hoera

Hiep, hiep, hoera | 10 redenen waarom Ro mijn cadeau is!

Hoera, hoera, hoera!

Het is vandaag feest in huize Lotus Writings. Ro is namelijk jarig en dat vieren wij… Nou ja, niet echt. Hij hecht namelijk weinig waarde aan zijn verjaardag en hoeft het allemaal niet per se te vieren. Dat betekent echter natuurlijk niet dat we helemaal geen aandacht aan hem schenken vandaag. En daarom start ik de dag met 10 redenen waarom hij mijn cadeau is. Ik zeg: hieperdepiep, hoera!

1. Hij is een fantastische vader

In de breedste zin van het woord en eigenlijk met hoofdletters: betrokken, liefdevol, zorgzaam, lekker gek en over het algemeen heel geduldig. Hij bedenkt de grappigste spelletjes, gaat lekker met ze naar buiten of sporten, stoeit met de meisjes, maakt tijd om te luisteren naar alle verhalen en toont begrip waar hij kan. En hij is er voor ze. Altijd, onvoorwaardelijk.

2. Hij steunt ons onvoorwaardelijk

Of het nu June is die met een diepgewortelde wens thuiskomt om te beginnen aan de kappersopleiding, Rose die ineens bang is voor het donker, May die hondjes het liefst ontloopt en ook mij met mijn schrijversdroom. Zolang hij erin gelooft, steunt hij je. En dat is soms het enige dat je nodig hebt.

3. Hij heeft humor

Natuurlijk, niemand kan áltijd de leukste thuis zijn, maar hij komt echt aardig in de buurt. Over het algemeen komt hij erg gevat uit de hoek, kan tot zijn eigen vermaak anderen een heel ongemakkelijk gevoel geven (waar ik enorm om kan lachen als het mijzelf niet betreft) en het is verder heel simpel: met niemand anders heb ik zoveel lol. Zelfs met mezelf niet.

4. Hij is vrijgevig

Of zou dat komen door zijn minimalisme 😉

5. Hij neemt de leiding

Gek genoeg dacht ik dat ik met mijn dominante persoonlijkheid en zelfstandigheid slecht plaats zou kunnen maken voor een ander. Dat geldt niet als ik met Ro ben. Ik vind het prettig als hij op sommige momenten de leiding neemt en me het gevoel geeft alles wel te weten. Op vrijwel ieder gebied is de kans groot dat hij alles allang heeft geregeld voor ik hem een reminder kan sturen.

6. Hij kan koken

Echt je kan me ervoor wakker maken, zeker wanneer hij zijn specialiteit op het gebied van pasta maakt of rijst met stoofvlees. En als hij kippenpootjes maakt, valt het vlees bijna van de botjes… Moet er niet te lang over tikken, want ik krijg spontaan trek!

7. Hij heeft dezelfde normen en waarden als ik

Hoe je ook over zaken denkt, het is prettig om een relatie te hebben met iemand die nagenoeg gelijke normen en waarden heeft. Scheelt je lange discussies – die op zijn tijd trouwens best leuk zijn, maar een beetje onhandig als je drie kinderen hebt die ook aandacht nodig hebben.

8. Hij is bloedfanatiek

En ik ook. Dus zolang we samen in één team zitten tijdens de spelletjesavonden met vrienden, levert dat prima resultaten op. Zo niet, dan vooral een hoop lol.

9. Hij staat voor je klaar

Zonder zichzelf daarbij uit het oog te verliezen. En dat vind ik een heel mooie en inspirerende eigenschap. Je kan immers alleen maar geven, als je ook voor jezelf zorgt.

10. Hij is heel fijn in de omgang

Over het algemeen kan Ro met iedereen praten. Daar kan ik ook echt nog wat van leren. Hij ziet het positieve in de mens, ziet wel wat een ontmoeting hem brengt en staat heel open in het leven.

Ach, ik zou nog wel honderd, wat zeg ik, miljoenen redenen kunnen opnoemen waarom hij fantastisch is. Als mens, als vader, als vriend, als geliefde, als alles… Maar goed, het wordt zo ongezellig als hij vanaf vandaag mijlenver naast zijn schoenen loopt, dus ik hou het even hierbij!

Hiep, hiep, hoera!
Lieve Ro, gefeliciteerd met je verjaardag <3


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

13 Replies to “Hiep, hiep, hoera | 10 redenen waarom Ro mijn cadeau is!

    1. Thnx! Haha, grappig! Maar dat idee had ik al, als ik kijk naar je blogs waarin hij ook genoemd wordt. Jullie hebben het echt verdeeld samen.

      Dank je 🙂

  1. Ook als zwager zijn wij super blij met hem! Een betere, lievere en gezelligere zwager hadden we niet kunnen treffen! En wat is het fijn om te zien hoe goed hij voor jullie zorgt en hoe gek hij op jullie alle 4 is!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge