De herfst van… mijzelf! Eindelijk een keer naar het bos

DE HERFST VAN… – Vandaag het allerlaatste deel van de herfstserie waarin bloggers vertellen over hun herfstbeleving en -plannen. Niet alleen omdat december gevoelsmatig toch meer bij de winter hoort, ondanks dat het merendeel van de maand toch echt herfst is, maar ook omdat deze serie eerlijk gezegd niet heel goed gelezen wordt. Ik schrijf liever iets dat jullie wel interessant vinden 😉 Daarom eindig ik vandaag dus met mijn eigen herfst!

1. Wie ben je en waar ben je online te vinden?

Waarschijnlijk lees je deze Herfst van… omdat je vaker op Lotus Writings komt, dus is voorstellen misschien wat overbodig. In het kort: ik ben Merel (33), moeder van drie dochters (June van 11, Rose van 3 en May van 2) en samen met Ro. Op Lotus Writings schrijf ik over ons gezinsleven, wat me fascineert en interesseert en je krijgt regelmatig updates over leuk speelgoed of toffe kledingtrends (ook voor mannen). Ik nodig je van harte uit om me ook te volgen op Facebook, Instagram en Pinterest. Twitter mag uiteraard ook, maar daar ben ik eigenlijk niet actief.

Annabos in Rockanje2. Wat zijn je plannen voor deze herfst?

Eigenlijk had ik maar één echt doel: naar het bos gaan. Dat is iets wat ik al jaren roep, maar wat er nooit van kwam. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat we dit jaar niet in een écht bos waren, meer een park, maar omdat het de naam ‘bos’ draagt keur ik hem goed. De kinderen vonden het heerlijk en renden uitgelaten tussen de bomen, zochten ijverig naar paddenstoelen en tekenden met een stokje tussen de bladeren. Voor herhaling vatbaar.

 

3. Welke feestdag(en) vind jij het leukst van de herfst? En hoe geef je daar invulling aan?

June kreeg onverwachts een berichtje van een vriendinnetje van vroeger of ze wilde meelopen met Halloween. Ze haalden een flinke buit binnen. En ondanks dat ik eigenlijk nooit zoveel met het feest had, vind ik het inmiddels steeds leuker worden. Vooral omdat het ook echt meer begint te leven. Maar topfavoriet is en blijft Sinterklaas! Ik vind het Sinterklaasjournaal geniaal in elkaar steken, vooral door de maatschappijkritische grapjes tussendoor. En de verschillende shows, zoals Ernst, Bobbie en de Rest – Een Spannende Verjaardag voor Sinterklaas laatst. Geweldig!

Annabos in Rockanje

4. Wat is de beste vakantiebestemming in de herfstmaanden?

We gaan niet echt op vakantie tegenwoordig, mede doordat we gewoon geen zin hebben om twee peuters op sleeptouw te nemen in de hitte. Maar ik hou van de zon, dus welke maand het ook is: de Canarische Eilanden (zoals Lanzarote een paar jaar terug) bezoek ik graag. Zeker wanneer de kleintjes groter zijn. Lijkt me heerlijk 🙂

5. Binnen- of buitenmens in de herfst?

Hoewel ik zo’n boswandeling lekker vind en de herfstspeurtocht van een paar jaar terug ook, zit ik toch het liefst binnen op de bank met een wollen deken tot aan mijn kin. Ik ben namelijk een gigantische koukleum. Bovendien staat de herfst voor mij gelijk aan films kijken, het huis lekker knus maken met kaarsjes en sloten thee drinken.

Annabos in Rockanje

6. Hoe vul jij de herfstvakantie het liefst in?

Om te voorkomen dat we elkaar na een paar dagen binnen zitten niet meer kunnen uitstaan, onderneem ik graag uitstapjes. Wandelen, naar de indoor speeltuin (hoewel die meestal veel te druk is in de vakantie), musea, een pretpark op die ene zonnige dag of het theater. Verder kijken we vaak een film en knutselen.

7. Waar moeten we deze maanden zeker naartoe?

Nu de herfst op zijn einde loopt, is deze tip een beetje mosterd naar de maaltijd. Ik zou zeggen: ga lekker nog een keer het bos in, zeker nu de bladeren nog prachtige kleuren hebben en het af en toe best lekker is buiten.

Annabos in Rockanje

8. Wat is je beste herfstherinnering?

Toch wel dat mijn moeder altijd de tijd nam om lekker met ons te knutselen en we met zijn allen naar het bos gingen, vaak met mijn oma erbij. Ik vond het heerlijk. Zij kletsten met elkaar en wij zochten naar spulletjes voor de herfsttafel thuis.

9. Wat is volgens jou de beste manier om lekker op te warmen?

Warme chocolademelk met een dikke dot slagroom. Niet dat die slagroom iets voor je lichaamstemperatuur doet, maar het is wel lekker 😉

Annabos in Rockanje

10. Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?

Knutselen of film kijken. Vind het echt heel leuk om te zien hoe Rose en May zich ontwikkelen en dat ze ook steeds meer zelfstandig kunnen. Dus we halen steeds vaker de klei tevoorschijn of gaan lekker kleuren met zijn allen.

11. Als ik zeg herfst, dan zeg jij?

Knus binnen zitten 🙂

Wat vind jij leuk aan de herfst?

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

One thought on “De herfst van… mijzelf! Eindelijk een keer naar het bos

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten