Goede voornemens voor 2020: dit ga ik vaker doen!

voornemens 2020

Het nieuwe jaar is gestart! Daarom vertel ik welke goede voornemens ik voor dit jaar heb. Laat je me weten wat jij in 2020 (anders) wil gaan doen?

Waarom ik ieder jaar aan goede voornemens doe?

Veel mensen om me heen eigenlijk maar een beetje onzinnig: ‘je kan iedere dag opnieuw beginnen, waarom zou je per se wachten tot 1 januari?’En dat snap ik wel. Uiteindelijk is dat zeker waar. Het is ook niet zo dat ik wacht tot de jaarwisseling voor ik begin met gezonder eten (maar goed ook, anders had ik me aan het eind van het jaar misschien tonnetje rond gegeten), maar ik vind het wel een mooi moment om bepaalde dingen echt anders te gaan aanpakken.

Het nieuwe jaar voelt als een nog onbeschreven boek waarin je zelf de bladzijden mag gaan vullen. En daardoor ben ik dus op 1 januari nog gemotiveerder om de juiste keuzes te maken. Lukt het niet? Ook prima. Dan denk ik maar dat ik in elk geval een X aantal dagen wel de juiste keuzes maakte en dus sowieso winst heb geboekt 😉

Wat ik (hopelijk) anders aanpak in 2020

Vaker kiezen voor mezelf (en ons gezin)

Afgelopen jaar merkte ik een paar keer dat ik tegen grenzen opliep. Soms omdat ik zelf de balans verloor tussen werk en privé, een andere keer doordat er te veel sociale verplichtingen bij kwamen. Daarom wil ik het komende jaar veel meer tijd en aandacht schenken aan onszelf. Niet omdat ik word teruggefloten door die eerdergenoemde grenzen, maar omdat ik het zelf wil.

Aandacht schenken aan de mensen die ertoe doen

Datzelfde geldt voor dit punt. Soms raakte de agenda zo stampvol dat er nauwelijks nog tijd was om af te spreken met vriendinnen. En de spelletjesavond, waar we zoveel lol aan hebben, schoot er ook veel te vaak bij in.

Attenter zijn

Echt, de mensen om me heen gaan me aan het hart, maar te vaak vergeet ik even te informeren hoe iets was. Of om ze sterkte te wensen, een goede vlucht of zelfs een fijne verjaardag. Dat mag ook wel anders. Ik wil mezelf graag bij deze voornemen om eens per maand te gaan zitten en verschillende kaartjes vooruit te plannen. Zo moeilijk zou het allemaal niet moeten zijn!

Meer uit mijn blog halen

Nu de website grotendeels op orde is, vind ik het ook tijd om tijd te gaan besteden aan andere zaken. Dit is voor de meeste lezers misschien niet heel spannend om te weten trouwens, maar ik hoop gewoon dat je het kan merken aan meer activiteit op social media en dat ook leuk vindt! 🙂

Eerlijker zijn

Waar ik ook aan moet werken is om iets eerlijker te zijn. Het gaat al veel beter dan vroeger, maar tegelijkertijd ben ik vaak bang om anderen te kwetsen. Maar goed, komend jaar ga ik dus mijn best doen. Als iemand mij beledigt, dat gewoon zeggen zonder aanval. En wanneer ik iets onprettig vind, dat uitspreken. Moet lukken!

Dingen doen die ik eigenlijk eng vind

Gewoon, omdat het je na afloop zo’n goed gevoel geeft! Daarom sta ik komend jaar op Blogger By Nature als gastspreker. Ik vind het echt heel spannend, maar ben ook van mening dat ik gewoon over mijn angst moet heenstappen.

Mijn telefoon vaker wegleggen

Iets dat ik me eigenlijk ieder jaar voorneem en wat me ook elk jaar iets beter lukt. Daarom zet ik hem er gewoon weer bij – puur omdat het best nog wel iets minder kan.

Vaker stilstaan in het ‘nu’

Ons dagelijkse leven bestaat grotendeels uit rennen, vliegen en doorgaan. Ongewild ga je er gemakkelijk in mee. Maar komend jaar wil daar juist verandering in aanbrengen. Vaker even stilstaan en om me heen kijken. Tegenwoordig gebruik ik op zin tijd een geleide meditatie om te voorkomen dat mijn gedachten honderdduizend richtingen uit wapperen. En dat helpt. Daarna voel ik me meestal weer iets rustiger en heb ik meer energie voor de rest van de dag.

Gezonder en beter eten

Vaker vega(n) gerechten, meer bewegen, beter eten… Komend jaar wil ik dit nog meer doorzetten. Ik merk hoe slecht ik me soms voel na het eten van de zoveelste volvette pizza, dat bewuster leven je ook meer laat genieten van wat je binnenkrijgt en ik wil gewoon een gezonder lijf krijgen. Dus ja, het valt onder de noemer ‘afvallen’ – wat de meesten zich rond de jaarwisseling voornemen – maar goed, het kan (in mijn geval) nooit kwaad!

Vaker één-op-één tijd doorbrengen met de kinderen

Wanneer anderen vragen hoe het nu eigenlijk is om drie dochters te hebben, dan benoem ik vaak hoe belangrijk het is dat je echt tijd met je kinderen afzonderlijk doorbrengt. In de praktijk lukt dat niet altijd. Daarom zet ik hem toch maar op mijn voornemenslijstje. Vaker met June op pad of juist met één van de kleintjes iets leuks gaan doen. Ik kijk ernaar uit!

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2020? Of geloof je er niet in?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding, HowLettery – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten