5 typische mannenklusjes voor in het huishouden

huishoudklusjes voor mannen

De meeste mannen staan niet te springen om mee te helpen met poetsen en schoonmaken. Bovendien blijft dit binnen de opvoeding toch meer een taak die wordt meegegeven aan meisjes. Maar er zijn klusjes waar ik mijn handen liever niet aan brand. De typische huishoudklusjes voor mannen dus 😉 

Mannen en het huishouden

Ik geef toe, erg geëmancipeerd of genderneutraal is de titel niet. Maar aan de andere kant, moet dat? Waarom koste wat het kost iets doen waarvan je weet dat je man er waarschijnlijk stukken beter is (al moet ik uitkijken met het welbekende scheren over één kam)?

Daarom zet ik in dit artikel vijf -in mijn ogen- typische mannenklusjes op een rij, omdat ik vind dat mannen daar nu eenmaal veel beter in zijn. Althans,… die van mij wel!

Hekel aan het huishouden? De 7 beste tips voor slechte huisvrouwen

Typische mannenklusjes voor het huishouden

Vuilniszak verwisselen

Soms zijn ze zwaar, maar vaak stinken ze ook. Ook het buiten zetten van de verschillende vuilnisbakken en de verzamelzakken voor plastic afval vind ik meer een mannending. Bovendien, ik vergeet dat soort dingen altijd en Ro is veel punctueler dan ik. Echt, ik poets de wc tien keer liever (en nee daar zit geen echte logica in).

Technische klusjes

Heus, ik kan peertjes verwisselen, planken waterpas hangen en (IKEA) meubels in elkaar zetten. Maar dat neemt niet weg dat Ro veel sterker is en bovendien stukken sneller. Die mannelijke handigheid en kracht vind ik ook wel aantrekkelijk, dus ik heb me vrijwel volledig teruggetrokken uit de huiselijke techniek.

Doucheputje leeghalen

Goede verdeling toch: ik doe de rest van de badkamer wel, als hij dat vieze putje leeg trekt. Beetje oneerlijk is het misschien wel, hij heeft de kortste haren van ons hele gezin, maar ik kan het gewoon niet zonder te kokhalzen. En aangezien hij het verschrikkelijk vindt de rest van de badkamer te poetsen, neem ik die wel voor mijn rekening.

Assistentie verlenen tijdens een zoveelste interieurverschuiving

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd te veel energie. Dan moet alles weer even helemaal anders staan in huis. En aangezien ik dat niet alleen af kan, is het heel fijn als je een sterke man naast je hebt staan die je daarbij helpt (al is het toch niet goed voor de sfeer in huis als je na de volksverhuizing zegt: ‘Hm, nee, dit is het ook niet helemaal. Zet toch maar weer terug.’ – kleine hint!)

Handdoekenwas

Eerlijk gezegd doen de meeste mannen die ik ken niet veel met de was, maar handdoeken lukken altijd prima. Ligt dat aan mijn familie- en kennissenkring of herkennen jullie dit ook?

Wat vind jij typische huishoudklusjes voor mannen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

11 thoughts on “5 typische mannenklusjes voor in het huishouden

  1. Mijn vriend is elektricien dus die doet alle technische klussen. Zelfs lampen verwisselen. En handdoeken vouwen mag ie ook. Ik heb hem de rest verboden aan te raken 😉

  2. Alles wat de auto aangaat. Niks voor mij, haha! Deze week moest ie voor de apk en omdat de garage tegenover mijn werk zit, breng ik de auto. Maar dan gaat die automonteur tegen mij een verhaal ophangen wat wel en niet nodig zou zijn. Ja, weet ik veel.

  3. Vuilniszakken doe ik altijd. Hij ziet het niet eens als de prullenbakken vol zijn 😉 hahaha. De kliko’s aan de straat zetten, vind ik dan wel weer iets dat hij mag doen. Vorige keer was hij het vergeten. Liep ik daar met in de ene hand een kinderwagen en de andere een mega zware kliko.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten