Home » Vrije tijd » Entertainment » Guilty Pleasures | De leukste televisieseries van dit moment

Guilty Pleasures | De leukste televisieseries van dit moment

Ben jij ook dol op pulp-tv of kijk je liever verantwoord? Ik vertel vandaag over onze favoriete tv-series. Wat zijn die van jullie? En welke zouden we zeker nog moeten kijken? 

Programma-obesitas 

Ro en ik kijken graag televisie. Van het cultureel verantwoorde De Slimste Mens tot keihard vreemdgaan in Temptation Island, het komt allemaal voorbij. Vandaag neem ik je mee in ons televisiedieet (hoewel je in dit geval beter kan spreken van programma-obesitas). Ben benieuwd welke shows jij ook kijkt!

De leukste televisieseries van dit moment

De Luizenmoeder

Mag natuurlijk niet ontbreken! Al kreeg ik na de zoveelste ‘Hallo allemaal’ inderdaad de neiging mensen een participets te geven. Ik was even bang dat de grappen zouden afdoen aan de humor van de serie. Of dat De Luizenmoeder al binnen een paar weken aan zijn eigen succes ten onder zou gaan. Maar niks is minder waar! Mensen met een KPN televisieabonnement hebben mazzel: zijn kunnen hem gewoon even op pauze zetten tussendoor. Zou in mijn geval wel handig zijn. Ik heb namelijk een paar keer zo hard gelachen dat ik de daarop volgende grappen volledig miste. Zeker tijdens de aflevering over seksuele voorlichting. Als Helma zegt: ‘Het is toch ook een snee?’ en Ank antwoordt: ‘Als je jong bent wel ja. Daarna wordt het meer een schede.‘ Ik dacht echt dat ik erin bleef! Maar daardoor miste ik dus wel een paar grapjes die daarna kwamen.

Soof

Ik vond de eerste film echt geweldig, de tweede moet ik nog steeds kijken. En nu zitten we dus ook middenin de serie verwikkeld. Hoewel ik toch even moest inkomen, omdat het tempo in de serie lager ligt dan de film, ben ik om. Heerlijk: de chaotische Soof met haar soms ongepaste, onbeholpen, maar zo oprechte karakter. Samenwonen met je ex, vriendschappen die onder spanning staan, een bemoeizuchtige moeder en pubers in huis. Grappig, (soms) herkenbaar en perfect om je week op zondagavond mee af te sluiten.

Wie is de mol?

Je moet de lol inzien van kreten als ‘op wie zit jij?’, ‘bondjes’ en ‘follow the money’. Maar als je eenmaal het mol-virus te pakken hebt, draaien deze weken maar om één ding: wie is de mol? Zelfs toen ik laatst Jan Versteegh  op armlengte afstand zag tijdens de Negenmaandenbeurs. Hij was gewoon aan het werk en toch moest ik me bedwingen hem niet te ondervragen. Had er niks mee opgeschoten natuurlijk. Net als de rest van Nederland moeten we gewoon wachten tot de finale. Tot die tijd blijf ik er lekker op los speculeren, ook al ben ik inmiddels bijna alle punten kwijt.

Temptation Island

Eigenlijk roept dit programma een mengeling van afkeer en fascinatie op. Waarom doen mensen hieraan mee? Wat beweegt je om je relatie zo op het spel te zetten? En hoe zit het met die verleiders, hebben die geen enkele vorm van schuldgevoelens? Tegelijkertijd geven die mensen zichzelf natuurlijk gewoon op. Nou ja, ik krijg nooit antwoorden op mijn vragen. Dat geeft ook niet. Ik geniet gewoon van alle intriges en wacht met smart op het volgende kampvuur.

Naked Attraction

Eigenlijk bleven we een paar weken hangen na Temptation Island. De datingshow pakt het iets anders aan dan normaal. Deelnemers mogen hun potentiële dates beoordelen op hun naakte lichaam. Zo zagen we laatst dat een man naar huis werd gestuurd, omdat hij rossig schaamhaar had. Een andere keer bevielen de billen niet en werd de man met lange voorhuid zonder pardon geëlimineerd. Maar in tegenstelling tot andere datingshows lijkt het alsof hier meer matches uit voortkomen. Je weet immers al wat je kan verwachten. Denken we. Hoewel bijna iedereen naakt is, op de presentatrice na, is er weinig seksueels aan het programma trouwens. Het is gewoon een datingshow, maar dan anders.

Dream School

De (enige) maatschappelijke tegenhanger in dit rijtje. Vorig jaar begonnen we aan het eerste seizoen van Dream School. Wat een ontzettend mooi programma. Kinderen die het écht te bont hebben gemaakt, krijgen onder leiding van Lucia Rijker en rector Erik van ’t Zelfde een tweede kans. Ik vind het prachtig hoe belangeloos het duo zich inzet voor kinderen die niet in zichzelf geloven. Vooral omdat ze het zich zo ontzettend moeilijk maken. Sommige kinderen komen uit een slecht milieu, maar lang niet allemaal. Dat vind ik ook mooi: het weerlegt de vooroordelen. Een rijk gezin is geen garantie op succes. Tegelijkertijd maakt dat je als ouders heel bewust.

Utopia

Ben je al jaren benieuwd wie er wél Utopia kijkt? Zoek dan niet verder! Wij zijn namelijk kijkers van het eerste uur en redelijk trouw – op een kleine pauze na. Soms erger ik me groen en geel aan bepaalde inwoners. Ro lacht me dan weleens uit: ik kan wel naar de televisie mopperen, maar niemand hoort me. En tegelijkertijd vind ik het echt heel erg leuk. Je ziet mensen groeien als mens. Je mag deelgenoot zijn van hun meest intieme momenten en ze laten zien wat er gebeurt als je vijftien uitgesproken karakters onder één dak plaatst. Echt, sommige dingen kan ik best missen op televisie, maar mijn Utopia-uurtje is inmiddels best een beetje heilig. Eigenlijk heb ik nog nooit naar de livestreams gekeken door tijdgebrek. Toch is het wel handig dat de optie er is voor echte fans. Je hebt alleen snel internet nodig, zoals een KPN Internet abonnement, en een beetje vrije tijd extra. Maar dan zie je dus wel meer dan de kijkers thuis.

Wat is jouw favoriete televisieprogramma? En wat mogen we niet missen? 

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, Kimberly Shavender – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten