Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Ro | Go daddy go tag: ‘Ik dacht dat ik het wel wist, ik had al twee neefjes’

Ro | Go daddy go tag: ‘Ik dacht dat ik het wel wist, ik had al twee neefjes’

Ro vertelt vandaag in zijn antwoorden op de Go Daddy Go tag hoe hij denkt over het ouderschap, wat zijn verwachtingen waren en of het heel anders is in de praktijk dan hij vooraf dacht. 

Go Daddy Go tag

Ik vond het wel weer eens tijd om Ro eens aan het woord te laten. Volgende week met een gewone blog, maar deze keer met een tag voor vaders: de Go Daddy Go tag, bedacht door Geertje (het origineel vind je hier). Ro geeft hierin antwoord op diverse vragen: wat waren zijn verwachtingen van het ouderschap, hoe bevalt het hem en welke dingen hoopt hij de kinderen mee te geven?

Go Daddy Go tag Q&A

Hoe oud was je toen je voor het eerst papa werd?

Ik was 29 toen Rose geboren werd.

Is het vaderschap zoals je had verwacht?

Nee. Ik ben nauw betrokken geweest bij de zoons van mijn zusje en dacht daardoor een beetje te weten hoe het zat. Met je eigen kinderen is het echter compleet anders. Een stuk ingewikkelder. Als je niet bovendien oppast, verlies je jezelf er volledig in. Zeker wanneer dat in je karakter zit. Ik ben bijvoorbeeld heel toegewijd en heb alles voor ze over, maar je moet daar wel grenzen aan stellen. Voor jezelf, maar ook voor de kinderen.

Wat vind je het leukst aan papa zijn?

Het leukst aan vaderschap vind ik dat je een voorbeeld kan zijn en naast hun moeder een soort tegenwicht kan bieden. Ik zal ze sneller stimuleren om grenzen te overwinnen, om maar iets te noemen, en vind het fantastisch als we ‘op avontuur’ gaan. Ze vinden dat magisch. Een tijdje terug zaten we in de speeltuin en ik liet wat muntjes vallen. Daar gaan ze dan gelijk in mee: ze speelden dat ze piraten waren en op zoek naar een schat. Onbetaalbaar!

Wat vind je het minst leuke aan papa zijn?

Vanaf het moment dat ik wist dat het meisjes waren, begon al een stukje acceptatie van hoe je leven op een gegeven moment volledig in het teken zal staan van daten, foute jongens, beschermen… Beetje Bad Boys II. Dat idee. Je moet gewoon loslaten en dat is en blijft best lastig!

Wat voor een vader ben je en zou je uiteindelijk willen zijn?

Ik ben een betrokken vader, actief, georganiseerd, zorgzaam. En ik heb ook zelf het idee dat ik net zo goed voor ze kan zorgen als hun moeder, we staan echt gelijkwaardig in ons ouderschap. Als vader heb ik (net als ieder mens) ook nog steeds dingen te leren: consequenter zijn, minder vaak waarschuwen en minder resoluut reageren.

Waar geniet jij van wat betreft het vaderschap?

Ik geniet als ik hen zie genieten. Ook als we iets doen dat ik eigenlijk helemaal niet leuk vind, dan maken we er gewoon wat van.

Wat zou jij je kindje mee willen geven?

Eigenwaarde, zelfvertrouwen, lief zijn voor anderen… Ik hoop dat ze als volwassenen aardige mensen worden die de wereld een stukje mooier maken.

Waar zou je graag naar op vakantie willen met je kindje?

Curaçao. Het lijkt me leuk ze te laten zien waar ik opgroeide.

Herken je wat van jezelf in je dochters?

Ja, Rose’ expliciete gevoel voor humor en haar uiterlijk natuurlijk. Bij May herken ik me vooral in haar innerlijk: ze is erg opgeruimd, houdt van leedvermaak, lijkt de meest georganiseerde vrouw in huis (eindelijk iemand!) en houdt van regeltjes.

Waar kijk je naar uit?

De mijlpalen na de zomer: June gaat voor het eerst naar de middelbare school, Rose naar groep 1 en met May heb ik dan exclusieve vrijdagochtenden tot zij ook naar de basisschool gaat.

Wat vind jij een typische opvoedklus voor een vader?

Spinnen en andere beestjes weghalen, leren fietsen, voetballen en een band leren verwisselen, zelfverdediging en autorijden.

Neem je de Go Daddy Go tag over? Vergeet dan Geertje niet te vermelden!

Vond jouw man het ouderschap heel anders dan hij vooraf dacht?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, nd3000 – Shutterstock

Ro

Ik ben Ro (34), vriend van Merel en (stief)vader van June (13), Rose (5) en May (4). Naast mijn werk als uitvoerder voor een grote energiemaatschappij, steek ik veel tijd en liefde in ons gezin. Op Lotus Writings schrijf ik over onze moderne kijk op ouderschap, mijn hobby's (voetbal en Formule 1) en andere dingen die me bezighouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten