happy tag

Happy Tag | Over tortellini, muziek uit de 90s en een dikke klodder Nivea

happy tag

In de Happy tag draait het allemaal om dat fijne, gelukzalige gevoel. Een blog waar je blij van wordt dus. Zo vertel ik vandaag welke drie dingen me intens gelukkig maken en welke muziek ik het liefst draai om weer happy te worden. Wat is jouw favoriete liedje? 

Happy Tag

Het is zomer en alleen het zonnetje is al een reden om ontzettend vrolijk van te worden. Daarom is deze Happy Tag ook zo toepasselijk. Alleen maar vrolijke dingen. De blog zelf kwam ik tegen bij Leonie (Mijn kind kan de was doen). Hij is bedacht door Linda (Mamaliefde).

Happy Tag Q&A

Van welk eten word je blij?

Pasta! Maakt niet zo uit in welke vorm. Ik ben echt dol op ravioli en tortellini, maar helaas de rest van het gezin niet. Gelukkig bestaan Happy Italy en Vapiano waar ik dan toch nog aan mijn trekken kan komen. Daarnaast hou ik echt van kindereten: patat, pannenkoeken, poffertjes, pizza… Kan het niet mooier maken dan het is. En chocola natuurlijk, heel veel chocola!

Welke films maken je gelukkig?

Romantische comedies, liefst Brits à la Bridget Jones. Echt hilarisch is I give it a year, waarin Nat en Josh wel gaan trouwen maar misschien niet heel erg bij elkaar passen. Verder moet je het zelf maar zien, ik heb echt af en toe gehuild van het lachen.

Van welke muzieknummers word je blij?

Heel uiteenlopend. Ik draaide vroeger graag Elton John met I’m still standing, terwijl dat niet direct mijn lievelingsgenre is. Maar de tekst vond ik altijd zo fijn, het gaf me een gevoel van kracht in een periode die best moeilijk was. En nog steeds maakt het liedje me blij. Daarnaast hou ik van muziek uit de jaren ’90 en ’00 omdat er zoveel goede herinneringen aan zitten. Vooral liedjes die niet perse vaak worden op zulke feesten, maar ik zelf graag luisterde. Bijvoorbeeld TLC, Eternal, TQ, Ray J, Brandy & Monica, Tupac, Montel Jordan, B2K, 112… (Laatste toevoeging: tot grote schande van mijn ouders ben ik dol op Abba!)

Welke kledingstukken maken jou erg happy?

Dingen die comfortabel zitten. Ik hou van laagjes, omdat je daarmee met het wisselvallige Nederlandse klimaat altijd goed zit. Vestjes in verschillende kleuren, veel hemdjes… Een goede spijkerbroek en pumps erbij, dan zit je bij bijna elke gelegenheid wel goed. En op zondag mijn joggingbroek, hoewel de oudste dat behoorlijk gênant vindt inmiddels; ik doe namelijk ook zo de deur open inclusief mijn gelegenheidsknot.

Wat is jouw gelukkigste herinnering?

Ik denk niet dat ik echt één gelukkigste herinnering heb. Van zoveel dingen word ik blij. Als ik bijvoorbeeld terugdenk aan weekenden bij mijn oma (en opa natuurlijk), met wie ik gelukkig een groot deel van mijn leven heb mogen doorbrengen, het knutselen of koken en bakken met mijn moeder, urenlang praten met mijn vader, leuke dagjes weg met mijn andere opa en oma (en overgrootouders)… Of vriendinnetjes van vroeger en de avonturen die we beleefden. Als het over de laatste tien jaar gaat, dan zijn er verschillende momenten met de kinderen en Ro. Nee ik kan echt niet kiezen, dus dat doe ik ook maar niet.

Van welke beautyproducten word jij blij?

Heel eerlijk? Ik gebruik nauwelijks iets. Als ik er erg in heb smeer ik mijn gezicht in met Nivea crème in de hoop enigszins doorkomende rimpels weer de kop in te drukken en als mijn huid daarna babyzacht is, kan ik daar wel heel blij van worden. Mijn nagels lak ik soms en eens in de zoveel tijd gebruik ik een maskertje.

Wat doe je op dagen als je down bent om je weer happy te voelen?

Soms laat ik het ook even zo, is niet heel erg volgens mij je af en toe rot te voelen. Verdriet hebben mag ook. Maar als ik mezelf weer wil oppeppen dan zet ik de muziek keihard aan en dans/zing ik mee (gordijnen dicht!), werkt meestal heel goed. Bovendien helpt het om stil te staan bij wat je wel hebt en hoe mooi de kleine dingen zijn.

Noem drie willekeurige dingen die jou ontzettend blij maken

  1. Ro en de kinderen, mijn familie en goede vrienden
  2. Schrijven en lezen
  3. Film kijken of een goede (humoristische) serie

Neem je de happy tag over? Vermeld dan wel even mamaliefde.nl en laat een linkje achter in de comments 🙂

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *