Hoever wil (en kan) je gaan voor een winactie?

Afgelopen tijd heb ik veel winacties georganiseerd op Lotus Writings. Ik vind het leuk om te doen: soms krijg ik na afloop een foto van de winnaar waarop het pakketje te zien is of hoe hun kindje met het speelgoed speelt. Prachtig! Dat is meteen de reden waarom ik hier ooit aan ben begonnen: anderen blij maken.

Maar soms gebeuren er dingen waarvan mijn haren overeind gaan staan en waardoor ik alleen maar hoofdschuddend naar het scherm kan kijken. Voor sommige mensen is het meedoen aan winacties namelijk meer dan een hobby of iets dat ze incidenteel doen. Zij hebben er min of meer hun ‘beroep’ van gemaakt en zijn bijna professioneel bezig met liken, delen en waarschijnlijk ook winnen – anders zou je er niet zoveel tijd in steken, denk ik.

Op zich vind ik het verder geen probleem als mensen vaak meedoen aan winacties. Uiteindelijk kan het voor die ene oma net de manier zijn om haar zeven kleinkinderen écht iets te kunnen geven en kan een ander, met weinig te besteden, zijn of haar vrienden soms blij te maken met een extraatje. Daar wil en kan ik ook verder niet over oordelen en het sluit je bij mij niet automatisch uit van de acties die ik op de site zet.

Maar er zijn ook mensen die hun gewonnen buit zonder scrupules verpatsen via Marktplaats. Daarmee ontnemen ze een ander – die het oprecht graag zou willen winnen – de kans op een prijs. Een ander reageert verbolgen als X te vaak wint (en sturen de betreffende blogger dan persoonlijke klaagmails en berichten waaruit blijkt dat ze kennelijk lijstjes bijhouden). Allemaal dingen die ik werkelijk absurd vind.

Ik dacht eigenlijk ook wel alles een keer te hebben gezien. Maar laatst zag ik nog een derde opmerkelijk fenomeen voorbij komen. En ik wil het toch met jullie delen. Deels omdat ik hoop dat deze betreffende persoon het leest, zich schaamt en even serieus stilstaat bij zijn of haar gedrag. Maar ook deels omdat ik mijn onbegrip wil delen: ik snap gewoon niet dat je hebzucht zulke buitenproportionele vormen aanneemt dat je er zelfs nog een stapje verder voor gaat.

Waar ik het over heb?

Laatst gaf ik een week lang allerlei prijzen weg. Daarbij viel iets op: in de reacties onder mijn blog zag ik vier reacties binnenkomen van, ogenschijnlijk, verschillende mensen. Tussen de reacties zaten enkele minuten en ze waren allemaal afkomstig vanaf hetzelfde IP-adres. Toch twijfelde ik. Ze waren namelijk heel persoonlijk geschreven en kwamen vanaf diverse e-mailadressen. Vervolgens zag ik op Facebook dat deze personen ook afzonderlijk van elkaar hadden gereageerd. Tot zover leek het IP-adres dus de enige kink in de kabel.

Benieuwd of ik het verkeerd had (mijn gevoel was dat één persoon dus stiekem vier keer wilde meedoen) en deze mensen misschien reageerden vanuit een gezamenlijk huis o.i.d., keek ik op hun profielen. Deze zagen er allemaal uit volgens eenzelfde soort patroon: enkele grappige plaatjes, persoonlijke foto’s en een paar winacties. Net alsof het dus echte mensen betreft.

Toch was er iets bijzonders aan de hand: één van deze vier had een echofoto gedeeld en werkelijk niemand had deze foto geliket. Ook de andere foto’s niet, zag ik toen ik verder keek (zowel de grappige plaatjes als een buikfoto). Ook niet door de drie andere nepprofielen 😉 En natuurlijk, ook dit zou theoretisch gezien kunnen gebeuren, maar ik mag toch hopen dat ieder mens op deze aarde minimaal één vriend heeft die blij kan zijn om je zwangerschap…

Het enige dat ik kon denken was hoe dan? Wat bezielt je om zover te gaan voor een spelletje van twintig euro of kaartjes voor de bioscoop? Waarom denk je dat jij er meer recht op hebt dan alle andere deelnemers aan de winactie en maak je speciaal daarvoor vier verschillende Facebook-profielen en e-mailadressen aan?

Kijk, het weerhoudt mij echt niet van het organiseren van winacties voor mijn volgers. Mijn insteek is nog steeds dezelfde als toen ik begon: ik vind het fijn om anderen iets leuks te geven en voel me dankbaar dat ik mijn blog hiervoor kan gebruiken. Daarbij moet het niet zo zijn dat één persoon het verpest voor de rest.

En ik weet natuurlijk ook om wie het hier gaat, heb het IP-adres en de namen opgeslagen. Je bent, zoals ook in mijn voorwaarden staat, dan gewoon uitgesloten van de loting als je fraudeert. Maar toch.. Het gaat erg ver allemaal. Ook omdat deze persoon zijn profielen zodanig heeft ingericht dat ze afkomstig lijken van een bestaand mens. Ongelooflijk toch?

Als je blogt, wat ging voor jou het verst op gebied van winacties? En voor alle anderen: wat vind jij hiervan?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding, GaudiLab – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

43 thoughts on “Hoever wil (en kan) je gaan voor een winactie?

 1. Wat leuk dat je nog reageert! Ik ben het met je laatste alinea helemaal eens, het is fraude (en verkeerd) om 8 nepprofielen aan te maken. Zeker kun je beter op zoek gaan naar een baan in dat geval, je hebt dan tenminste een vaste inkomstenbron.

  Wat betreft de publicatie op een tijdlijn om je blog onder de aandacht te brengen, dat snap ik hoor. Ik vind ook best dat “voor wat hoort wat” mag gelden, je hoeft niet elke winactie alleen te laten gaan om een reactie op een artikel bijvoorbeeld. Maar soms scroll/swipe ik door mijn instagram/facebook verhalen en word ik echt helemaal “bleu” van al die “love it! wil deze winnen!” foto’s van kinderkleding etc… Ik zou me best kunnen voorstellen dat je als blogger een winactie doet onder vaste volgers. Dat je bijvoorbeeld zelf terugkijkt wie al vaker gereageerd heeft, of iets dergelijks. Dat is misschien wat moeilijker te organiseren maar mogelijk voelt het wel beter.

  1. Vind het ook leuk dat jij reageert 🙂

   Maar ja, dat is ook eigenlijk niet leuk meer. Bovendien levert het je als blogger toch vaak weinig op denk ik.

   Ik vind het een mooie om mee te nemen in elk geval! Ga er eens over nadenken. Misschien voor topfans o.i.d., dat kan je via Facebook gemakkelijk terugvinden.

   En los daarvan is het voor mij een reminder om de voorwaarden toch iets aan te passen. Ik vraag vaak of ze iemand willen taggen, maar eigenlijk is dat ook vervelend voor buitenstaanders die er niks mee te maken hebben besef ik me nu.

   Zo leer je weer wat!

 2. Hi Merel, goed dat je hierover schrijft! Ik vind het inderdaad een triest verhaal. Net als een eerdere “reageerder” hieronder zit ik zelf al een tijdje in het prijsvragenwereldje. Dat wil zeggen: ik doe mee aan prijsvragen die me leuk lijken, of waar een cadeau verloot wordt dat ik echt zie zitten voor een familielid (muts voor een vriend, wijntje voor oma, enz.). Overigens ben ik hier vandaag voor het eerst, heb hier nog nooit meegedaan. Ook doe ik niet mee als er social media gebruikt worden, ik vind het vervelend als ik de tijdlijn van vrienden vol moet zetten omdat ik zo nodig ergens aan mee wil doen. Waar ik nog wel even op in wilde gaan, is het “verpatsen op Marktplaats” waar je over schrijft. Ik heb wel eens een prijs eerst gebruikt en tweedehands verkocht ook marktplaats, maar ook wel eens “zo goed als nieuw”, bijvoorbeeld een boek. Dit uit financiëel oogpunt, zodat ik een cadeautje kon kopen waar ik een ander écht blij mee kon maken, i.p.v. iets wat niet goed aansloot. Ik denk dus ook dat je dit niet altijd moet zien als “hoe ver kun je gaan”, maar meer “je kunt niet in de portemonnee van een ander kijken”…

  1. Dank je wel voor je eerlijke reactie! Mooie toevoeging.

   Ik kan me dat wel voorstellen, dat je een prijs later verkoopt. Zoals je het beschrijft vind ik het ook vooral een duurzame oplossing.

   Mijn verwoording is ongenuanceerd (ook deels opgeschreven uit emotie, omdat iemand maar liefst 8 of meer accounts had aangemaakt om te kunnen meedoen met winacties – allemaal met fictieve personen die zogenaamd hun eigen gezinssituatie hadden).

   Het ging mij bij het ‘verpatsen’ vooral om meedoen aan iets waar je zelf helemaal niks mee hebt en dan verkopen. Ik denk dat dit incidenteel gebeurt. Niet zoals jij beschrijft: zelf gebruiken en dan een ander blij maken met het product (zoals een boek idd).

   Wat het volzetten van je tijdlijn met winacties betreft, ook een korte reactie. Het is voor bloggers soms een manier om in aanraking te komen met nieuw publiek; zelf gebruik ik de voorwaarde niet omdat ik de meerwaarde niet zie. Het levert je niks op, ontdekte ik al snel. Maar ik snap jou ook. Vind het zelf eerlijk gezegd vaak ook vervelend als anderen alleen maar winacties delen.

   Je laatste zin zet me trouwens aan het denken. Misschien bekijk ik het allemaal te eenzijdig. Je kunt inderdaad niet in andermans portemonnee kijken. Al vind ik dan nog steeds dat je geen 8-10 nepprofielen moet aanmaken. Dan kan je toch beter gewoon op een andere manier geld verdienen…

  2. O, nog een kleine toevoeging 🙂

   Dat laatste geldt vooral omdat de meeste bloggers een winactie doen om hun volgers blij te maken. Wij krijgen bepaalde voordelen en die willen we een ander ook geven. Als een ander dan de prijs verkoopt die je uit oprechte goedheid weggeeft (iig ik wel), dan voelt het toch als een soort verraad als een ander zover gaat om te kunnen winnen.

 3. Jammer dat zulke mensen het verpesten…Doe zelf ook wel mee, maar win eigenlijk niet veel. Ben juist erg dankbaar en gelukkig als ik iets zou winnen.

 4. Merel bedankt! En ondanks dat mijn hobby er slecht vanaf komt ben ik elke keer weer blij als mensen zoals jij en de andere bloggers er wel voer schrijven. Ik heb zelf een hekel aan de mensen die echt alles doen om te winnen>

  Bedankt ik ben al jaren ziek, spierziekte en er was medicijn maar helaas ben ik voor dat middel allergisch geworden en dus nu ga ik hard achteruit en dat is ok ik ben het gewend en doe wat ik kan om een mooi leven te hebben en me nuttig te maken in de maatschappij. Ik ga er niet direct aan dood wordt alleen steeds lomper en kan steeds minder, dus meer rolstoel en meer bed en meer hulp en dan is internet en welkome afleiding.

  mijn motto
  Het geheim van winnen is het plezier hebben in het meedoen!

  Ik wens jou en je gezin hele mooie dagen en alle goeds voor 2020!

 5. Ik zit al best lang in het “prijsvragen-wereldje” maar doe zelf altijd maar 1 keer mee. Vroeger was het vaak een prijsvraag invullen en opsturen via mail. Maar tegenwoordig MOET het allemaal via social media en MOET je mensen taggen om kans te maken… eigenlijk vind ik het zelf daardoor minder leuk geworden…..
  Ik heb daarvoor nu ook 2 facebook profielen… eerst had ik er gewoon 1, maar omdat mijn eigen familie en vrienden mij gingen ontvolgen vanwege de deelacties op de tijdlijn, heb ik besloten om dat profiel prive te maken en dicht te gooien voor alleen familie en een paar vrienden en een open profiel voor vage bekenden en vrienden die zich er niet aan storen, waarop ik meedoe aan deelacties.
  Ik doe dus ook maar met 1 profiel mee aan wincties. Soms doet mijn man ook mee als hij iets heel gaaf vind (meestal games of bioscoopkaarten of gereedschap o.i.d) dus dan zouden er 2 mensen met zelfde IP adres meedoen soms….
  Maar ik weet idd dat er mensen zijn die bij ELKE deelactie meedoen en ook echt dat als “baan” hebben bijna. Overal hetzelfde – vaak best zielige- verhaal kopieren en plakken of dezelfde persoon ophemelen over dat diegene het zo verdiend….
  Daar wordt ik zelf een beetje onpasselijk van…. En toch zie ik vaak dezelfde namen winnen. Hoe dat kan vraag ik me soms echt af. En ook vrij dure dingen ook nog…. Ooit heb ik hiervan weleens wat gezegt en daardoor veel mensen tegen me gekregen…. kreeg zelfs bedreigingen!! Er werden leugens over me verspreid… Zo ver gaan sommigen dus om zelf meer kans te maken 🙁
  Zelf doe ik ook vaak mee, vaak voor anderen, soms voor mezelf, maar win niet heel veel.
  Heel soms een boek of dvd. Maar grote dure dingen eigenlijk niet. En ik doe mee voor de kick van het winnen want dat is gewoon leuk, voor het verassen van anderen met een prijsje en omdat het vaak dingen zijn die ik normaal niet snel koop omdat ik het niet zo breed heb. Sommige mensen vinden dat ik te veel meedoe met prijsvragen en acties…maar dat zijn diezelfde mensen die klagen dat ze nooit wat winnen 😉 Als je nergens aan meedoet, dan win je idd ook niks toch?
  En verkopen op Marktplaats doe ik ook niet, als ik iets toch niet zo leuk vind dan geef ik het weg!
  Maak liever een ander blij met iets. Ik heb dan tenminste niks om me voor te schamen.
  Ik heb toevallig deze week een kerstpakket gewonnen voor een vriendin en haar gezin, daar ze was er superblij mee. Want er zat een mooie handtas en armband bij. Superleuk 😉 Daar wordt ik dan weer vrolijk van! 😀
  Dus ik ga er ook gewoon mee door. Niks illegaals om zoveel mogelijk mee te doen met verschillende acties… maar wat hier in de blog omschreven wordt vind ik echt te ver gaan, dan heb je volgens mij geen schaamte……
  Dus iedereen die meedoet met winacties: heel veel suc6 en hopelijk win je wat leuks voor jezelf of een ander… als het maar op een sportieve manier gaat! 😀

  1. Bedankt voor je mooie reactie!

   Weet je dat ik er nooit zo over had gedacht, over dat tweede profiel? Maar snap het helemaal. Dan kan je gewoon meedoen en ook leuke foto’s en updates delen met bekenden.

   Als je samen met je man meedoet bij mij kan dat trouwens ook gewoon hoor. Je ziet vaak aan een reactie wel of het door één persoon is of twee verschillende 🙂

   Maar wat de rest betreft vind ik het wel schandalig. Hoe ver gaan die mensen! Ongelooflijk.. Ik heb inderdaad ook weleens verhalen gehoord achter de rug om, of mensen die hun naam op Facebook aanpassen om de gewonnen prijs te kunnen claimen enzo. Ongelooflijk! Dan ben je volgens mij een beetje van het padje af geraakt 😉

 6. Ik doe veel mee, heb zelfs een forum waar we samen werken, maar ik doe maar een keer mee!
  als ik win is het voor mezelf of ik geef het weg ik verkoop niets
  Alles wat ik win en niet gebruik spaar ik op en aan het eind van het jaar gaat dit naar de mensen van voedselbank of die schuldsanering hebben.
  Ik ben zelf ongeneselijk ziek en dit is een uit de hand gelopen hobby, waar vele van profiteren
  Ik vind het van mij geen hebzucht maar helaas zitten die mensen er wel tussen

  1. Wat mooi dat je dat doet!

   Ik vind inderdaad dat het gewoon moet kunnen dat je meedoet; of het nu veel of weinig is. En kan me ook voorstellen dat het een hobby is die uit de hand loopt 🙂

   Maar idd, dit zie ik zelf ook niet als hebzucht. Meer als een kans om toch iets voor anderen te doen die het nodig hebben. Verdrietig om te lezen dat je ongeneeslijk ziek bent trouwens, ik wil je graag vanaf deze (wat onpersoonlijke, maar niet minder gemeend) plek sterkte wensen.

 7. Dat iemand zijn cadeaus verpatst op Marktplaats, vind ik op zich niet zo erg, want als het cadeau niets voor hem/haar is, dan kan nog iemand anders blij worden van een nieuw cadeau voor weinig geld. Maar 4 nep-Facebook profielen maken is echt wel overdreven en inderdaad fraude! Vroeger was er op alle wedstrijden iemand die steevast onder 4/5 verschillende namen versjes plaatste, maar die is ermee gestopt denk ik want versjes zie ik niet meer verschijnen…

  1. Ik wel, waarom doe je dan mee aan de winactie? Uiteindelijk kan je de prijs dan beter gunnen aan een ander die er wel blij mee is. Maar goed, sommige mensen zijn gewoon hebberig dus die zullen daar niet naar kijken

   Vier verschillende namen gebruiken om slechte versjes de wereld in te helpen vind ik idd ook slecht 🙈 waarom zoveel moeite doen?

   1. De versjes waren wel goed, maar als je ze de 27ste keer tegenkomt, heb je het wel gezien. 😂 Ik ben overigens een jongens-mama en zou nooit aan een meisjes-speelgoed wedstrijd deelnemen, maar als iemand anders dat doet heb ik daar geen probleem mee. Leven en laten leven. 😊

    1. Haha dat scheelt, maar inderdaad op een gegeven moment ben je er dan wel klaar mee. Zeker als ze via vier verschillende namen verschijnen…

     Ik ook inderdaad niet. En ik vind het niet erg als iemand deelneemt voor nichtjes of neefjes, maar verkopen op internet? Nee, dat gaat er bij mij nog steeds niet in. Heeft niet zoveel te maken met leven en laten leven, geloof ik, maar meer met fatsoen.

  1. Ja precies, gewoon een echo van Google afhalen en gebruiken alsof hij van jou is? Althans, dat denk ik. En dat allemaal voor een winactie…

 8. Pfff, als dat niet om te huilen was, zou ik er om kunnen lachen. Ook ik doe graag mee aan winacties om de mensen van wie ik het meest houd blij te kunnen maken met een mooi en onverwacht geschenk, ben er zeer dankbaar voor, ook al omdat het jou (en je collegabloggers) heel veel tijd, moeite en energie kost om een en ander in goede banen te leiden.

 9. Wow dit gaat el echt heel erg ver. Ik moet toegeven dat ik ook veel mee doe met win acties. Ik vind het leuk, en geef ook vaker mijn prijs aan iemand weg of speel mee voor iemand anders. (Mijn ouders, mijn kleinzoon, of mijn vriendin) En net zoals je zegt het is soms echt leuk om je kinderen of kleinkinderen dat super leuke extraatje te geven. En ik ben dan ook altijd blij met elke prijs hoe klein of groot dan ook.

 10. Moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook aan een hoop winacties meedoe. Ik vind het superleuk om zo mijn kinderen te kunnen verrassen met iets leuks. En zeker door de bloghops van de laatste jaren, ben ik steeds meer bloggers gaan volgen. Daar lees ik ook gewoon veel blogs van, ben vaak een ‘stille lezer’.
  Soms laat ik bij een blog een reactie achter, maar vaak ook niet. Bij de winacties waag ik toch een kans, omdat ik zoveel leuks voorbij zie komen wat ik leuk vindt voor mijn kinderen (of mezelf haha).
  Maar doe wel alleen maar mee voor dingen die ik echt graag wil winnen, heb ik er niets aan, dan gun ik het graag aan iemand anders.
  Ik zie het zelf ook vaak langskomen op onze eigen pagina als we een winactie hebben, echt een beetje gekke reacties soms van mensen. Heb daar zelf niet zo heel veel mee haha.
  Maar wel superleuk dat je het blijft organiseren, als ik een keer iets win zijn mijn kinderen heel enthousiast!

 11. Diegene was wel erg wanhopig om te winnen… Ik doe soms mee met winacties, 9 van de 10 keer win ik niks… Toevallig had mijn man laatst gewonnen met de Casper en Emma winactie van jou en is mijn dochter superblij met de puzzel en de film! Maar ik ga niet 4 profielen lopen aanmaken om zo mijn winkans te vergroten, heb ik ook geen tijd voor! Het moet wel leuk blijven, je wint of je wint niet, zo werkt het eenmaal!

 12. Zo’n sneu persoon! Zelf geef ik regelmatig dingen gratis weg en als je soms de reacties leest, te gek voor woorden. Even een voorbeeld, ik had echt een heleboel goed kinderspeelgoed gratis weg gegeven, reageert er een met een berichtje dat het jammer is dat die persoon het heeft mogen ophalen want zij ( Mevrouw van reactie) had een ziek kind thuis, die al zoveel heeft meegemaakt. die dus, zoals ik het berichtje opvat, meer recht had op al dat leuke speelgoed )of het staat vervolgens op marktplaats, of mensen vragen waarom er geen batterijen bij zaten of dat ik het wil komen brengen 🙈.
  Tegenwoordig kijk ik ook echt goed bij wie het terecht komt, maar zo jammer!
  Ga door met je leuke blogs en winacties in ieder geval, wij genieten er hier van!

 13. Jeetje wat heftig zeg! Ook wel een beetje sneu. Wens de mensen die wat winnen er altijd veel plezier mee. Want het is natuurlijk leuk als je wat wint waar je ook nog eens wat aan hebt.;)

 14. Waar haalt zo’n persoon de zin en tijd vandaan om vier profielen te beheren. Ik moet er niet aan denken. En inderdaad hoever kun je gaan om te winnen. Wel leuk om te lezen dat je niet zo maar iemand kiest maar ook verder uitzoekt of er geen rare dingen vanaf een ip adres gebeuren.
  Het zou me niets verbazen dat dit soort personen uiteindelijk op een zwarte lijst terecht komen bij alle bloggers.

  1. Ja, vraag ik me ook af. Kost toch een boel tijd om overal op te reageren met meerdere profielen.
   Denk ik ook hoor, zoiets gaat toch rondzingen op den duur. En ik vind het een hele mooie reden dat je daarom meedoet! Lief ook 🙂

 15. Wow, dat is wel heel apart. Ik doe zelf ook wel regelmatig mee met een winactie, maar alleen met mn eigen account. (Heb er ook maar 1, dus dat is niet zo lastig 😉 ) Als ik iets win is dat voor mij een manier om mijn kinderen, vrouw of ouders eens iets leuks te geven. Ik doe ook alleen mee als ik er echt iets aan heb, niet om het dan vervolgens weer te verkopen, dat vind ik zo ondankbaar.
  Ik zie ook vaak 1 mevrouw op winacties reageren met steeds precies hetzelfde gedicht. Daar vind ik wel iets van, maar goed, ze wint er toch best vaak iets mee. Jammer, dat soort mensen verpest het hele idee van zo’n actie vind ik.

  1. Vind ik mooi, daar zijn de winacties uiteindelijk voor bedoeld 🙂 Verkopen zou ik inderdaad zelf ook nooit doen. Doe ik ook niet met de spullen die ik krijg om te reviewen, die gaan gewoon door naar anderen die ik er blij mee kan maken. Maar wat je zegt, dit soort mensen kunnen het zomaar verpesten voor de rest. Zo zonde!

 16. Wow gewoon…. Vooralsnog heb ik dat soort dingen nog niet kunnen ontdekken. Wel merk ik dat hele persoonlijke smeekbedes, foto’s van kinderen en gedichten me niet echt kunnen bekoren. Sterker nog, het staat me tegen. Zeker omdat niemand bij mij op deze manier een extra streepje voor krijgt. Vooral met kinderen herkenbaar delen krijg ik de kriebels.

  1. Gelukkig, het gaat ook wel erg ver en is hopelijk nu een incident geweest. Hier heb ik het vooral met de standaardreacties die je letterlijk terugziet onder alle winacties in een bepaalde periode.

 17. Wat erg dit! Schaamteloos. Ik denk dat ze mijn blog nog niet ontdekt heeft. Had laatst een winweek en is er niets opvallend te vinden wat dat betreft. Nou, ze mag wegblijven.

 18. Ja dit dus! Dat heb ik dus ook ontdekt: inderdaad, een persoon met vier verschillende facebookprofielen, Ik weet precies over wie het gaat. Heb het allemaal uitgezocht en was zo perplex! Die persoon hoeft bij mij ook niet meer mee te doen.

 19. Eerlijk …..ik sta met mijn mond vol tanden…..ik moet zeggen ik lees je blog dagelijks en ik moet ook bekennen dat ik dikwijls meedoe aan de winacties omdat ik Oma van 3 prachtige kleindochters ben en gepensioneerd en als ik eens win zijn mijn kleindochters blij en het scheelt bij mij in de portemonnai…..maar als dit gebeurt is dat te erg voor woorden. Voorts wil ik je bedanken voor de prachtige blog waar ik echt alle dagen van geniet

  1. Nou he? Ik snap het ook echt niet… Dat mensen meedoen aan winacties uiteraard wel (uiteindelijk kan je anders ook geen prijzen weggeven). En als ik inderdaad iemand blij kan maken die het goed kan gebruiken, dan vind ik dat zo fijn! Maar dit… Heb nog nooit zoiets meegemaakt.

   Hartstikke lief van je trouwens, dank je wel lieve Nicole! <3

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten