Het lekkerste stoofvlees uit de snelkookpan

Vlees uit de snelkookpan

Toen ik net een snelkookpan had vond ik het heel erg zoeken naar de juiste hoeveelheid water. Inmiddels heb ik spareribs en kipfilet gemaakt, maar mijn liefde toch gaat vooral uit naar heerlijk mals rundvlees: draadjesvlees van sukadelappen of een gestoofd stuk ossenstaart. Het kan allebei met dit recept.

Door op zoek te gaan naar verschillende mogelijkheden, heb ik mijn eigen saus gemaakt. Voor iedereen met een snelkookpan een echte aanrader! In dit recept gebruik ik wijn. Wil je dit liever niet of ben je zwanger, vervang dit dan voor water en het is nog steeds erg lekker.

Ingrediënten saus

  • 300 ml port of rode wijn
  • 500 ml water
  • 2 grote aardappels
  • 2 tl tomaten puree
  • 2 tl sambal
  • 1 bouillonblokje voor groentensoep
  • 1 bouillonblokje rund
  • Scheutje ketjap manis
  • Snufje rozemarijn en tijm
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 3 tomaten
  • 1 half bakje champignons
  • 1 winterpeen

Ingrediënten vlees

  • 2 sukadelappen
  • 1 el. rundvleeskruiden
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 tl. sambal
  • 2 tl. mosterd
  • Een klontje ongezouten roomboter

Verder nodig

  • Snelkookpan

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes.
  2. Voeg alle ingrediënten voor de sukadelappen samen en meng het vlees erdoor. Laat dit op kamertemperatuur komen en begin intussen met het snijden van alle groenten.
  3. De champignons en winterpeen komen in het ‘stoofbakje’ van de snelkookpan. Alle overige groenten en ingrediënten mogen samengevoegd worden in de snelkookpan en vast op het vuur gezet worden, zodat het kan opwarmen. Zorg dat de aardappels in partjes gesneden zijn.
  4. Als alle ingrediënten in de snelkookpan zitten, mag je het vlees erbij pakken. Doe een klontje boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin. Doe dit op halfhoog vuur en ongeveer 4 minuten lang. Daarna voeg je alles, het vlees en de boter, toe aan de snelkookpan. De deksel mag erop, alles dichtdraaien en wachten tot het gaat sissen. Als je dit geluid hoort, zet dan de wekker op 45 minuten.
  5. Kook intussen rijst (of wat je er graag bij eet) en maak een frisse salade met sla, komkommer en tomaat, klein beetje peper en zout en 1 el mayonaise.
  6. Na 45 minuten draai je alle klepjes van de snelkookpan open en mag het deksel eraf. Haal de kruidnagel en laurierblaadjes eruit en stamp een deel van de aardappel fijn, zodat de saus iets dikker wordt.

Van dit recept eten wij 2 dagen. Het is geschikt voor ongeveer 5-6 personen.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Sophie

Ik ben Sophie (35), getrouwd met Lionel, moeder van twee geweldige zoons (6 en 3). Voor De Mamagids schrijf ik over mijn werk als juf in het Jenaplanonderwijs, het leukste speelgoed en lekkere recepten voor lastige eters. En natuurlijk af en toe over het leven als vrouw in een mannenhuishouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven