griep

Opvoeden | Papa en mama mogen geen griep hebben

Griep hebben? Nee, met kleine kinderen blijf ik liever kerngezond. Ik schreef een column over een dag in het leven van een grieperige moeder. 

Ik voel het gelijk wanneer ik opsta. En ik zal jullie niet vermoeien met nare details, dus hou het kort: ik heb griep. Misselijk en bevend haal ik de kleintjes uit bed, verschoon ze en neem ze mee naar beneden. Naast me staat een emmer voor noodgevallen, maar vooralsnog gaat het wel. Vandaag maken we er maar een televisiedagje van in onze pyjama, neem ik mezelf monter voor. Maar dat enthousiasme duurt niet lang: al snel suf ik weg en schrik pas wakker als onze peuter keihard op de salontafel slaat met een rol inpakpapier. Direct stuur ik mijn moeder een berichtje of ze vandaag kan komen oppassen en duik, zodra ze binnen is, gelijk mijn bed in.

Lees ook: 7 redenen waarom ziek zijn écht even niet uitkomt

Volledig geveld door de griep

Van half 9 in de ochtend tot half 7 ‘s avonds slaap ik. Mijn lichaam verkrampt van de spierpijn, ik heb 39 graden koorts en ik voel me miserabel. Wat ben ik dankbaar dat mijn moeder er is! Niet dat mijn hersenen nog heel goed werken, maar toch vraag ik me even af wat ik anders zou moeten doen. Of nog erger: als we allemaal ziek zouden zijn. Ik heb werkelijk geen idee. Ik ben fysiek gezien voorbij het stadium waarin je nog kunt opstaan en zorgen voor anderen; voor mezelf lukt het al nauwelijks. En het leek me even slimmer vandaag goed uit te zieken in plaats van de griep te onderdrukken met medicijnen. Met moeite werk ik twee hapjes beschuit naar binnen, maar echt van harte gaat het niet.

Van korte duur

Gelukkig houdt de griep dit keer niet lang aan. Een dag later voel ik me nog volledig slap (en iedereen die het wil horen, mag dat weten), maar ik kan me weer fatsoenlijk bewegen zonder me heel misselijk te voelen. De koorts is weg en de spierkrampen ook. Eten lukt weer prima – ergens jammer, anders zou ik wel lekker snel van die postnatale kilo’s afkomen 😉 Ik heb nergens energie voor, dus we doen lekker rustig aan – lang leve de televisie! Maar wat ben ik blij dat we dit soort situaties niet heel vaak hebben. Ziek zijn is al niet fijn, maar met het hele gezin? Nee, dat hoop ik voorlopig écht niet mee te maken!

Hoe los jij het op wanneer jullie allemaal last hebben van de griep?

De foto bij dit blog van de moeder en dochter met griep is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

9 Replies to “Opvoeden | Papa en mama mogen geen griep hebben

 1. Ik had laatst een keer griep samen met Anna en dat vond ik naar! Zij lag op de bank, ik lag vóór de bank en ik kon haar totaal niet verzorgen omdat ik écht zo ziek was (zij was intussen alweer een beetje aan het opknappen). Gelukkig werkt m’n man thuis, dus die kon helpen. Anders zou ik het ook echt niet weten, want we hebben geen familie dichtbij. Maar nee, ga het maar niet meer doen… 😉
  Lilian onlangs geplaatst…Negatieve mensen uit je leven bannen? Maar wie houden ze dan over?My Profile

 2. Ik was vorige week heel de week ziek en wat was ik blij dat Husband juist dan een hele week verlof had genomen voor de verbouwingen! Zo kon hij zoonlief naar school brengen en gaan halen enzo. Hoe ik het anders zou gedaan hebben, ik weet het niet…
  Het is toch heel wat anders, hè, ziek zijn als mama? 😉
  Veel beterschap!!!!
  Anneke onlangs geplaatst…We survived the week(end)! – photo diaryMy Profile

  1. Inderdaad, dat is echt mazzel hebben. Zo kan je het toch samen oplossen. Ben blij dat mijn moeder zo dichtbij woont (en niet zelf ziek was). Komt gewoon eigenlijk niet uit tot de kinderen oud genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen.
   Dank je!

  1. Dank je! Wat dat betreft kan je als moeder beter ziek zijn wanneer je vriend of man thuis is en de kinderen doordeweeks ziek. Jammer dat het niet te plannen valt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge