Home » Familie » Wanneer geef je je kind een telefoonabonnement? *

Wanneer geef je je kind een telefoonabonnement? *

Over een tijdje verlaat June de basisschool. Met de intrede van de middelbare school in ons leven verandert er veel. Ook op het gebied van haar belgedrag waarschijnlijk. Is het al tijd voor een abonnement?

De basisschoolperiode is bijna afgelopen

Tijdens de jaarwisseling viel me de gedachte in: nog maar een halfjaar en June verlaat de basisschool. Onwerkelijk hoe snel die hele fase eigenlijk gaat. Van die kleine krullenbol in groep 1 tot de sportieve, lieve en stoere meid die ze nu is. Ik weet ook nog heel goed dat ik halverwege haar basisschoolcarrière verzuchtte hoe verschrikkelijk hard het allemaal ging. ‘Voor je het weet, zit ze in groep 8,’ zeiden we dan tegen elkaar. En dan was er altijd wel die ouder die zei: ‘Joh, komt wel goed, zover zijn we nog lang niet.’ Maar het ging sneller dan ik dacht.

Urenlang bellen met vriendinnen

Waar we op de basisschool redelijk strikte regels aan het gebruik van haar telefoon stelden, kan dat straks natuurlijk niet meer. Vanaf het moment dat je naar de middelbare gaat, veranderen dingen. Ik hoor nog zo de ergernis in de stem van mijn ouders als ik weer eens de huistelefoon bezet hield. Of dat niemand op internet kon, omdat ik urenlang gesprekken voerde met vriendinnen over helemaal niks. Over wat die ene leuke jongen vandaag droeg, hoe groot de kans was dat hij ons zag staan en waarom school toch zo verschrikkelijk saai was. Inmiddels snap ik het wel, maar het hoort ook een beetje bij die leeftijd denk ik.

Zuinig omgaan met je geld

En dat zette me aan het denken. Inmiddels een jaar of acht geleden kocht ik een extra simkaart van Simyo naast mijn telefoonabonnement. Ik belde zo ontzettend veel dat de kosten de pan uitrezen en ik vond het zonde van mijn geld. Met de nieuwe simkaart gaf ik slechts een tientje per maand uit voor heel veel belminuten. Hoewel ik ze bijna allemaal opmaakte, kostte het me aanzienlijk minder dan via mijn abonnement. Ik leerde dat je echt soms verder moet kijken dan je neus lang is. Daarmee kan je namelijk flink besparen. Toch prettig in een levensfase waarin je doorgaans nog niet zo heel veel te besteden hebt.

Simyo VriendenDeal

Ik vond het heel leuk om te ontdekken dat Simyo nog steeds zulke fijne deals heeft zoals de Simyo Vriendendeal. Ideaal natuurlijk voor als June net zo’n beller blijkt te zijn als haar moeder. Niet alleen kan je een voordelig abonnement afsluiten. Maar op het moment dat een vriend(in) of familielid ook zijn simkaart bij Simyo haalt, krijg je daarvoor een vergoeding: € 5,00 per prepaidkaart en zelfs een tientje bij een Sim Only abonnement.

Betrouwbaar KPN Netwerk

Als beller bij Simyo maak je gebruik van het KPN netwerk. Daardoor ben je verzekerd van goed bereik en dat bleef niet onopgemerkt: het bedrijf is inmiddels al 11 keer beloond met de titel Beste Mobiele Provider. Zeker in het geval (aankomende) pubers is het prettig als je de zekerheid hebt dat ze gewoon bereikbaar zijn. Of in andere woorden: dat het in elk geval nooit kan liggen aan de provider wanneer ze niet opnemen 😉

Prettige lage kosten

Wil je voorkomen dat je kind ooit zonder beltegoed komt te zitten? Kijk dan vooral naar de deals met onbeperkt bellen en sms’en. Dan weet je dat zelfs het gebrek aan WiFi geen belemmering kan vormen als ze ergens anders gaan eten of na school willen gaan shoppen. Vooralsnog kiezen we niet voor een abonnement, omdat we vinden dat ze ook moet leren omgaan met de grens aan haar beltegoed. Maar als ze een bijbaantje heeft, komt dit Simyo abonnement wel goed van pas. Het is namelijk echt geen grote kostenpost en ze leert meteen omgaan met vaste lasten. Win-win dus.

Schaf jij een abonnement aan voor je kind of ga je voor prepaid?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding – Shutterstock 

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

15 gedachten over “Wanneer geef je je kind een telefoonabonnement? *

 1. Ik heb een abonnement gekregen op mijn twaalfde met mijn nieuwe gsm. Het abonnement betaal ik zelf met mijn zakgeld, dus is het ook niet de hoogste prijs. Zo leer ik wel omgaan met het geld. Persoonlijk ben ik blij met mijn 2u beltegoed & onbeperkte sms’en. 4g zit wat krap, maar het lukt wel 🙂

 2. Oh ik vind dit wel een dingetje hoor. Gelukkig is dit bij ons voorlopig nog niet aan de orde. Wie weet welke leeftijd normaal is tegen de tijd dat mijn dochters groter zijn haha. Dadelijk lopen ze in groep 3 al met een telefoon rond… (het is niet te hopen haha)

 3. Ik heb echt nog geen idee hoe wij dat straks gaan doen, maar goed, we zijn nog maar bij groep 1 aanbeland, haha. Wel ben ik echt enorm blij met Simyo en wil nooit meer anders!

 4. Mijn antwoord is: ‘Als je er niet meer om heen kunt.’ In mijn ervaring is dat moment er niet : )

  Die van mij klungelen nog steeds lekker met prepaid, en bellen gratis via whatsapp.

 5. Ik ken natuurlijk niets van de tarieven in Nederland.

  Groep 8 is bij ons het 6de leerjaar?Dat is hier het laatste jaar van de basisschool, het jaar dat ze normaal 8 worden. Hier is er al eentje die een GSM heeft een oud ding, waar ze enkel bepaalde nummers mee kan ballen in geval van nood (hetgeen bij haar wel nodig is wegens medische redenen)… Smartphone vanaf volgend jaar, het kan tgenwoordig nog moeilijk anders, met een kaart dan ja. Is die op voor het einde van de maand, moet ze zelf maar een nieuwe kopen. Denk ik nu zo wildweg. Niets is gratis, dat moeten ze ook leren uiteindelijk! 😉

  En toen ik jong was, was er niet eens een GSM…. konden wij ook, maar ja, ik egbruik hem nu ook, hè, dus ik ga echt niet zeggen dat een tiener zonder moet! 😉

 6. Vooralsnog prepaid inderdaad. Maar ze kan onbeperkt bellen met ons, haha. Vast niet wat zij wil over een tijdje. Maar wel handig voor als het tegoed op is

  1. Ja die hadden ze idd bij ons. In groep 6 ook, al was ie toen nog iets kleiner natuurlijk. Blijf het wel lastig vinden, al snap ik sommige situaties en ouders ook.

 7. Mijn zoontje had al vrij vlug eigen telefoon, zonder internet, dat wel. Maar vanaf het moment dat hij alleen, met de bus naar school ging en thuis kwam. Ik was alleenstaand moeder en het kon niet anders. ik wilde natuurlijk toch dat hij bereikbaar was.

 8. Leuk! Ik heb zelf geen kinderen maar mocht ik ze hebben dan hadden ze wel een abonnement gehad van me, vooral omdat het nodig is. Mocht hier misbruik van gemaakt worden dan krijgen ze straf en mag je lekker weer terug op beltegoed.

 9. Ik vind dat heel erg lastig. Ik weet nog dat ik zelf een telefoon kreeg toen ik in groep 8 zat. Wel met een prepaid kaartje dan. Ik denk dat ik daar mee zou starten. Maar dat duurt hier nog wel even haha

 10. Ja lastig, ik vind dat kids tegenwoordig veelste vroeg een telefoon krijgen. In mijn tijd was er ook alleen maar beltegoed, dus waarom nu niet met beltegoed werken? Misschien dat een sim-only goedkoper kan zijn, maar dat ligt natuurlijk aan het belgedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten