Herfstvakantie | De 7 leukste uittips voor deze week

Herfstvakantie: erop uit!

Ja zeker, de vakantie staat weer voor de deur en we hebben er zin in. Ik in elk geval wel! Maar negen volle dagen binnen zitten met drie kinderen, nee, daar zit ik niet direct om te springen. Dus tenzij die vrije week letterlijk in het water valt, gaan we hopelijk vooral lekker veel naar buiten. Alleen rest de vraag: waar gaan we heen in de herfstvakantie?

Wat doen in de herfstvakantie?

 1. Muiderslot

  Opa’s en oma’s krijgen deze herfstvakantie gratis entree, bovendien kun je een leuke speurtocht doen en geef je de kinderen een stukje vaderlandse geschiedenis mee. Voor het geld kun je het in elk geval niet laten!

 2. Familiebezoekjes

  Zoals iedere vakantie heb je zeeën van tijd om je familieleden te bezoeken. Wij gaan volgende week naar de opa en oma van de oudste, waar ook de kleintjes zich helemaal thuis voelen. Normaal is hier doordeweeks weinig tijd voor wegens dagelijkse verplichtingen, zoals school en werk. Voor mij is de vakantie het uitgelezen moment om weer even lekker te kunnen bijkletsen en zij kunnen samen spelen of bouwen met opa. Win-win!

 3. Naar het theater in de herfstvakantie

  In het Luxor Theater in Rotterdam kun je in de herfstvakantie naar Pinokkio (3+) op 15-16 oktober, Buurman en Buurman (3+) op 17-18 oktober en Fieperdepiep (2+) op 23 oktober. En laat onze peuter (en ok, ik ook!) hartstikke fan zijn van alles van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Dus daar gaan we heen. Na afloop zal ik een review schrijven. Daarnaast zal peuterlief samen met haar oma en mij naar het theater gaan voor de show van Brandweerman Sam. Ook hierover vertel ik na afloop hoe het was, op website4mama.

  Herfstvakantie

 4. Boswandeling maken

  Met wat gevonden schatten onderweg zijn we begonnen aan een herfsthoekje, maar daar kan natuurlijk nog meer bij. We gaan wandelen in het bos, blaadjes en dennenappels verzamelen en na afloop misschien wel een pannenkoek eten. Vind zelf dat het bos toch een beetje bij de herfstvakantie hoort, al maak ik ieder jaar het voornemen en zijn we nog steeds niet geweest… Toch lijkt het me heerlijk nostalgisch en rustgevend, kijk er nu al naar uit! Bovendien ook schitterend om de spanning op die gezichtjes te zien als we rondkijken of we ergens dieren kunnen ontdekken. Geweldig toch?

 5. Pretpark

  We gaan niet als gezin dit keer, maar de oudste gaat met een kinderfeestje naar de Efteling. Ze zit zich al weken te verheugen op Baron 1898 en ik ben heel erg benieuwd of ze er straks ook daadwerkelijk in durft! Zo niet, dan zijn daar gelukkig genoeg alternatieve achtbanen die minstens zo leuk zijn.

 6. Pukkemuk

  Ro neemt de kinderen een dagje mee naar Pukkemuk in Dongen. Je vindt hier een binnen- en buitenspeeltuin, Boerensprookjesbos en nog veel meer. Dagelijks geopend van 10.00-18.30 uur, kosten variëren voor de kinderen van € 6,00 tot € 9,50, afhankelijk van tijdstip en datum; volwassenen mogen voor € 6,00 naar binnen en krijgen hiervoor water/ranja en twee gratis consumpties (thee, koffie of fris).

 7. Thuisblijven

  Hoewel ik graag op pad wil, lijkt het me verstandig ook rustige dagen in te bouwen. Al is het maar om te voorkomen dat de kinderen na negen dagen vakantie alle kanten op stuiteren. Die dagen zullen we gaan knutselen, tv kijken of lekker saai boodschappen doen. Mooie afwisseling, dacht ik zo!

Hebben jullie al plannen gemaakt voor de herfstvakantie?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

6 Replies to “Herfstvakantie | De 7 leukste uittips voor deze week

  1. Fijn hoor, dat je die vrijheid nog hebt. Dan kun je inderdaad gaan wanneer je wil en (in het geval van pretparken en andere uitstapjes) zo de drukte een beetje ontlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge