Glam Goo Deluxe Pack review

Glam Goo DeLuxe Pack review | Spelen met slijm

Glam Goo Deluxe Pack review

June en ik testten het Glam Goo DeLuxe Pack samen. Zij als slijm-kenner en ik als slijm-hater. Wat kan je verwachten als je het pakket koopt, wat is positief en welke blunders moet je zeker voorkomen? Ik vertel het je allemaal in deze uitgebreide review!

Slijm met Glam Goo DeLuxe Pack

Het is dé hit van afgelopen jaar geweest: slijm maken. Om heel eerlijk te zijn, vond ik het verschrikkelijk. We kwamen het overal in huis tegen, June bleef maar bezig en mijn lenzenvloeistof was ‘plotseling’ op. Bovendien vond ik het allemaal een beetje viezig. Daarom stelden we eind vorig jaar een slijmverbod in: er kwam niks meer in en ik wilde niet meer misgrijpen tijdens het schoonmaken van mijn contactlenzen.

En toen kwam er het aanbod of we een Glam Goo DeLuxe Pack wilden testen. Even twijfelde ik – want: slijm – maar toen dacht ik aan de dankbaarheid en blijdschap die ik teweeg zou brengen. Dat laatste won.

Inhoud van de doos Glam Goo DeLuxe Pack

Je krijgt een veelbelovende verpakking waar je het opbergtasje al meteen ziet zitten. Verdere inhoud:

Het bakje was helaas al open toen we de doos openden. Wat je aan de buitenkant ziet zitten, is daardoor onbruikbaar.
 • Een bakje vol geprefabriceerd slijm (helaas was die van ons opengegaan, dus zat een deel van het slijm ook aan de buitenkant)
 • Kleurstoffen: electric blue en pinky promise
 • Een kunststof lepeltje om de kleurstoffen, glitters en/of parfum mee te mengen
 • Glitters: unicorn tears (sterretjes en bloemetjes), cloud crunch (een soort transparante rondjes met pastelglans) en daydreams (zilveren glitters)
 • Een kunststof ring om je slijm in te bewaren
 • Parfumolie Violet Vibes

Glam Goo DeLuxe Pack Review

Slijm voor Dummies (moeders)

Geen succes #1: Slijm met lucht

Dat er lucht bij het slijm was gekomen, had het geen goed gedaan. De buitenkant was hard, stug en niet goed meer kneedbaar. Bovendien liet het los: je kan er dan geen draden meer van trekken. Het heeft dan meer weg van een mega-lijmbal, zoals we die vroeger in groep 6 zelf maakten. Geen succes dus. Zorg er daarom voor dat wanneer je met de Glam Goo gespeeld hebt, je de bakjes luchtdicht afsluit.

Zo zag de krant eruit ná mijn pogingen…

Geen succes #2: Een krantje eronder

Ik dacht vooraf lekker slim te zijn en legde een oude krant op tafel. Niet veel later zat het slijm overal: aan mijn handen, aan de krant… En dat liet natuurlijk helemaal niet los. Kortom, ook dat is niet handig. Zorg liever voor een plastic kleed of placemat, dan kan je het veel makkelijker loshalen.

(Te) dik, stevig slijm vol glitters

Geen succes #3: Te enthousiast kneden

Eenmaal met een flinke dot slijm uit het bakje (gelukkig was de overige inhoud nog prima bewaard gebleven) begon ik vrij stevig te kneden. Het effect daarvan was dat er veel lucht in het slijm kwam en ik al snel met een slecht kneedbare bonk zat. Een soort lijmbal dus, opnieuw. June meldde me dat je het met beleid moet doen, zoals ze had geleerd van YouTube: twee punten uit elkaar trekken en dan weer samenbrengen. Heel rustig. Desondanks wist ik er nog iets van te maken en zat ik niet veel later met roze slijm vol unicorn tears. Te veel trouwens, omdat ik uitschoot.

Maar verder?

Als je deze blunders dus voorkomt, kan je gewoon aan de slag. En het is oprecht leuk. Voor het eerst zat ik niet te mopperen op het slijm (behalve toen het aan mijn handen kleefde en er even niet meer vanaf leek te gaan). Wat ik vooral ook leuk vind voor de kinderen is de toevoeging van kleurstoffen en glitters. Dat maakt je slijm echt mooier! En June vond dat ook natuurlijk fantastisch: ze heeft alles uitgeprobeerd.

Korte handleiding

Wat kan je er allemaal mee?

Uiteindelijk blijft slijm gewoon slijm, dus in die zin kan je er net zoveel mee als normaal: kneden, alleen niet te hard. Maar in dit geval dus ook mooie kleuren maken (roze, blauw en paars), glitters toevoegen en een lekker geurtje. Allemaal zonder dat je gelijk een heel arsenaal aan slijmspullen hoeft te halen en dat vind ik persoonlijk echt wel een belangrijk punt. We knutselen hier namelijk helemaal niet zo overdreven veel en dan zou je wel met allerlei spullen in huis zitten die je bij een hobbywinkel moet halen. Nu is op ook echt op. Pluspunt van de GlamGoo dus. En wat er eventueel aan glitters overblijft, kunnen we wél weer voor iets anders gebruiken.

De ring

In het pakket zit ook een ring. Mijn pogingen om die te vullen, mislukten ook een beetje. Je moet er niet te veel slijm in doen, anders bulkt het uit de zijkanten. Een soort muffin top van slijm – ook in dit geval niet echt charmant. Na mijn pogingen liet ik June het trouwens doen en dat ging wel meteen goed.

Tip: stop er niet te veel slijm in!

Eindoordeel Glam Goo DeLuxe Pack: Not Suitable For Moms

In elk geval niet voor deze moeder. Ik ben te ongeduldig en ging veel te enthousiast aan de slag, wat mijn eindresultaat niet ten goede kwam. June vond het zo zielig dat mijn sneue hoopje slijm vol glitter aan de voorkant van haar opbergtasje mocht. Of misschien wilde ze niet dat haar eigen slijm geassocieerd zou worden met dit mislukte hoopje? Hoe dan ook: ik bleek ongeschikt.

Ook aan de voorkant kan je slijm stoppen

Hoe vond June het?

Ze is heel enthousiast. Hoewel ze met haar 11 jaar niet zo snel met een tas vol slijm over straat zal gaan, is het echt een handige opbergbak. Wat ze het leukst vond?

 • Kleuren in je slijm mengen
 • Glitters – en dan vooral de Daydreams, die vond ze het allermooist
 • Dat je eens iets anders doet met slijm dan alleen maar maken en kneden
 • Hoe ik zat te stuntelen en al binnen drie minuten tot aan mijn oren onder het slijm zat
 • Je kan na afloop alle spulletjes bewaren in het roze bakje van de Glam Goo

Haar eindoordeel luidde: ik vind dit echt de beste uitvinding ooit. Zegt genoeg toch?

Glam Goo Deluxe Pack review
Het eindresultaat: alle slijm is gebruikt en versierd!

Update 2018

Na het maken van ons Glam Goo DeLuxe Pack bleek het slijm niet heel lang goed houdbaar. Helaas. Daardoor moesten we uiteindelijk alles wegdoen. En in de praktijk merkte ik toch dat het maken van slijm leuker is voor kinderen dan er na afloop nog uren mee aanrommelen. Kortom, ja het is leuk, maar met beperkt speelplezier.

Wat kan je nog meer kopen van Glam Goo?

In het Glam Goo Confetti Pack zitten:

 • Rainbow Party glitters
 • Dance Mix (balletjes)
 • Gele kleurstof
 • Roze kleurstof
 • Een hondje om je slijm in op te bergen
 • Een ring met strikvorm om je slijm in op te bergen
 • Glam Goo (uiteraard): niet transparant maar wit
Glam Goo Deluxe Pack review
Onze favoriet uit het DeLuxe Pack: Cloud Crunch

In het Glam Goo Fantasy Pack zitten:

 • Unicorn Fuzz, Mermaid Wishes en Cosmic Dust glitters
 • Blauwe kleurstof
 • Mint kleurstof
 • Parfumolie
 • Een wolk/regenboog om te vullen met slijm
 • Een hartvormig tasje om te vullen met slijm
 • Glam Goo, transparant

Zijn jullie kinderen ook zo gek op slijm?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Deze review van Glam Goo DeLuxe Pack bevat een opgestuurd product

Summary
Review Date
Reviewed Item
Glam Goo DeLuxe Pack
Author Rating
31star1star1stargraygray

Author: Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

8 Replies to “Glam Goo DeLuxe Pack review | Spelen met slijm

 1. Hier ook slijmfans in huis en daar hoor ik niet bij. We hebben het een keer zelf gemaakt en dat lukte wonderbaarlijk. Deze kits zouden mijn dochters dan ook geweldig vinden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *