Huize Lotus Writings 1 (2020) Onze jaarwisseling

Weer weekoverzichten?

Mijn vorige poging strandde ergens medio 2019. Ik wilde wel weer overzichten schrijven, maar zo’n hele maand is eigenlijk nogal veel. Zeker als je, zoals ik, een weekoverzicht op de dag voor publicatie uitschrijft.

In het kader van het nieuwe jaar ga ik daarom elke maandag als vanouds weer een weekoverzicht met jullie delen. Heb ik zelf ook weer een beetje een idee van wat we allemaal doen 😉 Dat is in de praktijk toch vaak meer dan je zelf door hebt.

Nou ja, in elk geval bij deze dus weer het eerste overzicht van 2020!

Week 1 van 2020: fanatiek sjoelen en een prachtig ballet

30 december | Boodschappen met mijn moeder en hard aan het werk

Een tijdje geleden is de Lidl verbouwd. De zaak is een stuk ruimer en het aanbod verdubbeld, maar mijn moeder was er door de omstandigheden nog niet geweest. Daarom gingen we gezellig samen. Moeten we vaker doen! Ik kon van alles vragen over de groenten en besloot hele andere dingen te kopen dan ik normaal zou doen.

Eenmaal thuis ging ik hard aan de slag voor Bloggen Baart Kunst. Ik ben bezig om verschillende cursussen op te zetten voor bloggers en kon flink doorwerken. Moest ook wel: de plannen liggen er al ruim vier maanden en ik had er nog niets aan gedaan. De kinderen gingen met Ro naar het dorp om geld te storten en hebben lekker buiten gespeeld in het zonnetje.

31 december | Kippensoep, wandelen en oudejaarsavond bij mijn ouders

Met grieperige kinderen (en inmiddels ook een grieperige man) in huis helpt eigenlijk maar één ding: grootmoeders kippensoep. Of die van mama – bij gebrek aan beter 😉 Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog nooit had gemaakt. Meestal is dat geen goed voorteken: de laatste keer dat ik iets probeerde, trok zelfs Rose haar neus op. Maar dit keer bleek het een succes en mag ik het nog eens maken! Ook weleens fijn om te horen haha.

Antilliaanse kippensoep met kipfilet en mais

Met het onoverwinnelijke gevoel van een geslaagde soep nog vers in gedachten, besloot ik maar meteen de laatste boodschappen te halen. Mijn moeder had oesterzwammen nodig, ik nog champagne en oliebollen. May stelde voor om te gaan wandelen en ik dacht, hoewel na enige twijfel – ze vindt het loopje naar school vaak al te ver: ‘waarom eigenlijk niet?’ Een beetje in het kader van de goede voornemens ook en zij konden meteen hun energie eruit lopen.

Ze hielden het gelukkig vol. Ik heb May een klein stukje moeten dragen, maar de rest van de vier kilometer liep ze zelf. Toch weer een kleine mijlpaal die we kunnen meenemen uit 2019 😉 Eenmaal thuis konden we ons gaan voorbereiden op oudejaarsavond: we gingen naar mijn ouders en bleven daar ook een nachtje logeren. Hoewel het leek of we een week zouden overnachten, de hele auto zat vol spullen…

Het was echt zo’n geslaagde avond! Na het eten staken we wat sterretjes af en bracht ik de kleintjes naar bed. En ondanks dat ik daarna eigenlijk een beetje suf was, ging dat snel voorbij tijdens onze sjoelcompetitie. De tranen rolden over mijn wangen toen mijn vader overmoedig riep dat hij wel even zou laten zien hoe het ging. De stenen stroopten zich echter op en hij had maar drie punten. Iets later ontdekten we dat we het balkje achter 3 en 4 punten waren vergeten weg te halen!

Op de Postcodeloterij na was het wel mijn avond: ik won zowel tijdens sjoelen en 5 seconden én zat twee keer in het winnende team tijdens Party & Co. Toch leuk! En meteen grappig om te zien waar mijn fanatieke houding tijdens spelletjes vandaan komt, de appel valt niet ver van de boom. Rond 1 uur ging ik naar bed. Zonder de champagne op te drinken, want die was ik vergeten. En komende maand gaat hij ook niet open, want #ikpas.

1 januari | Bijkomen en sjoelen

Het was zo leuk om weer eens te logeren bij mijn ouders. Ondanks dat ze maar 500 meter hemelsbreed bij ons vandaan wonen trouwens, maar het was echt als vanouds. We startten de dag met een lekker nieuwjaarsontbijt: broodjes uit de oven en vers geperste sinaasappelsap.

En ’s middags haalden de sjoelbak weer tevoorschijn. Ik geloof dat we de hele middag fanatiek potjes hebben gespeeld. Tijd vloog voorbij in elk geval! Toch leuk om te zien dat ik eens wél goed ben in een sport haha. In de avond stond er iets makkelijks op het menu: broodje gezond. Rond 20.00 uur ging ik trouwens al op bed liggen, omdat ik het zo koud had en heel moe was. Dus heel lang duurde die eerste dag van het nieuwe jaar niet haha!

2 januari | Hard aan de slag

Omdat ik ergens rond 04.00 uur ’s nachts niet meer kon slapen, toog ik ’s ochtends nogal gaar aan het werk. Niet veel later hing ik met Junes vader aan de lijn, die op zaterdag met haar wil gaan skydiven. Superleuk! Na dat telefoontje duurde het alleen eventjes voor ik eindelijk weer in mijn werk zat. Maar goed, heb wel weer (noodzakelijke) meters kunnen maken. Zo veel zin in dit nieuwe jaar, omdat er echt leuke dingen op de planning staan!

In de avond keken we deze show. Het terugkijken waard! En ondanks dat ik sowieso geen stevige drinker ben, bevestigde dit wel mijn voornemen om beter op mijn gezondheid te letten. Geen echte opgave dus, maar ik pas wel komende maand.

3 januari | Onze neefjes komen logeren en June gaat logeren

Rond 15.00 uur ging Ro op pad om onze neefjes te halen en niet heel veel later werd June gehaald door haar vader. Ze gaat morgen indoor skydiven in Roosendaal, dus best een beetje spannend. Maar zo tof ook! Verlaat verjaardagscadeau.

Met de jongens aten we patat met kip en daarna bracht ik ze naar bed. Onze logees zijn nogal goede slaper. Al voor 21.00 uur lagen alle kinderen in dromenland en onverwachts keken Ro en ik dus met zn tweetjes naar de Voice. Grappig! We gingen zelf ook niet te laat slapen trouwens, met oog op de zwemles. Stiekem vond ik het zelf toch best spannend allemaal. T is dan toch weer je kleine meisje…

4 januari | Eerste zwemles May en De Notenkraker

De kleintjes hadden er zin in en stonden nogal vroeg op. Ik lag iets langer op bed. Kennelijk was ik zo moe, heb bijna de hele vakantie uitgeslapen. Soms zelfs tot 10.00 uur, zo lief van Ro. Maar goed, vandaag dus niet want we hadden twee zwemlessen op de planning. Rose voor het eerst in badje 2 en onze jongste startte in het watervrijbad.

Het ging allemaal voorspoedig. Zelfs zo goed dat ons dappere kleine ding halverwege de les al kon doorstromen naar badje 1. Ze had thuis al zo fanatiek geoefend op staartje-rondje-dicht dat ze zelfs zonder kurkjes vooruit kwam. Ik geloof niet dat ik heel vaak zo keihard uit elkaar barstte van trots haha, maar nu dus wel. Zo knap! (Nu dus weer die trots)

Na het zwemmen gingen de mannen naar de kapper en wij boodschappen doen. Onverwachts traditioneel, maar wel erg gezellig. Daarna langs oma om het goede nieuws te vertellen. Die was natuurlijk ook helemaal blij! Intussen had June haar rondes skydiven erop zitten. We kregen filmpjes door en het zag er heel goed uit. Zo leuk allemaal!

In de avond ging ik met mijn moeder naar de Notenkraker in het Luxor. Echt prachtig. Er zat zoveel bezieling in de dans en zoveel passie. En daarnaast vind ik de muziek heel mooi. Ben blij dat we van de week spontaan de kaarten hebben besteld, had het voor geen goud willen missen.

5 januari | Bijna weer naar school

En toen was de vakantie weer voorbij. Hoewel ik het ergens prettig vind, de kinderen zijn eraan toe en ik heb eigenlijk zelf toch ook best weer behoefte aan ritme. Aan de andere kant ga ik het toch missen. Zeker de eerste week was heel fijn doordat we veel tijd met elkaar doorbrachten als gezin. Oud en nieuw trouwens ook.

Vandaag was verder een beetje een normale zondag. Ro heeft veel wassen gedraaid, ik ruimde de kerstboom op en zorgde voor tomatensoep. De jongens gingen weer naar huis en de kleintjes hebben zin om morgen iedereen weer te zien.

Nou ja, het is inmiddels tijd om de spullen te pakken en ons echt klaar te maken voor school. Ik hoop dat ik de 52 edities van Huize Lotus Writings ga halen dit jaar!

Zijn jullie ook weer toe aan een beetje ritme?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Hieronder de andere edities van Huize Lotus Writings

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.