Home » Huis en tuin » Huishouden » Hebben! | Van de Samsung S9 word je vanzelf ‘team Samsung’

Hebben! | Van de Samsung S9 word je vanzelf ‘team Samsung’

Sinds kort is de nieuwste Samsung verkrijgbaar. En hoewel ik eigenlijk heel lang tot het nogal kleine team Sony behoorde, ben ik sinds een paar maanden om. Ik wil nooit meer anders dan Android en eerlijk gezegd maakt de S9 me wel heel erg hebberig! 

Telefoon gecrasht

Een van mijn grootste nachtmerries op telefoongebied was dat hij gestolen zou worden. Eigenlijk vooral omdat ik daarmee alle foto’s kwijt zou zijn – ik ben namelijk niet zo regelmatig met het overzetten van bestanden op mijn computer. Dat hij zou kunnen crashen, een ruim halfjaar na aanschaf, had ik niet voor mogelijk gehouden. Maar het is gebeurd. Hij viel anderhalf jaar terug op de badkamervloer. En toen ik midden in de nacht even wilde kijken hoe laat het was, zag ik alleen nog verticale streepjes over het scherm lopen. Tot zover onze innige band…

Onvrede over mijn telefoon

Eigenlijk ging het al mis toen ik mijn nieuwe telefoon (Sony Xperia) aanschafte. Hij maakte (overdag) schitterende foto’s voor een smartphone met zijn 20 MP camera. Maar verder ergerde ik me vooral. Een batterij die dagelijks (soms twee keer) opnieuw geladen moest worden bijvoorbeeld, terwijl geadverteerd werd met een lange levensduur. De X, die ik daarvoor had, functioneerde beter. Daarnaast had hij een beperkt geheugen: ik downloadde een paar apps en dat bleek al snel te veel. Ik baalde dus van mijn aankoop, maar dat hij zou crashen was ook weer niet mijn bedoeling.

Heimwee naar Nokia

Weet je nog? Die goede oude Nokia kon je laten stuiteren van vijftien verdiepingen hoog en hij bleef nog intact. Dan wilde je een nieuwe telefoon, maar je ouders vonden het niet goed omdat je huidige exemplaar nog prima volstond. De batterij bleef een paar dagen werken, je had je dagelijkse vertier in de vorm van Snake en een scherm dat niet zomaar barstte. Niet om nu de vrij beperkte mobieltjes van vroeger te verheerlijken, ik wil vooral aantonen dat ze gewoon fatsoenlijk werkten. Die Nokia had de badkamervloer echt wel overleefd. Zonder hoesje.

Een iPhone ter vervanging

Alle telefoons die we in huis hadden, bleken een grotere simkaart nodig te hebben. En eerlijk gezegd had ik die dag geen tijd om nog even langs een winkel te gaan voor zo’n plastic kaartenhoudertje. De enige oplossing was de oude iPhone van mijn moeder. Maar hoewel ik tijdens het werken op mijn iMac fervent ‘Once you go Mac, you never go back‘ tot mijn levensmotto had verheven, ging dat niet op voor die telefoon. Ik kan er maar niet aan wennen. Hoewel hij veel ruimte heeft om apps op te slaan, vind ik het vervelend dat je geen suggesties in beeld krijgt tijdens het tikken. Ook werken mijn favoriete apps van Android niet op iOS, zoals de opnamefunctie voor mijn werk.

Een nieuwe telefoon

Ik kon er niet onderuit: ik moest mijn oude toestel laten maken of gewoon een nieuwe aanschaffen. Ik koos voor dat laatste en ging voor het eerst in mijn leven over op Samsung. Weliswaar een iets ouder model (de A5 uit 2017), maar wat heerlijk. Mooie foto’s, je kan lekker veel apps downloaden, helder beeldscherm en ik kan mijn telefoongesprekken weer gewoon opnemen. Ze zeggen weleens dat je team Apple of team Samsung bent. Wat mij betreft, mag het nu wel duidelijk zijn: team Samsung, zonder twijfel.

Samsung S9

Was ik eigenlijk net heel enthousiast over de Samsung S8, is er alweer een nieuwe variant: de Samsung S9. Ik word hier heeeeel hebberig van! Wat dacht je van:

 • Super Slow-mo video (volgens mij ben je daar uren mee zoet, weet zeker dat June dat ook geweldig vindt met haar acrobatische kunsten!)
 • Dubbele diafragmalens (en nu was de Samsung al heel fijn om te gebruiken voor mooie foto’s, zelfs als het donker is, maar nu dus nog beter)
 • AR Emoji’s
 • Verkrijgbaar in paars – dé kleur van 2018
https://www.youtube.com/watch?time_continue=57&v=khjrMC6G7VY

En ik heb mazzel: mijn T-Mobile abonnement is over een paar maanden afgelopen. Ik geloof dat ik dus al weet welke telefoon er op mijn verlanglijstje staat!

Wat vind jij van de Samsung S9? En ben jij ook lid van team Samsung?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding – Nemanja Zotovic, Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

7 gedachten over “Hebben! | Van de Samsung S9 word je vanzelf ‘team Samsung’

 1. Ik heb voor mijn werk een Samsung Galaxy , maar ik blijf toch verknocht aan mijn iPhone 😉 Ik kan juist dus helemaal niet wennen aan de Samsung

 2. Ik ben wel van team Samsung (als enige hier in huis), maar loop vreselijk achter. Mijn S5 doet het nog prima, alleen de lens van de camera is iets beschadigd. Maar ik heb ‘m inmiddels alweer zo lang, dat ik het geld voor een abonnement er al lang en breed uit heb, dus wie weet verwen ik mezelf binnenkort op een nieuwe.

 3. Dus jij werkt met een mac maar toch de samsung ernaast?
  En dat werkt prima qua foto’s overzetten van je telefoon naar je computer?
  Dat is namelijk waarom ik een iphone heb, ik was namelijk heel lang team samsung..

 4. Jaaaaa, team Samsung hier! En hij is fijn de S9+. Moet er wel nog even aan wennen, heb m nu 3 dagen. Nog lang niet alle nieuwigheden uitgeprobeerd, maar heel blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten