Huize Lotus Writings 10 (2020) | Keurigehuisvrouw.nl

Maart is begonnen! We gaan richting de lente en ik kan eerlijk gezegd niet wachten. Misschien is dat wel de reden dat ik afgelopen week zo druk bezig was met het huishouden en zelfs een keer ’s ochtends vroeg de keuken in dook om soep te koken? Hoe dan ook, het was in elk geval een productieve week!

Maandag 2 maart | Lente?

De lente lijkt een beetje in de lucht te hangen. Met de nadruk op een beetje, want waar ik de dag begon met een ommetje in de heerlijke zon, regende het later alweer. Jammer. Ik heb echt sterk de behoefte aan met-zonder-jas. Maar goed, de wandeling deed me goed. Thuis ruimde ik de ontbijtboel op (want natuurlijk weer haast, de eerste dag na de vakantie) en ging aan de slag.

Na school haalde ik de dames op om boodschappen te gaan doen. Niet per se hun favoriete bezigheid, maar ze hielden gelukkig goed vol. Meteen maar alles gehaald voor de hele week; dat werkt toch het beste vind ik. Eenmaal thuis ben ik meteen gaan koken. We aten tortellini met vegetarische saus. Zo lekker! Al was niet iedereen enthousiast.. Kwestie van wennen, denk ik. Hoop ik. Als afsluiting deden we een spelletje, wat gelukkig veel goed maakte.

Dinsdag 3 maart | Vroeg in de keuken

Het wordt nog eens iets met me, zo op mijn oude dag 😉 Nadat de kinderen op school zaten, besloot ik vast te starten met de kippensoep voor die avond. Een uurtje later was ik klaar en stond de soep op laag vuur te pruttelen.

Gelukkig niet voor niks: de soep viel goed in de smaak. Ondanks dat ik er bij gebrek aan maïs dit keer pastinaak doorheen had gedaan. Ik vond het zelf trouwens ook geen briljante toevoeging, dus volgende keer laat ik hem er wel uit. Maar al met al best te doen! En gezond natuurlijk, eens wat andere groenten dan wat we normaal eten.

Woensdag 4 maart | Rustig aan

Ondanks een kleine ergernis aan het begin van de middag (iets met iemand die de woorden ‘als we tijd hebben dan komen we’ opvatte als een onomkeerbare bevestiging) verliep de middag redelijk. Op woensdagen lijken de meisjes wel vaak wat minder lekker in hun vel te zitten, heb ik gemerkt. Dit keer loste ik dat op met een film, waardoor ze waren afgeleid. Scheelde best wat ruzie! In de tussentijd kookte ik vast de saus voor de lasagne die we ’s avonds gingen eten.

Tijdens hun dansles plofte ik in de bieb met het boek van Teske de Schepper, wat echt heel goed is. Zeker als je zelf ook blogt of vlogt: herkenbaar en vol waardevolle lessen. We sloten de dag af met de vegetarische auberginelasagne (die, in alle onbescheidenheid, echt goed gelukt was).

Donderdag 5 maart | Korte nacht, lange dag

De verkoudheid is eindelijk min of meer verdwenen, maar nu was het een bijzonder korte nacht waardoor ik de hele dag achter de feiten aan liep. Zo waardeloos! Er kwam dan ook niks terecht van mijn werk, het huishouden en alle andere verplichtingen op mijn lijstje. Gelukkig (ook voor hen) waren de kinderen na school bij oma. Vlak voor het avondeten zat ik nogal te knikkebollen en ik besloot dansen maar af te zeggen voor een keer.

Vrijdag 6 maart | Opruimen en schoonmaken

Soms heb je zo’n dag dat je opstaat en schoonmaakkriebels voelt. Dat had ik vandaag. En omdat het huishouden niet direct mijn hobby is, besloot ik maar meteen van de nood een deugd te maken en de gang grondig aan te pakken. Op de één of andere manier verzamel je toch door de maanden een onmogelijke berg troep, ongemerkt – weggestopt in kastjes en lades.

Halverwege had ik er natuurlijk eigenlijk helemaal geen zin meer in, maar ik besloot toch maar door te zetten en het resultaat was toch weer heel fijn! Kan ik er weer even tegenaan. ’s Middags kwam een vriendinnetje van Rose spelen. Superlief! Alleen onze eigen dames veranderden tijdelijk in kleine draakjes. Liever hier dan bij een ander natuurlijk, maar toch. Later ging het gelukkig weer en we sloten de middag af met een leuke film.

In de avond bracht Ro de kleintjes naar bed. Daarna keken we Expeditie Robinson (NL vs België) op Videoland. Zo leuk! Maar ook altijd toch weer blij dat ik er niet zit; ik zou het simpelweg niet overleven, vrees ik.

Zaterdag 7 maart | Door naar badje 3!

De afgelopen weken ging ik steeds niet mee naar zwemles, omdat ik nog altijd liep te kwakkelen. Maar vandaag kon ik weer. Gelukkig maar, want Rose mocht door naar badje 3! Lekker hoor. Ik was er precies op het juiste moment weer bij.

Ro ging ’s middags naar het voetballen en nam ze mee. De dames speelden de hele tijd met hun neefje in de zon, dus hadden de dag van hun leven. Ik kreeg onverwachts een hele middag ‘vrij’ omdat onze oudste dochter met haar vriendinnen naar de stad was om te shoppen en daarna zou blijven logeren. Ik heb het er maar van genomen en heerlijk gerelaxed met Love Island! ’s Avonds natuurlijk Wie is de Mol.

Zondag 8 maart | Junes dansoptreden

’s Middags reden we naar Hoofddorp waar June meedeed aan een wedstrijd in het theater. Hoewel het enigszins een drama was om te kunnen parkeren, verliep alles redelijk soepel. We waren op tijd, zij zag een aantal meiden van haar groep en we wachtten in spanning af.

Het ging echt heel goed! Ondanks dat ze geen prijs in de wacht sleepten, dansten ze de sterren van de hemel. Daar kan uiteindelijk toch geen beker tegenop? En elke ervaring is er weer eentje. Na afloop reden we naar huis, waar Ro had gekookt. Weer pasta: vegetarisch, was de bedoeling, maar halverwege ontdekte ik dat hij er spek doorheen had gedaan. Nou ja, laten we maar zeggen dat we in elk geval ons best doen met de Veggie Challenge

Hoe was jullie week? Leuke dingen gedaan? Iets bijzonders beleefd? Laat het me weten in de comments!

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.