Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Guilty Pleasures Tag: stiekem snoepen, rouwadvertenties en roadrage

Guilty Pleasures Tag: stiekem snoepen, rouwadvertenties en roadrage

Een nieuwe tag waarin je vertelt over jouw heimelijke genoegens. Van eten wanneer de kinderen slapen tot smullen van sappige verhalen over die twee relatief onbekende collega’s, ik kan er op zijn tijd echt van genieten. 

Guilty Pleasure Tag

Iedereen heeft heimelijke genoegens, toch? Dingen die eigenlijk niet horen of ongepast zijn, maar die je toch heel graag doet. Ik vertel vandaag over die van mij. En omdat niemand dezelfde 9 guilty pleasures heeft, besloot ik het verder over te laten aan je eigen invulling. Heb je zin in een nieuwe tag, dan nodig ik je dus bij deze van harte uit om deze over te nemen! Stuur je me dan wel een linkje? Dan kom ik snel even langs!

Mijn 9 guilty pleasures

Pulptelevisie kijken

De inspiratie voor deze blog kwam naar boven tijdens het kijken van de Bachelor: twintig vrouwen strijden om de hand van één man. En de dames schuwen daarbij niet om op slinkse wijze zijn aandacht te krijgen. Het laat mij maar weer eens zien hoe lelijk vrouwen onderling kunnen doen. Toch zit ik te genieten, hopend dat mijn favorieten heel ver gaan komen en de vrouwen die ik gemeen vind, zichzelf nog tegenkomen. Dat geldt ook voor Barbie. De uitspraken zijn soms op (over) het randje, de scheiding met Michael komt breed uitgemeten in beeld en het is extreem persoonlijk allemaal, maar ik hou ervan. Tot slot Utopia: mijn dagelijkse halfuurtje is zo goed als heilig. Heerlijk! Kan mij het schelen dat alles geknipt en geplakt is, het fascineert me gewoon hoe vijftien mensen met elkaar samenleven en soms echt uitgroeien tot iemand met een rijkere persoonlijkheid dan daarvoor.

Overlijdensadvertenties lezen

Om maar even alle misverstanden te voorkomen: nee, dat heeft helemaal niks te maken met genieten. Maar zodra het plaatselijke sufferdje op de deurmat valt, blader ik als eerst door naar de overlijdensadvertenties. ‘Even kijken of er nog een bekende is overleden,’ legde ik uit aan Ro, die me geïntrigeerd en tegelijkertijd niet-begrijpend aankeek. Klinkt nog steeds niet best zo, maar vermoed dat het iets te maken heeft met het opgroeien in een dorp. Ik kan ook oprecht geraakt worden door teksten, zelfs als ik de persoon/familie in kwestie niet ken.

Sappige verhalen horen

Zoiets waarvan je eigenlijk hoort te zeggen dat je er dus never nooit aan meedoet. Maar goed, ik wel dus. Vooral bij één van mijn vorige werkgevers, daar verspreidden de spannende verhalen regelmatig sneller dan een lopend vuurtje. En ik smulde daar op mijn beurt van. Niet om te kunnen doorvertellen trouwens, maar gewoon omdat ik razend nieuwsgierig ben en heel graag overal van op de hoogte ben.

Eten wanneer de kinderen slapen

We gaan tegenwoordig iets minder vaak uit eten, maar Ro en ik halen nog wel geregeld iets extra lekkers in huis dat we pas klaarmaken wanneer de kinderen slapen. Puur om het in stilte te kunnen opeten en er dan extra van te genieten. Meestal gaan we voor een boterzachte ossenhaas met romige champignonsaus en zoute frietjes met Zaanse mayonaise. Daar kan je me echt voor wakker maken! Iets eten dat verder niemand lust, heeft ongeveer hetzelfde effect trouwens. Dat gewoon niemand je tussendoor vraagt om een hapje.

Extra lang douchen

Ik weet dat het heel slecht is voor het milieu om twintig minuten te douchen op meer dan veertig graden (en dan niet op de bespaarstand), maar man, wat kan ik daar intens blij van worden. Dat je knalrood als een kreeft de douche weer verlaat. Ik vind het vooral heerlijk om mijn hoofd dan leeg te kunnen maken, de ingrediënten in het Zweeds te oefenen en andere nikszeggende dingen te doen. Mijn equivalent van de mannelijke empty box. Beetje mindfull dus ook.

Meekijken op school

Omdat Rose en May meestal pas uit plichtsgevoel komen zwaaien zodra de juf hen er (meerdere keren) op wijst dat er ook nog iemand bij het raam staat, krijg ik vaak een blik in de klas zoals het gaat zonder mijn aanwezigheid. En dat is zo fijn. Je ziet ze spelen, voor zichzelf opkomen of juist weglopen van een situatie. Eigenlijk momenten dus die heel zeldzaam zijn. Zit er toch nog een voordeel aan dat ik regelmatig een minuut voor Jan met de korte achternaam sta te wachten…

Kerstfilms kijken

En dan het liefst met een zoetsappig einde dat je eigenlijk al volledig kan uittekenen zodra je de eerste scène hebt gezien. Daar kan je me echt een hele dag mee neerzetten, bakje popcorn erbij en ik vermaak me wel! Ook in de zomer trouwens.

Stiekem snoepen

Funest als je pogingen doet tot afvallen, maar toch smaakt niets zo lekker dan een stiekem snoepje. Dat je het voor elkaar krijgt om die Twix bijna geruisloos uit de verpakking te krijgen en in de hoek van de keuken opeet, zonder dat de kinderen het zien. Of dat je zonder medeweten van je gezin iets heerlijks in huis hebt gehaald en besluit te eten wanneer ze weg zijn. Moet je alleen wel alle sporen uitwissen na afloop (daar gaat het bij mij meestal mis), voor ze verbolgen verhaal komen halen.

Roadrage

Althans, zo noemt Ro het. Ik noem het gewoon: blokkeren van irritante zakenmannen met te dikke auto’s die door je heen willen rijden op de snelweg. Maar goed, sinds de laatste keer (waarbij het bijna misging), laat ik ze er lekker langs. Als zij zichzelf een ongeluk willen rijden, prima, maar dan niet met het risico dat ze mij daarin meenemen. Zonde van de energie.

Wat zijn jouw guilty pleasures?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

11 gedachten over “Guilty Pleasures Tag: stiekem snoepen, rouwadvertenties en roadrage

  1. Leuk om te lezen Merel! En bloedeerlijk. Dat eten als het kind slaapt doen we iedere zaterdag. En dan ook lekker voor de tv voor een Netflix-serie. Gek genoeg deed ik – toen we nog een krant hadden – dat ook. Ik las de overlijdensadvertenties en kon ook regelmatig aangedaan zijn door de teksten.

  2. Rouwadvertenties lees ik inderdaad ook. Een andere Guilty pleasure is Cookie Jam spelen op mijn telefoon. Een stom spelletje, maar ik ben al bij level 2109…

  3. hahahaha heerlijke tag en antwoorden! Sommige had ik helemaal niet achter je gezocht en andere dus weer wel. Ik heb de snack tag nog liggen en ga ook deze in de toekomst overnemen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten