huishoudklusjes voor mannen

Huishouden | 5 typische huishoudklusjes voor mannen

TYPISCHE HUISHOUDKLUSJES VOOR MANNEN – De meeste mannen staan niet te springen om mee te helpen met poetsen en schoonmaken. Bovendien blijft dit binnen de opvoeding toch meer een taak die wordt meegegeven aan meisjes. Maar er zijn klusjes waar ik mijn handen liever niet aan brand. De typische huishoudklusjes voor mannen dus 😉 

Mannen en het huishouden

Ik geef toe, erg geëmancipeerd is de titel niet. Maar aan de andere kant, moet dat? Waarom koste wat het kost iets doen waarvan je weet dat je man er waarschijnlijk stukken beter is (al moet ik uitkijken met het welbekende scheren over één kam)? Daarom zet ik vandaag vijf -in mijn ogen- typische mannenklusjes op een rij, omdat ik vind dat mannen daar nu eenmaal veel beter in zijn. Althans,… die van mij wel!

Hekel aan het huishouden? De 7 beste tips voor slechte huisvrouwen

Typische mannenklusjes voor het huishouden

Vuilniszak verwisselen

Soms zijn ze zwaar, maar vaak stinken ze ook. Ook het buiten zetten van de verschillende vuilnisbakken en de verzamelzakken voor plastic afval vind ik meer een mannending. Echt, ik poets de wc tien keer liever (en nee daar zit geen echte logica in).

Technische klusjes

Heus, ik kan peertjes verwisselen, planken waterpas hangen en (IKEA) meubels in elkaar zetten. Maar dat neemt niet weg dat Ro veel sterker is en bovendien stukken sneller. Die mannelijke handigheid en kracht vind ik ook wel aantrekkelijk, dus ik heb me volledig teruggetrokken uit de huiselijke techniek.

Doucheputje

Goede verdeling toch: ik doe de rest van de badkamer wel, als hij dat vieze putje leeg trekt. Beetje oneerlijk is het misschien wel, hij heeft de kortste haren van ons hele gezin, maar ik kan het gewoon niet zonder te kokhalzen. En aangezien hij het verschrikkelijk vindt de rest van de badkamer te poetsen, neem ik die wel voor mijn rekening.

Assistentie verlenen tijdens een zoveelste interieurverschuiving

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd te veel energie. Dan moet alles weer even helemaal anders staan in huis. En aangezien ik dat niet alleen af kan, is het heel fijn als je een sterke man naast je hebt staan die je daarbij helpt (al is het toch niet goed voor de sfeer in huis als je na de volksverhuizing zegt: ‘Hm, nee, dit is het ook niet helemaal. Zet toch maar weer terug.’ – kleine hint!)

Handdoekenwas

Eerlijk gezegd doen de meeste mannen die ik ken niet veel met de was, maar handdoeken lukken altijd prima. Ligt dat aan mijn familie- en kennissenkring of herkennen jullie dit ook?

Wat vind jij typische huishoudklusjes voor mannen?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

11 Replies to “Huishouden | 5 typische huishoudklusjes voor mannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge