huidverzorging belangrijk

Een gezonde huidverzorging is van groot belang

Wist je dat de huid het grootste orgaan van je lichaam is? Veel mensen weten dat niet en dat betekent ook dat veel mensen niet veel doen aan de verzorging van de huid. Door je huid niet te verzorgen, kun je hier op latere leeftijd veel last van krijgen. Veel jongeren zien de gevolgen hiervan niet in en denken alleen aan het heden. Je kunt dan op oudere leeftijd veel last krijgen van irritaties aan de huid, maar je kunt ook meer rimpels krijgen. Je kunt dit voorkomen door op tijd te beginnen met een goede huidverzorging. Op deze pagina zullen we je hier meer over vertellen. Daarnaast behandelen we ook de producten die bijdragen aan een gezonde huidverzorging.

Voorkom een droge huid

Een van de bekendste klachten is het hebben van een droge huid. De huid verliest snel zijn vocht en dit kan razendsnel gaan in de zomermaanden. De droge lucht in combinatie met wellicht een airco kan ervoor zorgen dat je huid snel uitdroogt. Een droge huid is vervelend e zorgt vaak voor irritaties. Je kunt dit voorkomen door de huid te hydrateren. Drink minimaal 2 liter water per dag, zodat de huid minder snel uitdroogt. Heb je nog steeds last van een droge huid? Je kunt dan hydraterende huidcrèmes bestellen die ervoor zorgen dat de huid vochtig blijft. Je kunt zelfs met de hydraterende crèmes van Vichy zorgen voor een extra beschermlaag op je huid. Vooral als je op vakantie gaat naar een warm land, kun je veel last krijgen van een droge huid. En de crèmes van Vichy kunnen je hier goed mee helpen. Een optimale verzorging voor de gevoelige huid.

Niet te lang in de zon blijven

De zon zorgt bij velen van ons voor vreugde en een positieve werking op je lichaam. Echter, zitten er ook nadelen aan verbonden en zijn er veel mensen die hier niets vanaf willen weten. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat de huid sneller veroudert, zo kun je sneller rimpels in het gezicht krijgen. Daarnaast is het een van de grootste boosdoeners van huidkanker en is het van belang dat je niet te lang in de zon blijft. Vooral rond de middaguren schijnt de zon het hardst en is het extra schadelijk voor de huid. Wil je toch genieten van de zon? Vichy heeft speciale zonnebrandcrèmes die je kunt gebruiken, zodat je optimaal kunt genieten van de zon. Ben je op vakantie in een land waar de zon nog harder schijnt? Gebruik dan een zonnebrand met de juiste factor voor je gezicht en de rest van je lichaam.

Reinig de huid

Doordat je veel middeltjes en eventueel make-up gebruikt voor je lichaam, kan het zijn dat dit blijft hangen op de huid. Het is van belang dat je iedere dag je huid goed reinigt, zodat er geen resten blijven hangen in de huid. Laat je de make-up zitten als je gaat slapen? Dan is er een grote kans dat je huid wordt beschadigd en dit wil je het liefst voorkomen. Zorg er daarom voor dat je iedere avond je gezicht goed reinigt.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *