Hamax Caress

Hamax Caress: 5 redenen waarom dit fietszitje een musthave is!

Voor Mamaliefde mocht ik de Hamax Caress testen: een stevige fietsstoel voor achterop de fiets, geschikt voor kinderen van 9-22 kilo. Behalve de review die je binnenkort op haar website kan lezen, schreef ik hier een blog met onder andere waarom fietsen zo leuk is én 5 redenen waarom dit fietszitje een echte musthave is.

Hoera voor de lente!

Op wat hooikoorts na geniet ik van alle seizoenen nog wel het meest van de lente. Kleine eendjes die in colonne achter hun moeder aanzwemmen, mini zwaantjes verscholen tussen mama’s veilige vleugels, lammetjes die nog wat wankel in de wei staan en alle lijken bomen versierd met prachtige bloesem. What’s not to love?

Hamax Caress
Met dit mechanisme kan je de stoel in zit of ligstand zetten

Waarom ik dol ben op fietsen

Ik ben misschien niet de associatie die je maakt wanneer je denkt aan sportiviteit. Toch ben ik oprecht dol op fietsen en zeker in de lente. Er is dan ook zoveel te zien overal! En ik zie de kinderen genieten van alles dat we tegenkomen. Toen ik voor Mamaliefde.nl het Hamax Carress fietszitje mocht testen, was ik dan ook heel erg blij. Je vindt op haar website trouwens binnenkort een uitgebreide review als je nog veel meer wil weten over deze fietsstoel voor kinderen van 9-22 kilo.

Het lot?

Bijzonder hoe dingen soms op je pad komen: een paar weken daarvoor zuchtte ik nog tegen Ro dat we nu écht een fiets moesten aanschaffen. En een fatsoenlijk zitje voor May, omdat zij niet heel lang meer in de voorkant zal passen. Qua gewicht redt ze het nog (tengere bouw), maar in lengte niet natuurlijk. Niet veel later las ik het aanbod van het Hamax Carress fietszitje en toevallig schafte mijn zusje een nieuwe fiets aan, waardoor we haar oude konden overnemen. Stukken mooier dan de tweedehands die ik in gedachten had. Zo fijn!

Waarom fietsen met kinderen zo heerlijk is

  1. De vrijheid die je hebt onderweg! Wanneer je met de auto gaat rondrijden, kom je vaak op schitterende plekken – in elk geval, waar wij wonen. Ik zie zoveel dat ik dan op de foto zou willen zetten, om maar iets te noemen, maar je kunt moeilijk zomaar stoppen. Met de fiets gaat dat wel. Je rijdt een stukje, stopt wanneer jij of de kinderen daar zin in hebben. Ze mogen onderweg een paardje aaien, zwaaien naar de koeien en een bloemetje plukken.
  2. Je bent sportief bezig. In mijn geval geen overbodige luxe. Als blogger/freelancer doe je veel zittend werk en zo’n ritje op de fiets is goed voor alles: conditie én vetverbranding.
  3. Je kan vrijwel overal komen. Je hoeft geen parkeerplek te zoeken en kan via verschillende paadjes tussendoor makkelijk naar de speeltuin gaan.
  4. Dit voordeel is voor mij persoonlijk een hele belangrijke: fietsen gaat sneller dan wandelen. Geen gedoe, gewoon lekker snel recht op je doel af!

Waarom een goed fietszitje daarbij een must is

Sowieso is het handig als je de zekerheid hebt dat je kind goed zit vastgesnoerd, laat dat voorop staan. Maar er zijn meer redenen om te investeren in een goede stoel.

Laat voorop staan dat ik als geen ander weet dat het soms niet mogelijk is. Als je minder te besteden hebt, is het een goede om eens op Marktplaats te kijken naar een tweedehands stoeltje uit het duurdere segment. Wie weet vind je wel iets moois voor een klein prijsje!

  1. Als je kindje comfortabel zit, kan je langer doorfietsen. Geen vragen of je er al bijna bent of commentaar dat het zo hobbelig is. Logisch, jij zou toch ook lekker willen zitten?
  2. Niet iedereen vindt dit even belangrijk, maar het design van de Hamax Caress vind ik persoonlijk mooi. Niet te veel poespas.
  3. Behalve comfort is stevigheid zeker een belangrijk criterium. In tegenstelling tot de meeste andere fietsstoelen die ik heb gezien, is de Hamax Caress echt heel stevig. Je ziet en voelt het.
  4. Dit stoeltje ademt veiligheid uit. Een echt ongeluk kan je er niet mee voorkomen, maar het geeft wel een heel prettig gevoel als je weet dat je kindje goed zit. Zeker dankzij de handige sluiting.
  5. Deze fietsstoel zit niet alleen lekker door de zachte zitting, maar is ook voorzien van een veersysteem. Hard bonken als je van de stoeprand op de weg komt, is er niet meer bij.

Hamax

Hamax Caress fietszitje

De Hamax Caress en Hamax Observer zijn in 2016 als best getest door de Consumentenbond. Doorslaggevend waren de reflectoren aan de achterzijde en het comfort. De Hamax Caress kost € 159,95, is geschikt voor kinderen van 9-22 kilo en kan je in een ligstand zetten (20 graden naar achter). Dankzij de schouderkussentjes wordt je kindje extra comfortabel vervoerd. Dus ja, het stoeltje is prijzig, maar je krijgt er heel veel voor terug. Hamax biedt ook (achter) fietsstoeltje Zenith aan voor € 89,95. Deze heeft hetzelfde design als de Caress, maar is iets eenvoudiger.

Over Hamax

Sinds 1958 timmert het Noorse bedrijf Hamax aan de weg als innovatieve pionier op gebied van kinderzitjes, fietskarren en sleeën. Het eerste fietszitje dateert van 1981. Veiligheid, design en functionaliteit staan al jaren voorop. Leuk weetje: het hoofdkantoor zit dan wel in Noorwegen, de ontwikkelingsafdeling in Nederland.

Kende jij het merk Hamax al? En wat vind jij van de Hamax Caress?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

8 Replies to “Hamax Caress: 5 redenen waarom dit fietszitje een musthave is!

  1. Dat Hamax Caress fietszitje lijkt het ideale geschenk voor iemand cadeau te doen met enkele vrienden voor een koppel met een jong kindje. Bedankt voor de review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge