Goede voornemens in 2018 | Mijn 10 positieve pogingen!

Goede voornemens 2018

Traditiegetrouw start ik het jaar met een aantal goede voornemens die ik vervolgens trouwens over het algemeen even traditiegetrouw niet volhoud. Wat die van dit jaar zijn? 

Het allerbeste voor 2018

Lieve lezer, allereerst wil ik je het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Hopelijk heb je dat ingeluid met een goed feestje of met dierbaren. Wie weet zelfs met een flinke prijs 😉 In dat geval ook gefeliciteerd!

Laten we komend jaar in elk geval weer wat liever voor elkaar worden, beter luisteren en ons best doen 2018 tot een succes te maken! Op gebied van gezondheid, liefde en onszelf.

Slecht in het volhouden

Wie mijn blogs vaker leest, weet dat ik niet de beste ben als het gaat om het volhouden van mijn goede voornemens. En toch hou ik er niet mee op. Het stimuleert me namelijk toch aan het begin van het jaar te kijken naar mijn wensen en doelen, waarmee je allicht verder komt dan met afwachten. Denk je niet? Daarom vandaag mijn lijstje.

Mijn goede voornemens voor 2018

Vaker op pad met de kinderen

Natuurlijk doen we regelmatig iets, maar ik wil ook iets vaker met de kinderen afzonderlijk op pad. Dus gaan wandelen met June en kletsen over van alles en nog wat. Of fietsen met Rose, naar de speeltuin met May… Echt even één op één tijd. Dat gebeurt namelijk wel veel te weinig naar mijn zin.

Cijfers loslaten

Afgelopen jaar ben ik echt flink gegroeid. Van gemiddeld 2.000 unieke bezoekers per maand naar bijna 10.000, op Facebook van 300 tot 1.000+ en Instagram van 500 naar 1.500+. Een gedeelte daarvan had ik in eigen hand. Door aan winacties de voorwaarde te verbinden dat deelnemers je liken is er eentje van. Of op Instagram eens rond te klikken en mensen te gaan volgen. Maar wat is het waard? Dat vroeg ik me begin december af. Natuurlijk wil ik groeien als blog. En bepaalde offers zal je dan moeten maken. Alleen tot hoever ga je daarin?

Sommigen komen gelukkig vaker terug en reageren, maar die ‘lege’ likes (die vaak ook snel weer verdwijnen) voelen absoluut niet als waardering voor je werk. Natuurlijk levert het je werk op wanneer die cijfers hoger liggen. Maar eigenlijk zou ik het fijner vinden als mensen op Lotuswritings.nl terugkomen, omdat ze mijn teksten prettig vinden lezen of vinden opvallen tussen alle anderen. Daar draait het uiteindelijk om, toch? En omdat ik niet elke dag wil kijken hoe het ervoor staat, hoop ik dat stukje te kunnen loslaten in 2018. Social media blijft belangrijk, maar ik ga er een andere invulling aan geven.

Ontspullen

Een project waar we al een aantal jaar mee bezig zijn. Ro wordt, als minimalist pur sang, hartstikke blij van alles dat de deur uitgaat. Afgelopen jaar hield ik me bezig met de keuken en slaapkamer, komend jaar hoop ik me te kunnen richten op de zolder. Tijd dat het allemaal wat rustiger en overzichtelijker wordt. Hier tegenover staan trouwens geplande make-overs van huis- en slaapkamer, maar dat is dan weer een extra reden om ook daar de bezem weer door te halen. Hoop ik. 

Goede daden verrichten

Onze Christmas Spirit Giveaway smaakte naar meer. Het lijkt me fijn om komend jaar meer mensen een hart onder de riem te kunnen steken – op welke manier dan ook. Ik probeer hiervoor niet te veel te plannen, maar gewoon te kijken wat op ons pad komt.

Digital Detox 2.0

Net als afgelopen jaar ga ik er gewoon weer voor. Want die Digital Detox beviel wel – ondanks dat ik hem niet volhield. De aanhouder wint, zeggen ze weleens toch? Daarom probeer ik het opnieuw.

Zakelijker worden

Ik heb de neiging om heel erg mee te denken met anderen en vind het ook niet kunnen om anderen uit te knijpen als het geld er niet ligt. Maar eigenlijk begint de website langzaam een grootte aan te nemen, dat ik grenzen moet trekken. Onderdeel daarvan is het inschrijven van Lotus Writings bij de Kamer van Koophandel (waarover binnenkort meer). Dat geeft toch een stok achter de deur. Hoop ik.

Nieuwe rubrieken en gastbloggers

Ik heb zin in wat nieuws. Daarom zullen een aantal gastbloggers hun opwachting gaan maken op Lotus Writings. Niet ter vervanging van mijn eigen blogs, maar als aanvulling. Ook komen er een aantal nieuwe rubrieken voorbij. Mocht je een idee hebben, voel je vrij me te mailen of een berichtje te sturen op Facebook!

Gezonder worden

Ik ben echt een snoepkont. En hoewel ik wat kilo’s kwijtraakte in 2017, bleef het lastig om overal vanaf te blijven. Zeker in december, waar chocola en gemakzucht constant op de loer lagen. Daarom gaan Ro en ik de uitdaging aan: een januari zonder snoep. Hoe dat zit? Lees je morgen! Die extra kilo’s moeten er gewoon een keertje vanaf en stoppen met snacken leek ons een eerste, slimme zet.

Vaker iets voor me- en onszelf doen

Het lijkt wat tegenstrijdig, aangezien ik dit jaar met een eigen bedrijf start, maar dat is het niet. Volgens mij kan je namelijk niet voor eeuwig uit dat energieputje blijven schrapen; je raakt een keer de bodem als je niet zorgt dat je voorraad zich aanvult. En dat ga ik dit jaar vaker doen. Ontspannen met een goed televisieprogramma, naar de bioscoop of lekker uit eten (al dan niet met vrienden).

Sparen voor een nieuwe tatoeage

Even iets heel anders! Ik zeg niet dat hij er daadwerkelijk komt dit jaar (anders pin ik mezelf er zo op vast), maar het is iets dat al heel erg lang in de planning staat. En dus is het slim om in elk geval de kosten bij elkaar te krijgen. De uitvoering van de tattoo volgt dan vast vanzelf.

Wat zijn jouw goede voornemens?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

AfbeeldingShutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

6 thoughts on “Goede voornemens in 2018 | Mijn 10 positieve pogingen!

  1. Ik heb normaliter nooit voornemens, echter dit jaar wel een paar. Ben trouwens wel heel benieuwd naar jouw tatoage, heb je al een idee wat je wilt gaan zetten?

  2. Gelukkig nieuw jaar!! En gefeliciteerd met je inschrijving bij de kvk! Ik heb een hoop voornemens, waaronder dus ook inschrijven bij de kvk en beginnen als freelancer (niet voor mijn blog, dat blijft voorlopig hobby). Wel spannend!

  3. Ondanks dat je ze eerder misschien niet gehaald hebt, je bent goed bezig zeg! En wat ben je enorm gegroeid, wauw!
    Bij mij blijft het de eeuwige zoektocht naar balans en voor dit jaar neem ik daarin mee dat ik dicht bij mezelf wil blijven. Klinkt lekker vaag, maar ben er op mijn blog wel wat concreter over. ?

  4. Jullie ook de allerbeste wensen voor 2018! Mooie doelen zeker als je ze zo opschrijft. Ik heb maar 2 doelen en dat zijn: genieten van wat ik heb! En natuurlijk verder met mijn strijd met mezelf en tegen de kilo’s.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten