het is bijna Pasen tag

Het is bijna Pasen tag | Weet jij waar het ook alweer allemaal om draait?

het is bijna Pasen tag

Weet jij precies waar het feest om draait (behalve die kilo’s chocolade natuurlijk)? Hoe versier je het huis en brunchen jullie traditiegetrouw met de familie? Alle vragen in de Het is bijna Pasen tag draaien om het Paasfeest. Vul jij hem ook in? 

Het is bijna Pasen tag

Oké, het duurt nog wel een maandje, maar voor mij betekent dat feest! Het is bijna Pasen en dat geeft ons vooral weer een nieuw excuus om lekker aan de chocola te gaan. En om vast in de sfeer te komen (neem er zelf vooral ook een lekker eitje bij), heb ik de Het is bijna Pasen Tag in het leven geroepen. Neem je hem over? Dan zou ik het heel lief vinden als je een linkje plaatst, dan kom ik snel bij je kijken!

Het is bijna Pasen tag Q&A

Hoe breng je de paasdagen door (bij familie, thuis, in de kerk)?

We beginnen de zondag met een paasontbijtje (croissants, verse jus, gekookt eitje) en in de middag verstoppen we wat eitjes voor de kinderen. Verder doen we er eigenlijk niet echt aan. Soms spreken we af met/bij mijn ouders met mijn zusje, zwager en inmiddels ook neefje, maar het is niet direct een feest dat intensief gevierd wordt bij ons.

Geloven je kinderen in de paashaas?

Nee, dat verhaal hebben we nooit verteld. Sinterklaas is wel even genoeg! Wij verstoppen de eitjes en zij mogen zoeken. En vermoed dat Rose dit jaar zelf ook eitjes verstopt voor ons.

Chocolade of beschilderde paaseieren?

Eigenlijk neem ik me jaarlijks voor om paaseieren te gaan beschilderen met de kinderen. Lijkt me zo leuk! Maar het komt er nooit van. Ben gewoon niet zo’n handige uitblazer ook, vrees dat ik een dozijn eieren nodig heb voor er daadwerkelijk eentje lukt. En chocola is toch echt lekkerder.

Eten jullie met Pasen een paasontbijt?

Ja, zie 1. Vind ik erbij horen, doet me denken aan vroeger.

Versier je het huis rondom Pasen (met geknutselde kuikentjes of paastakken bijvoorbeeld)

We gaan zelf niet knutselen, maar de spulletjes die ze van school meekrijgen, hangen we gewoon op natuurlijk. Zo komt het huis toch in de paassfeer. Paastakken vind ik heel leuk en ik moet ook ergens nog van die houten eitjes hebben, maar even geen idee meer waar. Dus denk niet dat die komende Pasen in huis staan.

Weet jij wat er met Pasen gebeurde volgens de Bijbel (niet stiekem eerst spieken!)?

Vorig jaar schreef ik hier nog een blog over, vooral omdat ik maar niet kon onthouden hoe het ook alweer zat met Pasen en Pinksteren, Witte Donderdag, Aswoensdag, Goede Vrijdag en wat carnaval daarmee te maken had. Je zou dus zeggen dat ik inmiddels expert ben. Helaas… Volgens mij ging Jezus dood met Pasen of werd hij begraven? Want 30 dagen later -als ik me niet vergis- ging hij naar de hemel. *Leest blog van vorig jaar*  Jammer! Ik geloof dat ik die blog toch nog maar eens moet doornemen.

Wat is volgens jou onmisbaar op of rondom Pasen?

Chocola! Maar goed, dat is niet per se gerelateerd aan dit feest. Dus beter gezegd, bij Pasen hoort voor mij echt dat ontbijtje met elkaar en dan met de eieren tegen elkaar tikken in de hoop dat jij de koning bent.

Wat is je beste paasherinnering?

Zelf bedacht, maar wat een vraag! Ik denk dat ik de beste herinneringen heb aan vroeger, dat we met het hele gezin ons paasontbijt aten en na afloop eieren mochten zoeken. En ik meen ook te herinneren dat ik ooit met mijn blote voeten in het gras liep en vervolgens in een chocolade-ei ging staan. Of het waar is? Niet per se leuk voor mij natuurlijk, maar geeft me wel een fijn nostalgisch gevoel.

Heb je een favoriet (kinder)boek met Pasen?

Ja onze ouders lazen vroeger altijd voor uit een boekje van Jacques Vriens: Drie ei is een paasei. Ik vind zijn boekjes over de feestdagen trouwens allemaal een aanrader, maar met Pasen springt dit exemplaar er dus weer uit.

[bol_product_links block_id=”bol_58c02a946ffba_selected-products” products=”9200000023066901″ name=”Drie ei is een paasei” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Ik wil graag Bianca van Fulltime Mama taggen voor de Het is bijna Pasen tag, Linda van Mamaliefde, Saskia van Saskia’s Wereld en Marijke van Mama’s met thee


De foto bij deze blog is afkomstig van Shutterstock. Deze blog bevat bovendien een affiliate link.

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

17 Replies to “Het is bijna Pasen tag | Weet jij waar het ook alweer allemaal om draait?

 1. Pingback: Het is bijna Pasen tag – Mama's met thee
 2. Wij gaan bijna altijd een weekendje weg met Pasen. Of spreken af met vrienden in plaats van familie. Lekker een lang weekend chillen, hopelijk met mooi weer en een barbecue die aan kan 🙂

 3. Wat een leuke tag! Mss neem ik hem wel van je over.
  En zo uit mijn hoofd werd Jezus op Goede Vrijdag gekruisigd en was op 2de Paasdag de wederopstanding. Hemelvaart ging hij naar de hemel en met Pinksteren vieren de Christenen de uitstorting van de Heilige Geest.

 4. Ik ben dol op Paastijd! Nu met kinderen is het alleen maar leuker. Ze geloven niet meer in de paashaas, maar ik ga vast en zeker eitjes verstoppen.
  Herkenbaar over het Bijbelse verhaal. Ik ben met de bijbel opgegroeid, maar ik kan het ook maar niet onthouden. De symboliek ervan daar hou ik het meest van. Hoe er in onszelf iets afsterft en tegelijk iets nieuws opbloeit. Elk jaar weer.

  1. Ja is zeker zo, als je kinderen hebt wordt het idd nog leuker.

   Dat zeg je mooi! Uiteindelijk is dat misschien het belangrijkste om te onthouden uit het hele Paasverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *