Hamamdoek (Happy Towels): musthave voor deze zomer

hamamdoek happy towels

Happy Towels laat prachtige, zachte hamamdoeken produceren in Turkije. Fairtrade én met oog voor het goede doel. Ik mocht een hamamdoek proberen en ben zo enthousiast! Lees maar snel waarom.

Review Hamamdoek van Happy Towels

Hamamdoek tijdens mijn vakantie in Turkije

In 2002 ging ik met een stel vriendinnen op vakantie naar Marmaris, de meesten twee weken en vriendin A. en ik samen één week. Het werden zeven dagen van extremen: van wakker blijven na het uitgaan tot de eerste liederen uit de moskee over de Turkse kustplaats voerden tot een levensgevaarlijke jeepsafari en onze onvergetelijke middag aan een formica tafeltje… En natuurlijk ontbrak een tripje naar de hamam ook niet aan onze vakantie.

Vooraf hoorden we allerlei wilde verhalen, maar in de praktijk ontspande ik heerlijk. We kwamen als herboren terug. Ik heb zulke fijne herinneringen aan die avond, dat ik nog altijd een keer terug wil naar die hamam.

Hamamdoek van Happy Towels

Jammer voor mij: voorlopig staat er even geen buitenlandse reis op de planning. Maar toch heb ik geluk: als je het meisje niet naar de hamam kan brengen, dan breng je de hamam toch naar het meisje? 😉 Happy Towels maakt het mogelijk. Met hun hamamdoeken van biologisch katoen en bamboe ervaar je weer even dat fijne gevoel. Eigenlijk nog beter, want de toevoeging van bamboevezels zorgt voor een heerlijk zachte doek.

De Hamamdoek en mijn ervaring

Toen de doek binnenkwam met de post móest ik de stof even voelen. En wat is hij heerlijk zacht! Ook de lengte vind ik heel fijn. Je kan hem een paar keer om je heen slaan, zo groot is hij. Na het douchen voelde ik me weer even alsof ik in die hamam stond van vijftien jaar terug.

Wel voelde ik de kou door de stof komen. Dat is heerlijk in de zomer als je lichaam graag wil afkoelen, maar kan me voorstellen dat het ‘s winters misschien iets te veel van het goede is 😉

Ik kijk in elk geval uit naar komende zomer en onze dagen op het strand, waarbij ik kan genieten van een doek die groot genoeg is voor mezelf en waarschijnlijk drie kinderen (aangezien die er sowieso wel bij komen liggen)

Baba beni okula gönder

In Turkije is het veel minder gebruikelijk dan hier dat meisjes hun middelbare school afmaken. Vaak stoppen ze op jonge leeftijd en gaan hun moeders helpen in de keuken of meehelpen op het platteland. Voor de armste meisjes is er ‘Papa laat me naar school gaan’. Jaarlijks geven zijn studiebeurzen aan jonge meisjes met grote potentie om hen de kans te geven op een onafhankelijk bestaan. Er zijn strenge voorwaarden aan verbonden. Maar als het slaagt, dan is dat ontroerend mooi!

Sorry voor de spam, maar het doel raakt me. En nu ik toch bezig ben, lees dan vooral hier ook: ‘Hoe goed is ons goede doel nu eigenlijk?’

Happy Towels

 1. Ik hou van bedrijven met een verhaal. En dat heeft Happy Towels! Van liefde naar een complete serie doeken om je mee af te drogen, in te wikkelen of om op te liggen. Hoe bijzonder is dat? De hamamdoeken zijn fairtrade gemaakt, lekker lang én van elke verkochte doek gaat dus zo’n twee euro naar het goede doel. Bovendien vind ik de website heel prettig. De veelgestelde vragen zijn geschreven met een menselijke knipoog in plaats van droog en zakelijk.

Ben jij ook zo dol op hamamdoeken? En kende je Happy Towels al?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

26 thoughts on “Hamamdoek (Happy Towels): musthave voor deze zomer

  1. Ja dat vind ik ook heel mooi aan het doel dat Happy Towels steunt. Ik weet dat het eerder uitzondering dan regel is dat meisjes in het Westen naar school mogen en redelijk gelijkwaardige kansen hebben aan jongens, maar dat zou natuurlijk overal normaal moeten zijn.

 1. Een Hamamdoek staat nog op mijn verlanglijstje. Ik zie ze regelmatig voorbij komen en elke keer denk ik, die wil ik ook. Er een winnen zou dan ook zeker te gek zijn! Aquablauw is mijn kleur.

 2. Wat een prachtige hamamdoeken, ideaal voor op vakantie of in de sauna!
  de kleur azuurblauw vind ik het allermooist.

 3. ik hoor veel goede verhalen over hammamdoeken, maar heb er nog nooit een gebruikt, toch maar eens doen, want ik ben enthousiast geraakt door je artikel!

 4. Elke jonge mama verdient een stukje comfort en een knuffel! De zachte kwaliteit van deze Hammam doek biedt de steun, die we soms allemaal even nodig hebben. Zo komen we net wat gezelliger de dag door. En niet alleen mama maar ook onze kindjes kunnen genieten van de zachtheid en geruststelling.

 5. Ik vind de donkerblauwe echt prachtig! En ze lijken me ontzettend fijn in de sauna of tijdens yoga. Ik waag dus graag een kansje.
  In Nederland zijn trouwens ook hamams. Ik weet er in ieder geval in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam een. Voor als je niet zo lang wilt wachten. 😉

 6. Woowww! Wat een supermooie hammamdoek! Ik doe heel graag mee. Ik zou gaan voor een roze, staat mooi bij mijn bikini!

 7. Wat een ideale actie met de vakantie voor de boeg. Rebels roze is de favo kleur van mijn dochter en beschrijft haar meteen ook een beetje, haha. met zwemdiploma a op zak, een happy towel, en we kunnen heerlijk op pad samen deze vakantie!

 8. Ook Ik kijk terug op een heerlijke hammam jaren geleden in Turkije
  Het lijkt me een heerlijke handdoek voor op het strand of gewoon lekker in de tuin. Ik ga voor de Fuchsia roze . Lekker een vrouwen kleur tussen al die mannen hier in huis

  1. Hij is veel dunner dan een handdoek en is eigenlijk meer een katoenen doek. Daarnaast is een hamamdoek heel functioneel: als handdoek, picknickkleed, lekker om over je heen te leggen als je het iets kouder hebt… Ben er echt heel blij mee!

 9. Wauw! Wat een prachtige handdoek! Ik zie mezelf al helemaal liggen. Wij gaan ook niet op vakantie, maar deze handdoek zorgt voor het ultieme vakantiegevoel! Ik doe dus graag mee voor een fuchsia roze! ??

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten