoor: die sliep tot kwart over 7. Een unicum, in haar geval! Ze werkten goed mee en schoten redelijk op, waardoor ze op tijd op school zaten en ik voor het eerst sinds tijden weer echt aan de slag kon. Vind het wel een beetje vervelend dat ik steeds zo gammel ben/was, waardoor er weinig van mijn werk terecht kwam, maar ik voel ook dat ik eindelijk aan de beterende hand ben.

En gelukkig staan er ook allemaal leuke dingen in het verschiet! Zo opent Plaswijckpark in Rotterdam binnenkort. Ik heb daar al zoveel tofs over gehoord, maar ben er nog altijd niet geweest – ondanks dat we zo dichtbij wonen. Daar komt dus snel verandering in. Nu al leuk! Komende zaterdag gaan we trouwens ook iets leuks doen: met vriendinnen naar een bierbrouwer. Deden we een paar jaar geleden in Gulpen ook en dat was een groot succes. Kortom, daar krijg ik weer energie van gelukkig! Mag ook wel weer een keer.

Vrijdag 13 maart | Hamstermania

Enigszins sceptisch keek ik online naar anderen die de supermarkt ingingen om te hamsteren. Zo’n vaart zou het hier niet lopen, toch? Maar toen appte mijn zusje een foto van hun enigszins verontrustend lege Albert Hein en ik besloot toch maar snel langs de Lidl te gaan voor wat boodschappen.

Op de parkeerplaats bleek het een slimme zet. Er liepen stellen rond met overvolle karretjes, het was topdruk en eenmaal binnen bleken veel houdbare producten al gehamsterd. En hoewel het zeker niet leeg was, vroeg ik me af hoe dat moest voor iedereen die nog op kantoor zat of in de zorg werkte. Die hadden waarschijnlijk gewoon pech die avond? Echt, schandalig. Een extra blikje soep snap ik, maar zestien?

De rest van de dag draaide vooral om het virus dat ons inmiddels toch wel in zijn greep houdt. Heel apart om mee te maken, moet ik zeggen. We maken er verder het beste van met gezelschapsspelletjes, films en ze spelen gelukkig leuk samen. Maar toch…

Zaterdag 14 maart | Corona: toch iets meer dan we dachten

Bij het opstaan voelde ik dat de verkoudheid gewoon weer terug was: keelpijn, snotterig… En aangezien May ook niet in optimale staat verkeerde, besloten we haar thuis te houden van zwemles. Niet veel later begon ook Rose te hoesten en ging helemaal niemand meer.

Ook mijn plannen voor die middag zegde ik in overleg met de anderen af. Ik baalde zo! Maar goed, met verkoudheid thuisblijven is het devies en daar houden we ons maar aan. Uiteindelijk viel ik die middag kort in slaap. Beetje moe van alle indrukken, denk ik. We aten gelukkig lekker makkelijk: broodje vega burger van Moving Mountains. Kinderen en ik vonden hem lekker, Ro kreeg m niet weg. Mentaal dingetje…

’s Avonds draaide alles natuurlijk om de ontknoping van Wie is de mol. Tot de bekendmaking aan toe hoopte ik echt op Nathan en anders wel Buddy of Mil. Dat het Rob was, viel voor mij toch een klein beetje tegen – als ik eerlijk ben. Tijdens het tonen van zijn molacties ben ik dan ook wéér in slaap gevallen. Veel spannender dan dit werd het niet…

Zondag 15 maart | Opnieuw ingrijpende maatregelen

Van afstand houden, thuisblijven bij verkoudheid en griep en niezen in je elleboog, gingen we vandaag naar de volgende maatregel. Horeca, scholen en ja, ook seksclubs (waarom die nog open waren is me trouwens een raadsel, lijkt me juist een bakermat van besmettingen – maar dat terzijde) gaan dicht tot 6 april.

Dat wordt dus even puzzelen. Ik wil het ritme niet verliezen en het is uiteindelijk geen vakantie, dus we gaan wel enigszins werken aan school, spelen en knutselen. Want al zijn ze allebei nog kleuter, ook in deze leeftijd geloof ik erin dat het belangrijk is hen uit te dagen. Ben benieuwd hoe het zal gaan!

Het blijft wel een beetje het gesprek van de dag natuurlijk. Je moet je niet gek laten maken, maar wel waakzaam blijven dat je geen besmettingen doorgeeft aan de risicogroep. Dit filmpje vond ik trouwens echt een hele handige, goed om te kijken! Geen indianenverhalen, maar gewoon zoals het is.

Hoe ervaar jij de situatie rondom het coronavirus? Heb je gehamsterd of juist niet? En hoe gaan jullie komende weken invullen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.