Glamourous mom? 5 redenen waarom ik dat even totaal niet ben!

Het gevoel ‘jezelf te zijn’ na de bevalling duurt even. Of even heel erg lang, zoals in mijn geval. Waar ik vroeger hield van opmaken, shoppen en mezelf in de watten leggen, gaat alle aandacht uit naar de kinderen. Op zich niet erg natuurlijk, maar het is weleens jammer. Vandaag geef ik 5 redenen waarom ik eindelijk snap dat andere moeders op Crocs lopen. Zonder schaamte.

Vamp op knalroze sokken

Inmiddels is May bijna twee jaar oud. En waar ik voorheen hoopte rond deze tijd wel weer te zijn veranderd in een vamp, bewijst mijn hysterische sokkenpaar van vandaag wel anders. Ik ben geloof ik een hopeloos geval. Want elke poging die ik onderneem er een beetje fatsoenlijk uit te zien, wordt vakkundig getorpedeerd door één van onze drie dochters. Nou ja, met name de jongste twee: June voorziet me met haar goudeerlijke commentaar eigenlijk hoogstens van een mentale knak 😉

Waarom de titel ‘Glam-mam’ niet voor mij is

High heels en rozijntjes

Hoge hakken zijn voor mij een toppunt van vrouwelijkheid. Ze corrigeren je figuur ongemerkt, geven je een slanker uiterlijk en als ik ze voel ik me ook figuurlijk groter. Laatst trok ik ze aan voor en feestje en keek blij naar mijn spiegelbeeld: dit maakte mijn outfit af. Ik liep richting de trap, maar mijn stappen voelden een beetje zompig aan. Wat bleek? Aan de onderkant van mijn hakken zat een klont rozijntjes geplakt.

Eetvlekken

Het maakt niet uit voor welke gelegenheid ik me opdof, zodra de kinderen me in het vizier krijgen voor vertrek is het gedaan. Een knuffel leidt tot een plakkerige afdruk van een jam-kus op mijn schouder, ze spugen over je heen of vegen hun smeerkaashandjes af aan je broek. En dan ontdek je, op een moment dat het je dus helemaal niet uitkomt, dat de ‘smeer’ in ‘smeerkaas’ gewoon afkomt van het woord smerig. Want echt, wat voelt dat vies!

Just in case: ik weet dat het officieel afkomt van het woord smeren 😉

Kreukels

Mijn favoriete zomerjurkje moet toch echt gestreken worden, aangezien de kreukeltrend is begraven na 2001 (trouwens echt ff op de link klikken als je opgroeide in de jaren 90/00, hilarisch!). Maar trek hem aan, nog warm van je strijksessie, of er is ongetwijfeld alweer een peuter die NU voorgelezen wil worden. En dus ga je zitten op de bank, waarna er een diepe vouw in ontstaat en je van voor af aan kan beginnen.

Haren uittrekken

Een paar weken of maanden na de bevalling zie je tot je angst bijna je hele coupe uitvallen. Haar na haar valt op de grond of je trekt zonder moeite een bosje uit. Maar goed, daar kan je jezelf op voorbereiden en dat houdt een keer op. Meestal op het moment dat je baby het heerlijk begint te vinden zich op te trekken aan je haar. En daarna wil je dreumes/peuter kappertje spelen op zijn eigen ongecontroleerde manier. Doet toch een beetje af aan je kapsel.

Half-gelakte nagels

Chippen, noemen ze het in beautybloggerland. Oftewel het afbladderen van je nagellak. Oftewel: story of my life. Misschien gaan andere moeders naar een manicure. Want anders heb ik geen idee hoe ze het voor elkaar krijgen mooie nagels te behouden. Is het namelijk niet dat tijdens het lakken één van de kinderen zichzelf uitgerekend dan een bult valt en ik de natte lak vergeet, dan komt het wel door het schoonmaken. Of het vele wassen van mijn handen.

Ik heb het grotendeels opgegeven

Voorlopig geloof ik niet dat zo’n chic uiterlijk er voor mij in zit. Aan mijn soms nog ongekamde haar, gezicht zonder make-up en afgetrapte gympies kan je duidelijk zien dat ik een moeder ben. Ik begrijp voor het eerst in mijn leven waarom sommige mama’s zonder gêne in hun Crocs schieten om de kinderen naar school te brengen, hun kappersbezoek langdurig uitstellen en hun geld liever uitgeven aan de kinderen dan mooie make-up.

En toch is het wel wat waard. Eens in de zoveel tijd je haar laten vertroetelen door een goede kapper, je nagels lakken wanneer de kinderen slapen en voorzien van beschermende laag, kreukvrije jurkjes kopen die je sterke punten accentueren en af en toe eens flink sporten voor een gezonde uitstraling. Je voelt je namelijk zoveel beter! Naar jezelf en de kinderen toe. Het is gek dat er een paar hysterische sokken voor nodig was om dat te beseffen…

Herkenbaar? Of ben jij meer het tegenovergestelde?

Glamour – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

16 Replies to “Glamourous mom? 5 redenen waarom ik dat even totaal niet ben!

 1. Super leuk om dit te lezen. Ik ben zelf nog geen mama dus zal het tegen die tijd wat minder leuk gaan vinden. Maar ik hoop dat ik er toch een beetje van zal mogen genieten 😉

  Love always,

  Zineb
  Zineb onlangs geplaatst…Fear LessMy Profile

 2. Een klont rozijntjes onder je hak, haha!
  Met kleine kinderen maak je inderdaad de gekste dingen mee. Dingen die je nooit had kunnen bedenken gebeuren toch!
  Leuke blog, ik kan er wel om lachen 🙂

 3. Heel herkenbaar met een zoontje van 2 jaar waar ik altijd heel druk mee ben voordat ik eenmaal de deur uit kan. loop ik soms buiten en denk ik “oh ik ben me eigen haar vergeten te kammen.”

 4. Deels heel herkenbaar, toen onze dochters jonger waren liep ik wat vaker in jeans en sneakers en was het hard werken en veel sporten om er weer fit uit te zien. Maar belangrijker nog ik wilde me fit voelen. En niet duf. Dat lukte niet altijd. Maar ook dit gaat voorbij. Ik begrijp het volkomen, maar doe je hakken nog niet weg. Je kinderen worden ouder en lopen straks niet meer met jam aan hun mond. Jij blijft altijd een vrouw. Mijn tip is ook altijd, blijf er niet in hangen! Je bent er zelf ook nog, onze dochters zijn inmiddels puber en ik draag weer dagelijks hakken, heerlijk. De dames stelen mijn hakken zelfs af en toe. Ik zie dat maar als een compliment.
  Ik denk nog vaak aan de tijd dat beide meiden nog in de luiers zaten en mijn pumps achterin de kast lagen. Crocs gaan voor mij te ver. Wat ik wel vaak deed was een trainingsbroek en sportschoenen aan naar school (alsof ik ging sporten) en dook daarna mijn bed weer in om de gebroken nachten bij te slapen.
  Liefs Alicia

 5. Heel herkenbaar. Mijn haar netjes doen heb ik inmiddels opgegeven. En de ossengal-zeep staat standaard klaar bij de wastafel als eerste hulp bij de smerige vlekken. En ik heb even op de link gedrukt en hahahaha die Buffalo schoenen had ik dus ook in de kast liggen 😉
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Word SlootjesexpertMy Profile

 6. Deels super herkenbaar: de kreukels, gechipte nagels en haren die uitgetrokken worden heb ik hier ook dagelijks. Maar ik blijf wel momenten voor mezelf nemen om even te makeuppen of te sporten want anders word ik gek! Oh en ik blijf een fervent hakkendraagster;)
  Marloes onlangs geplaatst…Trucjes om niet te gaan slapenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge