goede voornemens

Goede voornemens | Over professionaliseren, digital detoxen en me-time

Ik wens je allereerst een gelukkig, onvergetelijk mooi, liefdevol en gezond 2017! Dat je goede voornemens maar mogen uitkomen.

Oud en nieuw maakt me altijd wat weemoedig. Ik denk terug aan afgelopen jaar, mijmer wat het komende jaar ons zal brengen en zit nog vol goede voornemens. Hoewel het volhouden van die laatste niet direct mijn sterkste karaktertrek blijkt, koester ik die allereerste weken van het nieuwe jaar nog het gevoel dat het dit keer toch gaat lukken. En ergens vind ik dat wel mooi, denk ik: ik ben nog niet zo cynisch en verzuurd geraakt dat ik geen hoop meer heb. We gaan er dus gewoon voor. Wel leerde ik door de jaren heen mijn plannen bijstellen, waardoor ze iets haalbaarder werden en ik dus ook zo nu en dan wel slaagde in mijn goede voornemens. Geeft toch een lekker gevoel!

Wat die van dit jaar zijn?

Goed doen voor het gezin, naasten en de rest van de wereld

Volgens mij niks geks; dit neem ik me ieder jaar voor. Maar ik vind dat we dit jaar met zijn allen nog even een stapje harder mogen lopen. Meer delen, meer liefde en vooral meer plezier maken en genieten van elkaar.

Gezonder leven

Ook zo’n gouwe ouwe die elk jaar weer op de lijst staat. Na bijna twee jaar in een constante toestand van ontzwangeren te verkeren, wordt het nu wel tijd om weer eens fitter en gezonder te worden. We maakten vorig jaar al een goede stap met het vrijwel volledig overgaan op biologisch vlees, maar we kunnen nog wel meer aanpassingen maken in ons eetpatroon. Minder chocola en chips, meer groente en fruit. Moet te doen zijn, toch?

Mijn blog professionaliseren

In de breedste zin van het woord. Dus oude blogs bijwerken op SEO, teksten en links. Daar ben ik in 2016 al mee begonnen en inmiddels heb ik er een stuk of 100 gedaan. Nog maar 350-400 en dan ben ik er. Deze monsterklus hoop ik trouwens wel dit jaar af te ronden, want hoewel het goed is te zien wat je al gedaan hebt (en het soms inspiratie geeft), blijft het tijdrovend. En ik schrijf toch echt liever iets nieuws! Daarnaast hoop ik volgend jaar nog meer volgers op Facebook te kunnen verwelkomen en hier meer vaste lezers te zien terugkeren.

Vaker erop uit

2016 bracht ik regelmatig in mijn eentje door. Niet eens een heel bewuste keus geloof ik, het liep gewoon zo. Ik zat een beetje in een soort cocon en kwam daar niet echt uit, omdat ik gevoelsmatig aan alle kanten geleefd werd. Komend jaar hoop ik daarom weer vaker weg te gaan. Ik ben van plan naar een musical te gaan met Ro, wil op zijn minst één goed concert bezoeken, een cabaretvoorstelling zien en lachen tot mijn buik er pijn van doet, romantische komedies zien in de bioscoop, lunchen met vriendinnen en langs het strand wandelen. Geen onhaalbaar lijstje toch?

En ook vaker me-time inlassen

Staat misschien haaks op het vorige, maar is ook nodig. Door altijd maar te hollen, mis je soms de energie om écht te kunnen genieten. Daarom wil ik komend jaar iets vaker tijd inlassen om echt iets voor mezelf te doen: boeken lezen, een film kijken of heel simpel mijn haar verven of nagels lakken.

Digital detox

Sluit aan op mijn voornemen hierboven. Vaker die telefoon weg en leven in de echte wereld, vaker met vrienden afspreken en naar mijn (schoon)familie toe, eens een gezelschapsspel pakken of films kijken in plaats van nietszeggende programma’s waarin Roy Donders, slappe verleiders of een stel Hagenezen figureren. Ik heb het allemaal wel gezien. Misschien kunnen we zelfs een schermvrije avond inlassen… Straks maar even met Ro bespreken 😉

Wat zijn jullie goede voornemens?

De foto van 2017 is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

9 Replies to “Goede voornemens | Over professionaliseren, digital detoxen en me-time

  1. Gelukkig nieuwjaar Merel! ☺Prima voornemens dacht ik zo. Mijn lijstje ziet er niet gek anders uit zelfs. Ik heb alleen minder blogs om te optimaliseren 😛
    We hebben afgelopen jaar een aantal keer een telefoon-en internetvrije dag gehad met zijn 4-en. Bevalt prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge