Home » Shoppen » Spelen » 9 redenen waarom ik een hekel heb aan slijm

9 redenen waarom ik een hekel heb aan slijm

Ondanks dat ik regelmatig bezoekers verwelkom op mijn blog over slijm, heb ik een hekel aan het plakkerige goedje en baal ik ervan dat onze dochters zo graag (DIY) slijm maken. Waarom?

Slijm maken

Ironisch genoeg werd mijn recept voor slijm één van de best gelezen artikelen op De Mamagids ooit. Maar ik heb er eigenlijk een grondige hekel aan. Dan wilde ik mijn lenzen inzetten en bleek mijn vloeistof op, vervolgens kwamen we weer een vergeten potje tegen achter het bed of moest ik naar die vieze troep kijken… Nou ja ik kan wel 9 redenen verzinnen. En dat doe ik dus ook vandaag!

Waarom ik een hekel heb aan slijm?

De structuur

Is persoonlijk, maar ik ‘ga er niet goed op’ – zoals ze dat tegenwoordig vaak zeggen. Slijm heeft een bepaalde slijmerige structuur (ja, echt!) en daar kan ik slecht tegen.

Slijm met glitter

Niet te doen! De glitters geven natuurlijk af dus binnen de kortste keren zit je zelf onder de troep. En je kind. En het huis…

Glam Goo Deluxe Pack review
Met glitters

Juf Jannie

Laat even voorop staan: ik heb helemaal niks tegen Juf Jannie. Ik bewonder haar omdat ze zo’n goed lopend YouTube kanaal heeft vol slijm.

Máár! Dat betekent dus ook dat ik regelmatig Juf Jannie door de huiskamer hoorde schallen met haar zalvende stem en de manier waarop ze slijm tussen haar vingers liet gaan met een bijbehorend plakkerig geluid (ja, ik heb misofonie). En wat te denken van hoe alles even leuk zou zijn? Echt, voorlopig zijn we even uit de slijmfase en wat mij betreft mag die hier thuis eeuwig duren.

Vergeten potjes slijm achter het bed

Gelukkig bleken we niet de enige ouders die af en toe vergeten potjes slijm tevoorschijn toverden van achter het bed of uit de vensterbank. Pakte ik het ene af, dan maakte ze wel weer nieuwe. Het hield niet op! Niet vanzelf althans. En ondanks dat ik van mezelf rommelig ben, kreeg ik al snel een mentale allergie voor slijm. Zodra ik een potje of zakje tegenkwam, ging het weg #sorrynotsorry

Het blijft zo plakken

Ik maakte het zelf ook een paar keer, bijvoorbeeld toen ik Glam Goo moest testen en de Poopsie Slime Surprise Unicorn. Wat me opviel was dat het slijm echt overal aan bleef plakken en dat ik het nauwelijks van mijn vingers kreeg.

Je hebt er niks aan

Want even eerlijk: tenzij je hele dagen met die plakkerige troep zit te kneden, kan je er niets meer mee. Zeker niet wanneer je kant-en-klaar pakketten koopt, zoals Poopsie Slime Surprise. Dat is even leuk, tot het uitdroogt en je er niets meer mee kan. Waardeloos dus!

Misgrijpen als je je lenzen wil inzetten

Heb ik echt een keer gehad. Ik zocht mijn fles lenzenvloeistof en die bleek tot de laatste druppel in een gifgroene substantie te zijn beland. Niet oké.

Onze dochters houden meer van het maakproces dan het eindresultaat

Ik weet niet hoe dat bij jullie is? Maar hier vinden ze het dus vooral leuk om lekker bezig te zijn en iets te maken, dan daadwerkelijk te genieten van hun eigen creatie. Dat leidt, als je niet uitkijkt, tot bakken vol slijm waar niemand iets mee kan. En een overspannen moeder die uithuilt in een hoekje 😉

Slijm in je haar is als kauwgom

Onhandigheid, pesten, experimenteren… Wat ook de reden is: slijm in je haar is echt een verschrikking! Je krijgt het er niet uit, net als kauwgom vroeger. De enige remedie schijnt een lik pindakaas te zijn of lekker laten weken in de cola, maar je wil het gewoon niet. Nooit.

Wat vind jij van de slijmrage die maar niet lijkt te stoppen?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

4 gedachten over “9 redenen waarom ik een hekel heb aan slijm

  1. Houd moet, het stopt echt ooit een keer! En als ze zo van het maken houden: lekker broodjes laten bakken. Ook slijmerig en plakkerig bij het kneden, maar na het bakken, kun je het opeten en kom je het (hopelijk) niet maanden later onder een bed tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten