Girls Trip

Girls Trip | Hilarische romantische komedie!

Girls Trip

Ro en ik bezochten de première van Girls Trip. Of de film echt zo geweldig is als in de VS wordt beweerd en waar de film over gaat, vind je allemaal hier.

Het verhaal

Sinds de middelbare school spreek ik nog regelmatig af met drie goede vriendinnen. Maar zoals dat gaat op een gegeven moment krijgt iedereen een relatie, haar eigen gezin en de laatste keer dat we het uitgaansleven onveilig maakten is volgens mij al ruim vijf jaar geleden. Datzelfde gebeurt in Girls Trip, waar vier hechte vriendinnen met elkaar opgroeiden. Toch verwatert het contact. Na vijf jaar besluiten ze weer af te spreken en te gaan feesten tijdens ESSENCE Festival in New Orléans – een tripje dat onverwachte wendingen neemt.

ESSENCE Festival ontstond begin jaren ’90 toen Essence magazine graag een jaarlijks terugkerend festival wilde gaan organiseren. Hier wordt elk jaar in het weekend van 4 juli in Louisiana Superdome een enorm muziekspektakel georganiseerd met allerlei bekende artiesten, zoals Beyoncé, Prince, Mary J. Blige en Erykah Badu. Tijdens dit feest staat alles in het teken van de afro-Amerikaanse cultuur. Daarnaast zijn er verschillende zakelijke en geestelijke seminars te bezoeken om afro-Amerikanen te inspireren en motiveren in hun leven. 

Bron

Girls Trip

Actrices en trailer

Regina Hall
Tiffany Haddish
Jada Pinkett Smith
Queen Latifah

Verder spelen ook Larenz Tate, Mike Colter, Kate Walsh en Kofi Siriboe een rol in de film.
Geproduceerd door Will Packer en geregisseerd/geproduceerd door Malcolm D. Lee.  

Wat vonden wij van Girls Trip?

In de Verenigde Staten kreeg de film lyrische reviews. Dat beloofde natuurlijk veel goeds, maar zou de film ook hier aanslaan? Ro en ik bezochten de première afgelopen week in Pathé Arena met vrij hooggespannen verwachtingen. Uiteindelijk is Queen Latifah één van mijn favoriete actrices, dus dit kon haast niet misgaan. Toch?

Lees ook: Deze 145+ romantische komedies moet je gezien hebben!

Ons oordeel

Voor mij was dit één van de leukste films die ik in tijden heb gezien. Heb regelmatig heel hard gelachen en de kracht ligt ook in het feit dat de trailer niet eens de grappigste stukjes laat zien. Op een bepaald moment schoten de tranen in mijn ogen van het lachen en kon je niet eens meer horen wat de actrices tegen elkaar zeiden, omdat iedereen zo hard lachte. Hij was zelfs zo goed dat ik bijna klapte aan het eind. Vind dat toch altijd een beetje onwerkelijk en vreemd om te zien, maar in dit geval was het volledig terecht.

Ook Ro heeft heel veel gelachen. Hoewel je zou kunnen denken dat de film onder de categorie chick flicks valt, maakt dat in dit geval niets uit. Hij bevat veel humor, een boodschap en een goed verhaal.

Goodiebag

Na afloop kregen we een goed gevulde goodiebag met o.a. een reisflesje deodorant van Dove, Icetea Rooibos, een proefmonstertje Gucci Bamboo (echt heerlijk), CB12 mondwater en kauwgum. Ook kreeg je voor de film een heerlijk flesje Ibiza Ice (sparkling met lichee, limoen en meloen – tevens verkrijgbaar in een granaatappelvariant). Kortom, wij zijn voorlopig wel voorbereid op een spontaan reisje!

Gaan jullie graag naar de bioscoop? En ben je van plan Girls Trip te gaan kijken?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

16 Replies to “Girls Trip | Hilarische romantische komedie!

  1. Wat een leuke winactie. Normaal, eigenlijk elke maand ging ik met een vriendin naar ladies night in de bioscoop. Helaas is dit door drukte er vaak bij ingeschoten. Nu wil ik toch graag weer samen met haar naar de bioscoop, en als we dit winnen hebben we geen excuus meer ;).

  2. Het liefst ga ik met mijn vriendinnetjes op citytrip in Europa. Even lekker ontspannen en samen zijn. Heerlijk uit eten, shoppen en drankjes doen.

  3. Ik heb al zo gelachen om de voorstukjes. Lijkt me een geweldige film. Ik en mijn vriendinnen zijn aan het sparen voor een weekendje Ibiza. Hoop wel dat het er bij ons iets rustiger aan toe zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *