Home » Ouderschap » Glitters na je dertigste: is dat nog oké?

Glitters na je dertigste: is dat nog oké?

In samenwerking met Sacha Shoes kocht ik fijne nieuwe schoenen: gouden glitter Dr. Martens. Maar toen ik ze eenmaal uit de verpakking haalde, sloeg de twijfel toe. Kan dat nog wel, glitters na je dertigste?

Draag wat je wil: het leven is te kort voor twijfel!

‘Het gaat er toch om dat jij je er prettig in voelt? Lekker belangrijk wat andere kinderen ervan vinden,’ preek ik tegen onze kinderen. Vol overgave dus, want ik vind dat echt. Ieder moment dat je besteedt aan schaamte of de mening van anderen is verspilde tijd.

Nieuwe Dr. Martens

Maar toen ging ik een toffe nieuwe samenwerking aan met Sacha Shoes. Ik wilde eens niet hetzelfde kopen als ik altijd doe en besloot uiteindelijk de hulp in te schakelen van Kimberly – mijn redster in nood die me wel over de streep trekt (die ik voor mezelf neer leg). Het ene na het andere linkje dat ze stuurde, wees ik af. Tot ze me iets stuurde met glitterende, gouden Dr. Martens. Opvallender dan dit kan niet. En ik besloot ze in een opwelling te bestellen. Duidelijk gevalletje out of the box!

Dertigplus en glitterschoenen: kan dat nog wel eigenlijk?

Bij het uitpakken vielen ze niet tegen. Gouden glitters waren het zeker. Heel veel gouden glitters. En mijn eerste gedachte was: ‘Glitters na je dertigste, kan dat eigenlijk nog wel?’ Zou ik er niet uitzien als een vrouw die nog wanhopig probeert vast te grijpen aan een station dat ze allang gepasseerd is? Had ik niet beter voor sneakers kunnen gaan? En hoe zouden anderen me zien? Als die stoere moeder die gewoon gouden glitterschoenen ‘rockt’ of dat sneue figuur dat nog niet doorheeft dat ze toch echt dertigplus is?

Practice what you preach

Eigenlijk haat ik die gedachten. Dat ik me überhaupt bezig houd met wat de buitenwereld eventueel denkt over de schoenen die ik zelf eigenlijk vet cool vind (zoals ze dat in mijn tijd zouden zeggen) 😉 Vroeger zou ik ze ook gewoon gedragen hebben, dus waarom nu niet? Omdat we inmiddels twintig jaar verder zijn? Ik roep nota bene tegen mijn eigen kinderen dat de buitenwereld in dit soort zaken er niet toe doet. Geloof dus dat het hoog tijd wordt dat ik zelf ga uitvoeren wat ik aan levensles-achtige wijsheden wil meegeven!

Conclusie: glitters na je dertigste?

En dus ‘rock’ ik nu gouden glitterschoenen met linten in plaats van veters. Met een nepleren broek, omdat hij lekker zit. En met mijn oerdegelijke winterjas erboven, omdat die nog uit de tijd is van ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’. Conclusie van het verhaal: glitter na je dertigste kan gewoon. Zolang jij je er maar lekker bij voelt!

Hoe denk jij over glitter na je dertigste? Draag jij het zelf? Of zijn er misschien andere dingen die je wel graag zou willen maar niet goed durft? Ik lees het graag!

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten