De zomer van… Haydée (Work in Heels) over ambitie, roadtrippen en de Gentse Feesten

In ‘de zomer van…’ vertelt een blogger hoe hij of zij deze zomer gaat invullen. Vandaag vertelt Haydée van Work in Heels over haar doctoraat en wetenschappelijke congressen, maar ook over de roadtrip die ze een paar jaar terug maakte en waarom we zeker naar de Gentse Feesten moeten gaan!

De zomer van… Haydée! 

1. Wie ben je en waar ben je online te vinden?

Mijn naam is Haydée De Loof, en ik ben doctoraatsonderzoeker en bezielster van Work in Heels (http://www.workinheels.be/). Work in Heels is een carrièreblog voor ambitieuze vrouwen. Ik probeer er vanuit mijn werkervaring en studies psychologie vrouwen te ondersteunen die het beste uit hun leven en werk willen halen.

In de categorie ‘Women Empowerment’ snijd ik typische thema’s aan waar vrouwen mee te maken krijgen in de werkcontext. Thema’s over carrièremanagement en persoonlijk leiderschap vind je onder ‘Personal Leadership’, en ten slotte is er ook plaats voor luchtige inhoud onder ‘Work hard Play hard’. De lezers van Work in Heels zijn immers vaak modebewuste vrouwen, die mijn passie voor mooie schoenen delen. De naam ‘Work in Heels’ is dubbel: het refereert naar ‘vrouwen op de werkvloer’, maar kan ook letterlijk geïnterpreteerd worden omdat ik geregeld een artikeltje post over mooie schoenen, en hoe we die comfortabel kunnen dragen.

Work in heels online

Blog
Facebook
Instagram
Twitter: @haydeedeloof
Pinterest: @workinheels_be

2. Hoe breng jij deze zomer door?

Deze zomer zal ik vooral werken aan mijn doctoraat. Ik ga de laatste fase van mijn doctoraat in, en daar hoort veel schrijven bij. Alle onderzoeken die ik de afgelopen jaren heb uitgevoerd, moeten nu verder worden geanalyseerd en neergeschreven worden in wetenschappelijke papers. Ik neem wel vakantie hoor! Maar dat doe ik na de zomer, want dit past beter in mijn planning en is bovendien nog eens goedkoper ook. Deze zomer zal ik wel een paar keer in het buitenland zitten voor mijn werk, want de meeste wetenschappelijke congressen vallen in deze periode. Ook al ben je dan wel aan het werk, door de andere omgeving heb je toch een beetje een vakantiegevoel

3. Beschrijf je favoriete zomerdag

Op mijn favoriete zomerdag is het warm, en heerlijk vertoeven in de schaduw. Het liefst start ik mijn dag dan buiten met een ontbijt. Daarna vind ik het leuk om een uitstapje te doen. Dit kan het park zijn, flanneren door de stad, of familie bezoeken. Op mijn ideale zomerdag is er ook tijd om lekker te luieren op mijn terras. Ongestoord een boek lezen, een ijsje en aardbeien eten, en helemaal niets moeten, zijn de ingrediënten van een ontspannen dag. ’s Avonds houd ik ervan om (opnieuw) buiten te eten. Thuis is leuk, maar bediend worden met lekker eten op restaurant is natuurlijk helemaal fantastisch. Een ideale zomerdag eindig ik met een goed gesprek met mijn geliefde in de laatste warmte onder het genot van een drankje.

Genieten van een drankje

4. Wat is volgens jou de beste vakantiebestemming?

Een echte zomerse bestemming is Florida. In de nazomer van 2015 heb ik er samen met mijn man een auto gehuurd, en hebben we een roadtrip gemaakt door deze zonnige staat. Alles wat een vakantiegevoel kan oproepen is er aanwezig. Je hebt er mooie steden (zoals Miami), spectaculaire attracties (zoals het Kennedy Space Center), entertainment (de vele pretparken in Orlando), maar ook prachtige natuurreservaten en pareltjes van stranden. Je kan er alligators spotten in de Everglades, en wegdromen bij een romantische zonsondergang. De zonsondergang bij een rustig stukje strand niet ver van Bonita Springs zal me altijd bijblijven. Beeld je in dat je in een warme zee zwemt, er pelikanen overvliegen, en je achteraf op het strand uitrust en kijkt naar de zon die als een vuurrode bol in de zee zakt. Ja, zo idyllisch kan het zijn.

De zonsondergang nabij Bonita Springs

5. Welke zonnebrandcrème gebruik je?

Garnier Ambre Solaire

6. Waar zit het beste strand?

De Belgische kust kan behoorlijk druk zijn als het mooi weer is. Wil je de grote drommen toeristen ontlopen, ga dan op zoek naar een stuk strand tussen Oostende en Bredene, ter hoogte van het Fort Napoleon. Het strand ligt er verscholen achter de duinen. Als je wilt zwemmen, kan je beter een ander stukje strand opzoeken, want hier staan er geen redders.

7. Wat is volgens jou de beste manier om af te koelen?

Een schaduwrijke plek opzoeken en een ijsje eten is alvast de leukste. Dit is dus mijn favoriete manier.

8. Hou je vakantie van het bloggen of loopt dat de hele zomer door?

Work in Heels gaat ook in de zomer gewoon door. Het is een carrièreblog, en veel mensen werken nog een groot deel van de zomer. Daarnaast verschijnen er ook ontspannende artikelen, dus zelfs als je in vakantiestemming bent kan je mijn blog prima volgen.

9. Waar moeten we deze zomer zeker naartoe?

Als je Gent in zijn meest levendige vorm wilt zien, raad ik de Gentse Feesten aan. Dit jaar gaan ze door van 14 tot en met 23 juli. De hele Gentse binnenstad wordt dan omgetoverd tot één groot feest. Je kan er gratis talloze optredens bijwonen, straattheater zien, en dansen tot in de kleine uurtjes. De Gentse Feesten bieden een gevarieerd programma aan, dus je vindt er zeker iets naar je gading. Houd wel rekening met veel volk!

10. Wat is je allerbeste herinnering aan de zomer?

Een mooie herinnering is het vakantiewerk dat ik tijdens mijn studies met mijn beste vriendin deed. Met een animatieteam verzorgden we elke dag in een andere Belgische kuststad de promotie van een koekjesmerk. We gingen vaak met de kusttram, en maakten er de meest hilarische situaties mee. Met een vriendin in een vakantiesfeer in een vrolijke en vaak zonnige omgeving werken, is één van de leukste manieren om een centje bij te verdienen als student.

11. Als ik zeg zomer, zeg jij?

Palmbomen

Wat is jouw favoriete strand? En kende jij Work in Heels al?

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

One thought on “De zomer van… Haydée (Work in Heels) over ambitie, roadtrippen en de Gentse Feesten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten