Huize Lotus Writing 17 (2020) | Veel buiten en een playdate

Afgelopen week was voor ons de eerste week van de meivakantie, op het goede moment: ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk ook wel even klaar was met alle schoolwerkzaamheden. Er kwam meer duidelijkheid omtrent het terugkeren naar school, het leven lijkt iets meer op gang te komen en ik had verder een eh.. nogal ambachtelijke week 😉

Huize Lotus Writings 17

Maandag 20 | Langs de boer voor verse groenten en fruit

Mijn moeder tipte me laatst een boer in de buurt waar je heerlijke verse groenten en fruit kan kopen, die niet te druk is ook. Ideaal! Ik besloot na de weekboodschappen langs te rijden en sloeg lekker in. De kosten waren het niet trouwens, want in totaal was ik net een tientje kwijt voor een berg groenten. Alleen de paprika’s waren duurder (maar wogen ook gevoelsmatig een pond per stuk).

Of het nu psychisch is of niet, de pastasaus smaakte extra lekker die avond. Het voelt ook beter als je het direct bij de boer haalt. Al speelt ongetwijfeld ook mee dat de plaatselijke Dirk van den Broek koning is in het verkopen van rottend fruit en halfbakken groente. Dankzij het heerlijke weer brachten we een groot deel van de dag lekker door in de achtertuin. Ideaal! Meteen in de vakantiestemming.

Dinsdag 21 | Dé persconferentie

May mocht vertellen wat er gingen doen. Dat werd verven! En ze hielden het zowaar redelijk netjes (meestal verven ze meteen de meubels mee en hun gezichten, zeg maar). Dubbel geslaagd dus!

Het ging eigenlijk al een week nergens anders over: de persconferentie der persconferenties. Vandaag kregen we te horen of de scholen nog langer dicht zouden blijven. Hoewel ik me voor de zekerheid voorbereidde op een sluiting tot ergens in september, viel het mee: vanaf 11 mei mogen ze weer.

Al weet ik ook niet goed hoe ik me daarbij voel. De terugschakeling van volledige schoolweken naar volledig thuiszitten, viel me eigenlijk helemaal niet zwaar. Maar van volledig thuis naar halve roosters… Aan de andere kant heeft het natuurlijk ook genoeg voordelen: ik heb binnenkort weer iets meer ruimte en tijd om geld te verdienen.

Woensdag 22 | Online dansles voor de kleuters

Na een ochtend schilderen en andere bezigheidstherapie besloten we lekker in de tuin neer te ploffen. Al snel gebeurde er van alles: er vloog een traumahelikopter laag over, buurtgenoten sprongen op hun fiets om te kijken en het was even het gesprek van de dag. Mijn moeder kwam even later langs en nam June mee naar de aardbeienboer. Wij besloten vanwege het heerlijke weer in de tuin te lunchen.

’s Middags hadden de jongste twee dansles via de laptop. En hoewel onze kleuters toch echt kinderen van de technologische vooruitgang zijn, vonden ze het maar vreemd om iedereen op een schermpje te zien.

Rose haakte al snel af nadat ze een grapje had uitgehaald met haar ballon (dat dan weer wel) en kwam bij mij zitten, ik streek wat was weg en May deed wel mee met de anderen. Ik denk dat ze het vooral moeilijk vinden om de juf niet echt te kunnen zien, wat ik ook wel weer begrijp. Hopelijk kan dat over een tijdje wel!

Donderdag 23 | Van APK tot een berg reparaties

Na het ontbijt besloot ik naar zolder te gaan en daar te gaan opruimen. Ruim drie volle vuilniszakken later was het tijd om te lunchen en daarna wilde ik eigenlijk nog even door. Maar toen ging ineens het alarm op mijn telefoon: de auto moest APK gekeurd worden. Wat ben ik blij dat ik een paar weken terug die afspraak in mijn telefoon heb gezet én een uur van tevoren de wekker liet afgaan! Zowel Ro als ik waren het volledig vergeten.

Eenmaal daar besloot ik lekker te gaan wandelen met Rose en May. Het is een industrieterrein met aan alle kanten weilanden en veel groen. Voor onderweg namen we wat lekkers mee en de tijd vloog voorbij. Beter dan wachten bij de garage zelf – wat in deze tijd ook niet heel handig is. Helaas bleek de APK niet te lukken zonder wat reparaties. Morgen dus maar weer terug.

Vrijdag 24 | De eerste playdate sinds…?

In de ochtend gingen Rose en ik de auto wegbrengen naar de garage. Het plan was te gaan wandelen – de terugweg duurt normaal gesproken zo’n 20-30 minuutjes. Dit keer liep het iets anders. Onze oudste kleuter had haar poppenbuggy meegenomen en stopte bij ieder bloempje dat we tegenkwamen. En dat zijn er best veel in de lente! We zagen jonge meerkoetjes, prachtige bloemen en nog zoveel meer… Het had wel wat. Na anderhalf uur kwamen we thuis en was ik zo blij met deze quality time samen. Eigenlijk zouden we vaker zoiets moeten doen.

Van alles wat ik had opgeruimd op zolder konden twee dozen met knutselspullen naar een vriendinnetje van Rose. Tijdens het brengen vroegen de dames (uiteraard) of ze konden spelen. Het is gek. Eerder stond ik er iets strikter in en hadden we een duidelijke lijn getrokken, maar ze gaan straks ook weer naar school. Bovendien is het gezellig voor ze.

Ik trok een paar wasmanden tevoorschijn die ik vulde met water en zo hadden ze alle drie hun eigen ‘badje’. Toch merk ik dat ik het wennen vind. Het voelt allemaal nog niet zo natuurlijk als een week of zeven terug. Zal misschien ook nog wel even zo blijven? Ze bleef uiteindelijk eten en dat maakte het feestje wel compleet natuurlijk!

Zaterdag 25 | Skaten en meel van de molen

Waar het door kwam, geen idee, maar ik had mijn schrijfflow ineens weer te pakken. Meteen gebruik van gemaakt! Ik schreef een paper van 5500 woorden, deed wat werkzaamheden voor de basisschool van Rose en May, schreef drie blogs en een betaalde opdracht. Dit zijn de dagen waar ik het nu van moet hebben. June nam haar zusjes mee om te skaten, dus die waren ook lekker bezig. Nog even genieten van het lekkere weer!

In de avond werd het meel van de molen bezorgd. Wat dat betreft brengt die lockdown ons wel terug naar de basis: groenten en fruit van de boer, meel van de molen… Ro en ik maakten in de avond deeg voor zelf gebakken brood. Heel benieuwd of het wat wordt! Na afloop keken we samen naar Expeditie Robinson en dat was het alweer voor de zaterdag.

Zondag 26 | Vers gebakken brood

Al vroeg in de ochtend kneedde ik het brood nog een laatste keer, verwarmde de oven voor en bakte ons eerste eigen brood. Wat is dat lekker zeg! Wel zwaarder dan ander brood, sneller op ook (bij de lunch ging elke boterham naar binnen), maar echt heerlijk! Intussen maakte ik nog meer meters met de blog en andere werkzaamheden, dus het voelde als een geslaagde dag.

’s Avonds, als klap op de bescheiden bakvuurpijl, maakte ik zelf wraps. En die bleken oprecht een stuk lekkerder dan uit een pakje. Was wel wat meer werk maar ik denk niet dat we het vanaf nu nog op de oude manier eten eigenlijk. Bovendien kan je zelf precies maken wat je nodig hebt, met pakjes blijft er vaak iets over en dat is zonde.

Hoe was jullie week? Hebben jullie ook al vakantie kunnen vieren of komende week pas? En merk je dat je er ook aan toe bent?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.