houten jaloezieen ieder interieur

Houten jaloezieën: waarom ze bij ieder interieur passen *

houten jaloezieen ieder interieur

Houten jaloezieën geven warmte en een luxe sfeer in je interieur. Ze passen bij vrijwel elke woonstijl. In dit artikel bespreek ik deze voordelen én drie andere redenen om te kiezen voor meer hout in huis.

Buiten naar binnen halen: meer hout in je interieur

Omdat we buiten meer naar binnen halen in onze interieurs, wordt tegenwoordig vaak gekozen voor natuurlijke materialen. Ik vind deze trend ontzettend leuk. Vooral omdat het je huis net dat beetje extra geeft: rust, maar ook huiselijk.

Houten jaloezieën

Als je het mij vraagt, zou ik het allerliefst houten jaloezieën voor het raam hangen. Zeker in de zomer lijkt het me heerlijk wakker worden, omdat de zon zachtjes binnenkomt. En ongeacht hoe we onze slaapkamer ook gaan opknappen, ze zouden er zo mooi bij staan. Ze passen namelijk prima bij elk interieur passen. Waarom?

De voordelen van houten jaloezieën

50 tinten hout: voor ieder wat wils

De keuze is groot. Niet alleen in de originele houttinten: er zijn natuurlijk ook geverfde varianten op de markt. Door te kiezen voor deze vorm van raambekleding behoud je de voordelen die jaloezieën van hout bieden boven andere materialen, maar dan wel in een kleur die past bij wat jullie willen. Van industrieel tot bohemian. En mocht je de inrichting na verloop van tijd veranderen? Kans is groot dat de houten jaloezieën nog steeds mooi staan.

Hout geeft warmte aan je interieur, maar kan ook juist heel strak staan

Het voordeel van de rijkdom aan kleuren en tinten maakt dat houten jaloezieën altijd bij je interieur staan. Dus van strak en modern tot juist heel warm en landelijk of natuurlijk bohemian. Zo creëer je altijd een sfeer die past bij jullie eigen wensen.

Waar houten jaloezieën ook heel mooi zijn, is de slaapkamer. Je kan ze speciaal op maat laten maken voor jullie kozijnen. En omdat je zelf de hoeveelheid lichtinval kunt regelen, kan je langzaam wennen aan het zonlicht ‘s ochtends vroeg.

Meer rust in huis

Eigenlijk geldt dat voor alle meubels en accessoires van natuurlijke materialen: het creëert automatisch meer rust. Of het nu een plantje is, rotan stoel, een robuuste bamboe salontafel of houten luxaflex.

Houten luxaflex is veelzijdig

  • Warmte in je interieur
  • Luxe uitstraling
  • Milieuvriendelijker dan andere materialen (mits van gekeurd hout)
  • Duurzaam (houten jaloezieën gaan langer mee en blijven mooier, omdat ze simpelweg vaak steviger zijn dan andere materialen)

Isolerende functie

Mits je de jaloezieën op maat laat maken en eventueel als toevoeging nog gordijnen ophangt, zijn de houten plankjes de ideale manier om op een stijlvolle manier de warmte ‘s winters binnen te houden, terwijl je in de zomermaanden juist verzekerd bent van iets meer koelte. Dus zowel fysiek (niks vervelender dan het gevoel hebben dat de koele of warmte lucht, die je zo nodig hebt, naar buiten vertrekt) als financieel heb je er voordeel aan om voor hout te kiezen. De eerder genoemde gordijnen kun je eventueel voor de kiertjes hangen die ontstaan aan de zijkant van het kozijn.

Welke raambekleding hebben jullie gekozen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Tee11 – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *