haal meer uit je tuin winter

Haal nog meer uit je tuin (ook in de winter!) *

haal meer uit je tuin winter

Weinig mensen maken ‘s winters gebruik van hun tuin. Toch zonde! Met een goede overkapping en de juiste accessoires en lichten kan je er een hele fijne plek van maken. In dit artikel vind je handige tips om ook in de winter meer uit je achtertuin te halen!

Waarom binnen zitten als het buiten ook heel leuk is?

Nu de dagen korter worden, neig ik vooral naar binnen: bankhangen met een dekentje over me heen, Netflixen of een boek lezen. Zonde eigenlijk, want de buitenlucht is juist zo goed voor je. Daarom besloot ik me eens te verdiepen in hoe je ook ‘s winters meer kan halen uit je tuin. En dat bleek toegankelijker dan ik vooraf had verwacht!

tuin gezellig winter
Afbeelding, Peera_stockfoto – Shutterstock

Zo haal je meer uit je tuin (ook in de winter)

Zorg voor warmte

Hiermee bedoel ik warmte in letterlijke zin. Denk bijvoorbeeld aan een vuurkorf, goede warme dekens om over je heen te leggen en een overkapping. Zo kan je ook genieten van je tuin als het regent of misschien zelfs sneeuwt en dat geeft veel meer plezier van je buitenruimte.

Plaats verlichting op de juiste plekken in je tuin

Met goede buitenlampen kan je een aangename sfeer creëren. Door ze te plaatsen op strategische plekken geef je de tuin net dat beetje meer. Voor je het weet zit je liever buiten dan binnen 😉 Voorbeelden hiervan zijn lichtsnoeren tussen de bomen of aan het dak van je overkapping en kaarsjes op tafel. Of staande verlichting voor tussen de planten. Aangezien je tegenwoordig ook lampen kunt kopen die werken op zonne-energie, kost het je niet per se veel extra.

tuin gezellig in de winter
Afbeelding, Nikolay Kurzenko – Shutterstock

Kies mooie winterbloeiers

Bloemen en planten geven zoveel gezelligheid mee aan je tuin. Door te kiezen voor een aantal winterbloeiers krijgt je tuin letterlijk kleur en dat maakt het een stuk fijner om er te gaan zitten. Wat dacht je van de kerstroos (zoals op de afbeelding hierboven)? Daar fleurt alles toch van op?

Zorg voor spreekwoordelijke warmte

Je tuin krijgt meteen een opkikker zodra je de juiste accessoires kiest:

  • Plaids
  • Een mooie tuinset (of wat dacht je van een toffe hangstoel) met voldoende kussens
  • Tafel (of verschillende kleinere tafeltjes)
  • Lantaarns met mooie, grote stompkaarsen
  • Een goede barbecue, om ook in de winter lekker te kunnen genieten van een goed stukje vlees

Zitten jullie ‘s winters weleens in de tuin? Zo ja, hoe zorg jij daar dan voor gezelligheid?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Only_NewPhoto – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Haal nog meer uit je tuin (ook in de winter!) *”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *