energiekosten verlagen

Hoge energierekening door je kinderen? Niet meer! *

energiekosten verlagen

Als je met z’n tweetjes woont, valt de energierekening wel mee. Dit verandert wanneer je kinderen krijgt. Sowieso brengt een groter gezin nogal wat kosten met zich mee natuurlijk. Dus dan is het prettig als je op minimaal één van de vaste lasten geld kunt besparen.

Puberteit

Ik denk dat dit misschien nog wel het meest herkenbaar is voor ouders met pubers. Ineens staat je oudste namelijk urenlang onder de douche, als je boven komt dan brandt er meer dan eens een licht (onnodig) en de koelkast staat langer open dan eigenlijk zou hoeven. Hoewel ik het ooit zelf ook deed, stoort het me nu wel. Daarom vandaag drie tips om je energierekening te verlagen en meer geld over te houden voor leuke dingen!

Zo verlaag je de energiekosten

Tip 1: Gebruik zo min mogelijk elektrische apparaten

energierekening verlagen

Nu de zomer om de hoek komt kijken, is het tijd om elektrische apparaten minder te gebruiken. Hang bijvoorbeeld de was buiten op in plaats van het in de droger stoppen. Op warme dagen gebruik je je gordijnen en zonwering om je huis lekker koel te houden  in plaats van de airco. Je gordijnen zijn ook erg handig in de winter, ze zorgen er namelijk voor dat je huis goed warm blijft. Om kleine ruimtes in je huis op te warmen zonder de verwarming, gebruik je kaarsen. Zo is het lekker warm en is er een leuke sfeer. Dat zijn twee vliegen in één klap. 

Tip 2: Maak gebruik van de zon

Een goede manier van besparen is door gebruik te maken van de grootste energiebron ter wereld, de zon. Dit doe je bijvoorbeeld door je gordijnen open te doen wanneer de zon schijnt, waardoor je je huis verwarmt. Een andere manier is door tuinverlichting met zonne-energie te gebruiken. Als je het echt goed wilt doen, is het ook mogelijk om te investeren in zonnepanelen.

Zonnepanelen helpen je met besparen omdat de prijs van elektriciteit elk jaar stijgt. Voordat je zonnepanelen koopt, is het handig om te vragen aan je gemeente of er subsidiemogelijkheden zijn. Hierdoor zijn de kosten van zonnepanelen lager. Zo bespaar je op de kosten van de zonnepanelen én energierekening.

Tip 3: Was op de juiste temperatuur

Een huis met kinderen staat gelijk aan een wasmand vol met kleren. Je knippert een keer en de wasmand zit weer vol. Als je de wasmachine toch gaat gebruiken, is het handig om dat zo energiebesparend mogelijk te doen. Doe daarom de was op 30 graden in plaats van 40 graden. Dit bespaart je bijna twee keer zoveel energie en tegenwoordig werken veel wasmiddelen ook erg goed op lagere temperaturen. De hoge energiekosten en de was van de kinderen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Hoe let jij op de energiekosten in de zomer?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Hoge energierekening door je kinderen? Niet meer! *”

  1. Zonnepanelen zou ik ook graag willen hebben. Het is even een investering, maar daarna profijt van. En ik was inderdaad mijn was altijd op 30 graden. behalve handdoeken etc. Die gaan op 60. Maar de rest op 30. Ik weet niet hoe we het voor elkaar hebben gekregen, maar vorig jaar kregen we echt belachelijk veel geld terug. We konden met de maandelijkse lasten ineens 70 euro omlaag. We hebben hem toen met 50 euro verlaagd. We krijgen liever geld terug, dan dat we geld moeten betalen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *