5 knusse hobby’s voor het hele gezin

Of het nu de maatregelen zijn of het sombere weer buiten, een creatieve hobby doet iedereen goed. Daarom zetten we de vijf leukste voor je op een rijtje die niet alleen goed zijn voor jezelf, maar ook voor de kinderen. Zo kom jij de koude winter wel door!

Knusse hobby’s voor het hele gezin

Schilderen op nummer

Vinden jouw kinderen schilderen ook heel leuk, maar kladden ze het ene na het andere vel vol? Dan is schilderen op nummer perfect voor jullie. Er is namelijk geen mogelijkheid om de boel af te raffelen, waardoor je langer bezig bent en veel beter tot rust komt. Zeker tijdens deze drukke feestdagen is het een ideale manier om lekker samen te ontspannen. Ook zal je merken dat het beoefenen van een gezamenlijke hobby tot meer verbinding leidt: je praat als je bezig bent makkelijker over persoonlijke dingen.

Zo mooi kan schilderen op nummer zijn! Dit wil je toch?

Haken

Sinds Bobbi Eden meerdere boeken publiceerde over haken, is het niet meer weg te denken uit de hobbyscene. En terecht! Haken is veel meer dan een manier van handwerken; je kunt er geweldige knuffeltjes mee maken, om maar iets te noemen. Ook kinderen kunnen dit leren. En net als breien heeft ook haken gezondheidsvoordelen. Het helpt je kalmeren, brengt je stressniveau omlaag en je creëert iets om trots op te zijn. Bovendien houd je er een tof cadeautje aan over voor een kraambezoek of verjaardag.

Diamond Painting

Zoek je een leuke hobby om te doen met oudere kinderen? Dan is diamond painting echt perfect. Het vergt een wat betere fijne motoriek en geduld, maar de eindresultaten zijn hartstikke mooi en kunnen zo in hun kamers opgehangen worden. Het is de ideale manier om te ontstressen bovendien. Terwijl je de juiste kleurtjes bij elkaar zoekt, heb je helemaal geen tijd voor je telefoon en ben je volledig in het ‘nu’. Misschien wil je wel een mooie tijger maken! Of wat dacht je van een diamond painting foto, waarbij je een eigen foto kunt laten omzetten in een mooie diamond painting! Ook leuk om cadeau te doen.

Verzin samen een filmscript

Iets anders dat ontzettend leuk is om met je kinderen te doen, is het verzinnen van een filmscript. Laat je kind vooral lekker aan de gang gaan met zijn eigen fantasie en een verhaallijn bedenken, maak het niet te lang en ga samen aan de slag. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt: met verkleedkleding, een bijzondere rol voor hen als helden of juist schurken en het levert je een gezellige middag op. Daarnaast heb je aan het eind van de dag een prachtige herinnering op beeld.

Vergelijkbaar: schrijf samen een kinderboekje.

Geocaching

Merk je dat het binnen zitten de kinderen aanvliegt? Dan is het tijd om naar buiten te gaan. Geocaching is een moderne hobby waarmee je de kinderen ongemerkt een flinke wandeling kan laten maken. Ze zijn bovendien afgeleid tijdens hun zoektocht naar schatten, kunnen hun energie eruit gooien en keren in een veel betere bui weer terug. Mits je niet natregent onderweg of per ongeluk toch te ver doorloopt natuurlijk.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *