houten keukens hout toepassen

Houten keukens: 3 manieren om hout stijlvol toe te passen *

houten keukens hout toepassen

Houten keukens: terug van weggeweest

Hout is helemaal terug van weggeweest, ook in de keuken. En dan heb ik het natuurlijk niet over de zwaardere, mahoniehouten keukenelementen zoals je die vroeger nog weleens zag. Soms in combinatie met van die verschrikkelijke lichtbruine tegels. Gelukkig is de houten keuken anno 2019/2020 een stuk frisser dan toen. Maar op welke manier kan je nu hout verwerken in je keuken op een manier die niet te zwaar oogt? In dit artikel geef ik je een aantal passende adviezen voor een keuken die bij jou past.

Hout in de keuken: 3 manieren om het stijlvol toe te passen

houten keuken
Prachtige keuken waarin zwarte houten deurtjes zijn gecombineerd met een strak houten werkblad; de moderne accessoires maken het geheel af
Afbeelding, Ron Zmiri- Shutterstock

Houten keukenkastjes

Ik vind deze houten keukens daar een mooi voorbeeld van. Of er nu gekozen is voor een lichte of donkerdere kleur, alle keukens zien er stijlvol uit en geven dat tijdloze gevoel waarop je hoopt bij dit type keuken. Door hout te combineren met een granieten werkblad maak je het net iets moderner. Daarbij blijft hout natuurlijk lang mooi en is het een stevig materiaal – iets waar ik in de keuken veel waarde aan hecht, zeker met kleine kinderen die de kastjes nogal eens opendoen.

houten werkblad keuken
Afbeelding, Didecs – Shutterstock

Een houten werkblad

Iets waar je misschien niet snel aan zou denken, maar wat ik zelf heel mooi vind, is een houten werkblad. Het is een ideale tussenoplossing voor wie wel graag de voordelen van hout in zijn keuken zoekt, maar een hele houten keuken nog net iets te ver vindt gaan. Een houten werkblad is mooi te combineren met wit, maar ook antraciet kleurt hier prachtig bij. Durf een beetje te proberen bij de keukenspeciaalzaak voor je een keus maakt – zeker ook met combinaties die niet zo voor de hand liggen. Uit onverwachte hoek komen vaak de prachtigste verrassingen.

houten accessoires keuken
Afbeelding, m.pilot – Shutterstock

Houten accessoires

Tot slot zijn er de houten accessoires. Deze kunnen de houten keukenkastjes of het werkblad verder versterken en geven een fijne, natuurlijke uitstraling. Zelf vind ik het ook heel tof wanneer je naast deze accessoires ook mooie planten neerzet en andere bijpassende, natuurlijke materialen gebruikt als riet, bamboe en rotan.

Hoe ziet jouw ideale houten keuken eruit?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, ImageFlow – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

9 Replies to “Houten keukens: 3 manieren om hout stijlvol toe te passen *

  1. Zo veel leuke keuzes qua hout in de keuken. Ik ben erg blij met mijn huidige lichte keuken. Maar toch vind ik de eerste keukenfoto erg mooi. Die last ook erg goed bij mij. Maar voorlopig blijf ik nog genieten van mijn huidige keuken.

  2. Hier geen hout, terwijl ik het wel mooi vind hoor, hiervoor hadden we ook een houten aanrechtblad Tegenwoordig meer een strakke keuken, met graniet blad.

  3. Oh wow die keuken is echt prachtig! Maar ik ben toch meer van de lichtere kleuren. Maar houten accessoires zijn altijd goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *