Home » Huis en tuin » Interieur » Binnenkijken | Junes slaapkamer kreeg een hoogslaper *

Binnenkijken | Junes slaapkamer kreeg een hoogslaper *

June ging op zomerkamp. En wij? Ter afleiding besloten we haar kamer volledig te veranderen naar een tienerkamer: schilderen, hoogslaper met bureau en vooral meer rust. Bij Mister Bed vonden we een hoogslaper die niet te hoog is, maar ook geen half-hoogslaper. Of hij bevalt en hoe haar nieuwe bed eruit ziet? 

Van kinder- naar tienerkamer

Al tijden geleden besloten Ro en ik dat het hoog tijd was om Junes kamer te transformeren tot een tienerkamer, maar het tijdstip om die hele make-over door te voeren lag niet nog niet vast. En toen ging June op danskamp. We keken elkaar aan en dachten hetzelfde: we zouden haar kamer opknappen als zij een week lang aan het dansen was, als verrassing. Vanaf dat moment kon de voorpret beginnen. Ik maakte zelfs een moodboard op Pinterest en vond al snel een bed via internet dat voldeed aan alle eisen: hoogslaper, bureau, genoeg kastruimte. Dacht ik.

Overal te hoge hoogslapers

In alle enthousiasme keek ik niet naar de specificaties. Tot de week voor June zou vertrekken. Ineens voelde ik sterk dat ik nog maar eens moest kijken hoe hoog het bed eigenlijk was en dat bleek behoorlijk: 1,93 meter. Met de smoes dat Ro en ik een weddenschap hadden over de hoogte van het plafond mat ik deze op en kwam uit op 2,35. In het gunstigste geval had ze dan nog 55 centimeter om te zitten, meer niet. Op illustere fora in de krochten van internet zag ik reacties dat anderen met dit bed het geen succes vonden. Zo kwam ik dus een week voor de make-over tot de ontdekking dat we een nieuwe keus moesten gaan maken.

We wilden geen half-hoogslaper

Online bleek de keuze reuze, maar niet in de categorie die ik graag zou willen zien: bedden die hoger zijn dan een half-hoogslaper, maar lager dan die enorme hoogslapers van 1,80 meter en daarboven. En er was maar één aanbieder die ons uit de brand hielp. Gelukkig met een mooi bed, want andere webshops lieten op dat vlak ook nogal eens te wensen over. Maar misterbed.nl redde Junes kamer met een heel mooie hoogslaper.

De perfecte hoogslaper (ook voor lage plafonds)

Op misterbed.nl vonden we dus een ideaal kinderbed voor June. Met een hoogte van 1.60 kan zij nog rechtop zitten en wij het bed gemakkelijk verschonen – iets waar ik vooraf ook niet over had nagedacht

Montage

Ro is hier thuis nog altijd van de afdeling techniek. Niet dat ik het niet kan, maar hij is iets secuurder en komt niet bij het een-na-laatste plaatje tot de conclusie dat die ene schroef toch bij plaatje 3 hoorde en wat je nu gemonteerd hebt bij plaatje 16. Kortom, hij zette het bed in elkaar en ik legde me volledig toe op de decoratie. Ik hoorde geen gemopper en bij navraag bleek hij heel blij met de tekeningen: overzichtelijk, duidelijk en makkelijk.

Je bouwt het bed in delen op. Eerst het bureau, daarna het slaapgedeelte en de trap. Vervolgens kan je het bureau onder het bed schuiven. Je ziet op de foto hieronder trouwens ook een duidelijk verschil tussen Ro en mij. Ik pak pas alle onderdelen wanneer ik ze nodig heb, hij sorteert ze vooraf.

Hoelang duurt de montage?

Eigenlijk moet je dit samen doen, vertelde Ro achteraf. Dan gaat het minstens de helft sneller. Uiteindelijk had hij zo’n zeven à acht uur nodig om het complete bed in elkaar te zetten, alles op de juiste plek te schuiven en af te werken.

Het eindresultaat

Op onderstaande foto zie je hoe de hoogslaper is opgebouwd. Aan de rechterkant de grijze trap, dan onder het bed een bureau en diverse vakken. En tot slot bovenop natuurlijk het matras. Van bovenaf gezien valt de hoogte reuze mee, je ligt lekker en hebt nog meer dan genoeg ruimte tot het plafond – ook als volwassene.

Wat veranderden we nog meer?

Fris kleurtje op de muur

Zonder nieuw kleurtje op de muur geen make-over, vind ik. De kamer was lichtroze en is inmiddels een beetje fris grijsblauw. Dat klinkt als een hele rare omschrijving, dus vandaar de foto 😉 Ik kon hier gelukkig ook van dienst zijn. Ik behandelde de muur met voorstrijk en werkte wat vlekken hier en daar weg op de witte muur. Ook schilderde ik de vensterbanken. Mijn vader heeft daarna de muren gedaan en de kozijnen wit geverfd, net als de verwarmingsbuizen.

Details

Tijdschriften

June vindt het heel fijn om lekker te lezen in Tina of haar stripboeken van Jan, Jans en de Kinderen. Bij Jysk kwam ik deze houten tijdschriftenhouder tegen die bovendien heel mooi bij de muur staan. Hier kan ze haar nieuwste Tina in zetten en hem dus niet kwijtraken. Daarnaast kocht ik bij Ikea vier bakken om ze in op te bergen voor op haar bureau, toevallig in de kleur van haar muur.

Nagellak

Op Pinterest zag ik dat iemand drie schilderijplankjes boven elkaar had gehangen. Die wilde ik ook! Ideaal voor haar nagellak.

Zitzak

We wilden haar een kamer geven waarin ze rust vindt en een fijne plek heeft om te zitten. Op de zitzak (die ik ooit bij elkaar spaarde via Optimel, maar vervolgens nauwelijks nog gebruikte) kan ze lekker lezen of haar nagels lakken.

Plantjes

Ondanks dat ik geen plantenvriend ben, vind ik ze wel leuk staan. Ze leuken een kamer op. Voor June leek het me leuk om deze vrolijke witte bloemen in zilveren potten te zetten. Zij is een stuk beter met plantjes en bovendien is het natuurlijk pedagogisch ook verantwoord om een bepaalde verantwoordelijkheid te dragen voor iets dat leeft.

Nieuwe gordijnen

June had rolgordijnen van de vorige bewoonster. Die had ze nieuw gekocht en niet gebruikt, dus ze zagen er op zich prima uit – al waren ze scheef afgeknipt. Mocht dus best vervangen worden, maar we hadden ze een beetje op het laatste plan gezet. Maar goed, beneden in huis hebben we witte plisségordijnen en nu kwam ik bij Ikea grijze tegen. Past heel mooi bij haar nieuwe bed én verduistert hopelijk een beetje.

Klok

Eigenlijk hadden we nog steeds een klok uit haar oude kamertje. Die was echter zo gedateerd en ook een beetje kinderachtig, dat we besloten die meteen te vervangen. We kozen voor het Ikea-model dat bijna iedereen wel kent. Maar goed, ik vind het nog steeds een mooi, tijdloos design en de kleur past mooi bij haar muur.

Junes reactie op haar nieuwe kamer?

Ergens was ik toch ineens zenuwachtig. Stel dat ze het helemaal niks zou vinden? Maar die zorgen bleken natuurlijk volkomen ongegrond. Rose trok haar mee naar haar slaapkamer voor ‘een verrassing’ en luidde die in met een enthousiaste ‘Tadaaaa!’ June liep voorzichtig en met grote ogen naar binnen. Die blik, de emoties, haar reactie… Ik vergat op slag hoe hard we bezig zijn geweest met alles. Daar doe je het uiteindelijk voor. En het bed ligt heerlijk; sinds ze weer thuis is van haar danskamp slaapt ze elke ochtend uit tot half 10!

Unit hoogslaper wit/zilver van Mister Bed

De hoogslaper bestaat uit:

 • Kledingkast met leg- en hanggedeelte (drie planken en één stang)
 • Een bed waar je met een stevige trap kunt komen
 • Bureau met aan de linkerkant plek voor je computerkast, inclusief gat voor snoeren, in het midden een uitschuifbare lade voor je toetsenbord en rechts een laatje dat perfect is voor potloden, pennen en notitieblokjes, vijf vakken en drie iets grotere lades. Het bureaublad is ook voorzien van een mooi afgewerkt gat waardoor je de snoeren van je computer en/of verlichting kunt laten lopen.
Zoals je ziet, heb ik meteen wat extra handdoeken bij haar in de kast gelegd: lang leve de ruimte!

Specificaties

 • Afmeting matras: 90×200 cm.
 • Afmeting buitenzijde
  • Breedte 95 cm. boven (112 cm. incl. trap)
  • Lengte 204 cm.
  • Hoogte 160 cm.
 • Afmeting kast
  • Lengte 90 cm.
  • Hoogte 112 cm.
  • Diepte 49 cm.
 • Bureau: 112×54 cm., hoogte 74 cm.

Matras wordt niet meegeleverd

Kosten en levering

€ 469,00 – geen bezorgkosten (tenzij je op de Waddeneilanden woont)

Misterbed houdt je goed op de hoogte van de levering. Wij bestelden het bed op woensdag en de daaropvolgende dinsdagmiddag stond de complete hoogslaper in zes keurige dozen te wachten in de gang. Bovendien werd ik gebeld om een afspraak te maken. Geen must misschien om een goede web-shop te zijn, maar wel zo persoonlijk. En daar hou ik van.

Mister Bed

Mister Bed is specialist op het gebied van kwalitatief goede bedden. Bovendien biedt het bedrijf sinds 2003 de scherpste prijs. Wat Junes nieuwe bed betreft kan ik dat inderdaad beamen: we bezochten onnoemlijk veel websites, maar keerden toch telkens terug bij Mister Bed. Dat zij bovendien een fijne hoogslaper aanboden die niet te hoog, maar ook niet te laag was, vond ik natuurlijk helemaal fijn. De opluchting dat je plannen toch kunnen doorgaan, is onbetaalbaar. Want even eerlijk, aan het eind van de dag vind ik het toch prettig als dingen lukken zoals ik ze in mijn hoofd heb 😉 Dus daarom ben ik deze beddenleverancier heel dankbaar.

Wat voor bed heeft jouw kind? Heb jij ervaring met een hoogslaper?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Dit artikel is een samenwerking. 

Redactie

Onze redactie deelt graag tips met je op het gebied van interieur, administratie, trends en reizen.

19 gedachten over “Binnenkijken | Junes slaapkamer kreeg een hoogslaper *

 1. Met toeval kom ik op deze site terecht, ik wil hetzelfde bed gaan aanschaffen voor mijn zoontje met dezelfde redenen, niet te hoog en niet te laag! En graag ook wat bergruimte. Dus dit is het ideale bed!! Alleen denk ik dat ik het niet red qua kastruimte voor zijn kleren… hoe is dat bij jouw? En mocht je nog extra kasten hebben, welke dan? Er is namelijk niks op de site die bij dit bed hoort…. graag hoor ik wat jouw bevindingen zijn!

  1. Vond de kastruimte eigenlijk verrassend. Er past redelijk wat in. Daardoor hebben we geen extra kast nodig. Alleen beddengoed ligt wel in onze kledingkast.

   De kast bestaat uit een hanggedeelte en 3-4 planken die redelijk diep zijn. Mocht je meer vragen hebben, stel ze gerust!

 2. Wat leuk! Volgend jaar gaan we de kamer van mijn dochter aanpakken en zij wilt ook super graag een hoogslaper (en knal blauwe muren….)

  1. Toevallig! Op de web-shop vind je in elk geval meer dan genoeg hoogslapers 🙂 Dat blauw vind ik echt mooi, lekker rustig ook. Succes vast!

 3. Ik had een soortgelijke kamer in mijn tienerjaren dus ik snap wel dat ze er blij mee was! Het tijdschriftenrek vind ik ook heel leuk gevonden.

 4. Wow wat is het mooi geworden! Een hele mooie kleur verf ook?. Oh ik mis mijn zitzak van fatboy ook. Ik heb hier echt enorm veel plezier van gehad.. jammer genoeg kon ik hem niet meenemen

 5. Aargh, wat een boel uren om het bed in elkaar te zetten. Knap gedaan. Zelf zou ik het niet voor elkaar krijgen.

  Ik ben een aantal keren in de hoogslaperval getrapt. Ze besparen inderdaad ruimte op de vloer, maar omdat ze zo hoog zijn domineren ze de hele slaapkamer. Bij ons in ieder geval.

  Maar bij jullie is het leuk geworden!

 6. Ohhhh die reactie van nine hoe je het beschrijft brengt mij even terug naar het moment dat mijn moeder stiekem mijn kamer van pimpelpaars met roze naar een gave barok monochrome kamer heeft omgetoverd toen ik een jaar of 15 was.. heerlijk.. je bent dan zo intens gelukkig als kind.. wij hebben op dit moment een super tof tipi bed van het merk woood, wij lopen namelijk ook tegen het lage plafond probleem aan en een half hoogslaper vind ik idd ook niet echt wat.. Mja ze is ju ook nog wel ff te jong voor zo’n hoog bed met haar bijna 3 haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten