slechthorend corona hoortest

Gehoorproblemen en corona: doe een online hoortest

Heb je gehoorproblemen, maar zit je thuis vanwege corona? Doe dan een online hoortest!

Tijdens een avondje uit met vrienden kun je vaak moeilijk een gesprek te verstaan? Of vraag je in een telefoongesprek vaak om herhaling? Dan is het wellicht goed om je gehoor te laten testen. Gemakkelijk en vooral zeer veilig nu met corona, is dat dit ook thuis kan. Met de online hoortest: veilig, betrouwbaar en professioneel.

De online hoortest: veilig, betrouwbaar en professioneel

Niet goed kunnen horen is lastig, wat kan leiden tot irritatie en vermoeidheid. Gelukkig zijn er oplossingen. De eerste stap is een gehoortest. Comfortabel én veiliger nu met corona is het doen van een online hoortest thuis. Hieraan zitten voordelen. Behalve dat het veel sneller gaat en er geen afspraak nodig is, hoef je niet naar buiten en is er geen direct contact met derden voor nodig. Online staan er verschillende testen, onder andere op die van Van Boxtel Hoorwinkels.

Praktisch

Met de test wordt bekeken of er problemen zijn aan het gehoor en welke. Een koptelefoon is hierbij belangrijk. Want wanneer je last hebt van omgevingsgeluiden, kun je daarmee de test goed verstaan. Tijdens de online hoortest beantwoord je enkele vragen over je gehoor in sociale situaties. Ook is er een praktisch gedeelte, waarin je beoordeelt welke piepjes je wel, welke minder of helemaal niet kunt horen. Op basis van de uiteindelijke resultaten, kun je overwegen tot aanschaf van een gehoorapparaat.

Specifieke eisen

Gehoorapparaten zijn er in veel soorten en maten, afhankelijk van de ernst en soort van het gehoorverlies en jouw specifieke eisen. Zo zal je met werk waarin je veel, soms complexe, gesprekken voert een ander gehoorapparaat willen dan wanneer je een liefhebber bent van muziek en alle nuances erin wilt beleven. De audicien geeft vanuit zijn professionele kennis en ervaring het beste advies.

Kosten

De kosten van een gehoorapparaat lopen uiteen. Een basis gehoorapparaat ligt tussen de 500 en 800 euro. Sommige worden (gedeeltelijk) vergoed. Wil je er een met de allerlaatste technologie, het zuiverste geluid of in zeer klein formaat? Die tref je in het topsegment, dat vaak voor eigen rekening komt. Bij sommige zorgverzekeraars kun je ook hiervoor een vergoeding krijgen. Ook kan er sprake zijn van belastingvoordeel. Vraag ernaar bij je audicien of de Belastingdienst.

Garantie

Voor een gehoortest en de aanschaf van een gehoorapparaat, kun je het best terecht bij een StAr-geregistreerde audicien, zoals bij Van Boxtel Hoorwinkels. Dan weet je zeker dat de tests, werkwijzen, alle apparatuur en gehoorapparaten aan de criteria voldoen: garantie van veiligheid en kwaliteit.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, fizkes – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *