Handige tips om de juiste keukenkraan te kiezen *

Welke keukenkraan kies je?

Het klinkt simpel: even een keukenkraan kopen. De waarheid is echter allesbehalve simpel. Want wat is de keuze enorm! Hoe weet je nu welke keukenkraan voor jou het beste werkt? Een keukenkraan bestellen kan online, uiteraard, maar ook in een showroom kan je deze kranen bewonderen. Bij beide opties een gouden tip: ga niet voor de eerste de beste kraan, maar bekijk eens wat er zoal te koop is. Alleen dan weet je wat er echt bij jou én jouw keuken past.

Hoe kies je de beste keukenkraan?

Wat verwacht je van de keukenkraan?

Het handigst is een lijstje maken waar de kraan aan moet voldoen. Klinkt misschien wat overdreven, maar bedenk eens wat je allemaal in de keuken doet waar je water voor nodig hebt. Vul je er bijvoorbeeld ook emmers met water? Dan is het handig om een kraan te kiezen met een hoge uitloop of zelfs een handdouche kan een optie zijn voor dit soort zaken. Kies je voor een keukenmengkraan die hoog of laag is, ga je voor een éénhendelbediening of gewoon voor de warm- en koudwaterknoppen? Wil je een kokend waterkraan, een kraan met filterfunctie of… keuze genoeg, waarbij jouw gebruikerswensen als eerste leidraad dienst doen.

Welke keukenstijl?

De volgende stap is uiteraard welke keukenstijl je hebt. Bij een strakke keuken zou je kunnen kiezen voor de meer hoekige kranen of voor de mengkraan die wel wat wegheeft van een bad mengkraan. Gewoon een recht, horizontaal model dus, gemonteerd aan de muur. Dit is echter weer veel minder geschikt voor een landelijke keuken. Daar staan juist de gebogen modellen mooier en zeker als je het combineert met een koudwaterknop en een warmwaterknop. Er zijn zelfs retro modellen te koop!

Chroom of een andere kleur?

Denk je bij een keukenkraan (en iedere andere kraan) meteen aan chroom? Aan een zilverkleurige look dus? Dan heb je het mis. Ook in kranen heb je de keuze uit kleuren. Hoewel chroomkleurig wel de overhand heeft. Maar wat dacht je van een mat zwarte? Prachtig in een modern interieur. Of een rode, een messing, een koperen of zelfs roze gouden kleur? De keuze is enorm en jouw keuken kan er een hele mooie extra dimensie door krijgen!

Hoe zou jij de stijl van je keuken omschrijven? Ga je liever voor landelijk, bohemian of juist industrieel?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Switlana Sonyashna – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *